Bežný cross bude mať o dosť kratší rám a vzpriamenejší posed ako bežný MTB, takže len výmena plášťov by nestačila. Na dosiahnutie podobných vlastností by bolo potrebné riešiť asi aj kratší predstavec s iným sklonom napríklad.

Plus samozrejme bývajú celkom veľké rozdiely ak ide o prevody - MTB bicykle mávajú ľahšie prevody (menšie prevodníky na kľukách).
12.03.2020 - 14:39:01
00
Vo vseobecnosti ma cross pohodlnejsi posed co znamena ze ak si vyberies spravnu velkost nebudes na nom natiahnuty ako na horaku. Co neznamena ze na horaku je to vzdy tak dost zalezi od znacky aku kupujes. Su horaky co nemaju tak agresivnu polohu. Bike si proste musis vyskusat najlepsie ist do obchodu a dat si pojazdit na 2-3 modeloch a sam uvidis ako sa na akom budes citit. Ak sa chces vozit iba rekreacne urcite vyberaj bike co nema natiahnuty ram skor taky s vystretejsim posedom to sa ale este da doladit predstavcom ci riaditkami s offsetom ci podlozkami do krku pripade sedlovkou s offsetom ale to uz su nakalady na viac.
12.03.2020 - 21:22:44
00
toho som sa bal, ze to bude model od modelu, vyrobca od vyrobcu. takze iba skusat a skusat. ale aspon viem o rozdieloch. v x clankoch som sa to pokusal docitat a nikde ziadne taketo konkretne informacie. dakujem, som o nieco mudrejsi
12.03.2020 - 21:27:43
00
keyboard_arrow_up