tak lto jazdi inak a ine veci a preto ho na komponente zaujimaju ine detaily. ja som z tych novych sad tiez nie uplne nadseny. zatial ostavam pri 11sp.
no ja som to mal v ruke a je to nebe a dudy oproti plastovému sramu GX ... ano kladky su velké ,ale to je pre hladké radenie potrebné. mam XTčko čo je min rozdiel s XTR čo som mal možnosť porovnať, shadow je preč, čo je aj dobre aj zle, trčí viac do rany ale zas odstranili jeden vakel naviac... nieje tam kladka ako u sramu co je minus koli ohybu bowdenu.
uz predtym som chcel saint a nakoniec som sa rozhodol pre zee, stale mi to vrtalo v hlave, tak dovrtalo .
neviem preco by som sa mal pri brzdeni trapit.
Ani pri Zee (aspon ja) nemam pocit, ze by som mal teraz neuveritelne vela brzdnej sily.
K XT prehadzovacke, suhlasim, GX (mal som povodne) malo tu kladku super.
Ale to je tak teraz v porovnani s XT 12s asi vsetko. Pre mna je XT oproti GX lepsia v kazdej dalsej oblasti.
Tak sainty vyzeraju o 1000% lepsie ako Zee .. a pritom take drobnosti. No, ja som dnes mal v ruke Shimano XTR 12sp prehazku a som strasne sklamany. Vyzera to ako stary altus vystrihnuty z plechu a anodizovany. Na fotkach to vyzeralo vyborne. Kolecka obrovske ako 20rocna SRAM5 ESP (co som kedysi vozil) a uz su tam loziska .. aretacna packa kus cinskeho plastu (neskutocne) a nema to uz lacny B-link, takze drahe patky pozor .. tak snad aspon to vie dobre radit. A co je dost zle, uz nie je shadow
Nesúhlasím (a to väčšinou s tebou áno ) až na tie kladky. Mne ložiska nevadia, na 11sp XT vydržia večnosť, keď sem tam som dal do nich novú vazelínu, vždy som bol viac spokojnejší s ložiskovými kladkami. Ale tu, tu sú pidiložiská a keď som ich rozobral a chcel natlačiť vazelínu, tak som nemilo prekvapený, že sú to len nalepené pidiguličky (ktoré som skoro stratil) A je to stále shadow prehadzovačka, aj keď inej konštrukcie A že ťa jeduje aretačná páčka ktorej sa človek chytá len keď mení reťaz, aspoň je ľahká
Čo sa týka ale funkčnosti super (s XTR radením), brzda musí byť dotiahnutá na doraz, aby to malo vôbec zmysel a plnilo tú jedinú funkciu čo má - ale za to pri radení to absolútne necítiť.
Tie loziska tam asi uz musia byt, lebo su velke, kvoli presnosti .. ja s loziskami mam zle skusenosti , vzdy nakoniec chcipnu na koroziu. To sa pri klznych keramickych nestane. Shadow by mala byt, ze nevytrca, ale vyzera, ze bude. Neviem no .. horsie je, ze neladi s klukami .. a vlastne netreba nanu kvoli kladkam aj dlsiu retaz ? To bude zas, ach jaj ... sa na to vykaslem...
Co jazdis a kolko vazis,ked Ti ZEEcka malo brzdia?
nikde nepisem, ze boli malo , malo boli Sramy.
Hlavne les, traily, plus ak sa casovo da, sem tam okolie Kaprunu, Radstadtu atd. (sezonu, co sezonu sa snazim pridavat obtiaznost) a destinacie.
Som tazky ) Spolu s bikom som na cca 105-110kg. A aj ked urobim na horskom cca 3500km za sezonu hmotnost mi moc dole nejde .
nikde nepisem, ze boli malo , malo boli Sramy.
Hlavne les, traily, plus ak sa casovo da, sem tam okolie Kaprunu, Radstadtu atd. (sezonu, co sezonu sa snazim pridavat obtiaznost) a destinacie.
Som tazky ) Spolu s bikom som na cca 105-110kg. A aj ked urobim na horskom cca 3500km za sezonu hmotnost mi moc dole nejde .
Skus urobiť 3500km na biku a nie ebiku a váha pôjde dole možno ?
... brzda musí byť dotiahnutá na doraz, aby to malo vôbec zmysel a plnilo tú jedinú funkciu čo má - ale za to pri radení to absolútne necítiť.
Ja som brzdu prehadzovačky oproti továrnemu nastaveniu povolila. Chvíľu som skúšala kedy je brzda dostatočne tuhá, aby reťaz neskákala a kedy je už veľmi voľná. Inak s nové XTR (RD + SL + CS + CN) veľká spokojnosť.
Kristina ja som sa s tým chvíľku hral, továrensky to bolo podľa mňa moc voľné, tak som doťahoval. Len nedávno som zistil, že do dorazu mi chýbalo 1/2 otočky, tak som to už úplne dotiahol...
Avid bol Avid, nie SRAM, nekaz legendarne meno /Avid Digit Ultimate a pod/ .. ja som to kedysi na Shimane mal (od noveho bajku) a len problemy s tym boli. Poriesil som namiesto kladky vacsim oblukom bowdenu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem preco by som sa mal pri brzdeni trapit.
Ani pri Zee (aspon ja) nemam pocit, ze by som mal teraz neuveritelne vela brzdnej sily.
K XT prehadzovacke, suhlasim, GX (mal som povodne) malo tu kladku super.
Ale to je tak teraz v porovnani s XT 12s asi vsetko. Pre mna je XT oproti GX lepsia v kazdej dalsej oblasti.
Nesúhlasím (a to väčšinou s tebou áno
Čo sa týka ale funkčnosti super (s XTR radením), brzda musí byť dotiahnutá na doraz, aby to malo vôbec zmysel a plnilo tú jedinú funkciu čo má - ale za to pri radení to absolútne necítiť.
nikde nepisem, ze boli malo
Som tazky
Som tazky
Skus urobiť 3500km na biku a nie ebiku a váha pôjde dole možno ?
Alebo sú aj leniví bývalí vrcholoví športovci bez ele. 😁
Ja som brzdu prehadzovačky oproti továrnemu nastaveniu povolila. Chvíľu som skúšala kedy je brzda dostatočne tuhá, aby reťaz neskákala a kedy je už veľmi voľná. Inak s nové XTR (RD + SL + CS + CN) veľká spokojnosť.
ako vtip dobre ?.
Ale ked mi povies, kde je v Habite skyty, skusim ho vymontovat, alebo aspon preseknut kabliky ??.
Nechcel si to napisat @valecek?
Ale aka by to bola vahova uspora, keby sa tam nasiel ,???
Napadlo ma to, ked som to po sebe cital
Inak mne sa zda celkom tuhy odpor aj pri vypnutej brzde, co som v ruke skusal.