Tak podla vsetkeho sa zavru vsetky obchody okrem potravin, lekarni, drogerie, predajni novin s restauraciii s roznaskou.
Remeselni zivnostnici si mozu hodit...ziadne farby, zeleziarensky tovar, stavebniny...
Kidak Doteraz bolo usmernenie NTS aby sa brali len tí, ktorí sa posledných 28 dni nepohli zo Slovenska a neboli v rizikových oblastiach. Neviem ako to bude od zajtra...
V kolektívnej zmluve vo VW máme, že pokiaľ nám dá zamestnávateľ vedieť tesne pred neplánovanou odstávkou že sa nerobí, tak nám je povinný hradiť 75%. Ak to dá vedieť vo výnimočných prípadoch aspoň týždeň, alebo 4 týždne dopredu tak nám platí 60% (všetko sa berie z dovolenkového priemeru). Toto je ale tak trochu patová situácia, lebo nás zatvára Pelle na jeho príkaz zajtra (samozrejme všetko je asi po dohode s VW), takže netušíme ako nás budú platiť...hovorí sa, že nám dajú celozávodnú dovolenku namiesto tej v lete a v lete sa bude normálne makať.
@todam myslím, že KPČ musí byť oznámené 4 týždne al. až 6 týždňov dopredu. Ale je možné, že sa dohodli na nejakom mimoriadnom KPČ. Som teda zvedavý, ako nám to vyriešia.
pri prekážke zo strany zamestnávateľa má zamestanec nárok na plný plat. zrejme to bude okresané o príplatky za víkendy/noci atď. ale človek dostane to čo má na zmluve hodinová/mesačná mzda
Robio Ved staci zavriet vydaj tovaru a dorucovat len do alzaboxov, ktore su pomaly uz v kazdej diere (teda minimalne v Samorine pribudol, len este nefunguje ). To by malo byt safe. Idealne by bolo mat doma Drop box, kam len dorucovatel hodi balik a papa - idealne pre asocialov.
Myslíš, že to bude prekážka na strane zamestnávateľa? Skôr sa prikláňam k Matejosovi, že to bude nejako vymyslené cez kolektívnu zmluvu s nejakou náhradou mzdy. ..ale namiesto celozávodnej? ???
Myslíš, že to bude prekážka na strane zamestnávateľa? Skôr sa prikláňam k Matejosovi, že to bude nejako vymyslené cez kolektívnu zmluvu s nejakou náhradou mzdy. ..ale namiesto celozávodnej? ???
hovorili to teraz v správach na rtvs v reportáži o učiteľoch. pred pár dňami sa podobne vyjadril v médiách aj Mihál
Matejos: a teraz si predstav nás živnostníkov, drobných súkromníkov. Robíme spolu s tatkom ako elektrikári + ja si privyrábam ako fotograf/kameraman. Rozhodli sme sa minulý týždeň prestať pracovať kým to trochu neprehrmí, z vlastnej iniciatívy. Nám nemá dať kto žiadne percentá z "platu". + Odvody platíme naďalej. Tieto sťažnosti zamestnancov že dostanú 60% alebo 75% z platu sú podľa mňa malicherné. Ramonovi a jeho kolegom z brandže vyhlásili momentálne núdzový stav, tí to budú mať ešte len ťažké, držím palce.
opatrenie v CR mi pride ako zly vtip - von nechodit. iba do a z prace - wtf - nazenu ludi do roboty kde si to poroznasaju medzi sebou, ale ist sa vyvetrat po praci niekam na hodinku dve uz nemozu? cez vikend som sa stretol s min. ludi, ziaden tesny kontakt. navyse sa mi vdaka pocasiu podarilo trosku ukludnit nervy a zrovnat si myslienky v hlave. no zajtra mam ist do prace a bude to ovela horsie co sa tyka kontaktu. takze tomu nariadeniu nechapem.
tak toto sa u nas dufam nestane.
živnostníci to budú mať teraz mimoriadne ťažké, kto nemá nasporené má problém. ďaľší problém pre nich vyvstáva z toho, že ľudia minuli/míňajú úspory na zásoby, čiže aj keď sa situácia dostane do akéhosi normálu, o mnohé služby nebude záujem, nakoľko ľudia nebudú mať peniaze.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Remeselni zivnostnici si mozu hodit...ziadne farby, zeleziarensky tovar, stavebniny...
A ja kjekjet som v domacnosti zatrhol nakupovat sackove vysavace pred par rokmi. Takze nemame matros.
hovorili to teraz v správach na rtvs v reportáži o učiteľoch. pred pár dňami sa podobne vyjadril v médiách aj Mihál
tak toto sa u nas dufam nestane.
zamestnanci
https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legislativa/311-2001/142-prekazky-na-strane-zamestnavatela/
uz som sa chystal aj zene usit, ale spomenula si, ze v porodnici jej dali a nasla ho v ruksaku