Ako vybrať správnu velkosť rámu. Mám starší bike kde velkosť rámovej trubky je 550 mm. Je mi malý. Mám výšku 185 cm. Chcel by som kúpiť rám Pinarello FP1 alebo od Colnaga ARTE ale nechcem sa popáliť pri výbere velkosti. Odporúčali mi FP1 velkosť 58(klasika) a to Colnago mi vychádza až 56s. Vie mi to niekto odobriť ??? )))
Ahojte,
velmi pekne by som chcel poprosit o radu ohladom vyberu spravnej velkosti ramu bicykla B'Twin ULTRA 920 AF. Vysku mam 187 cm a vnutornu dlzku noh 90,5 cm. Rozhodujem sa medzi L a XL. Geometria bicykla je tu.
Skusal som si kamosov Focus Cayo velkosti L, ktory ma podobnu geometriu ako ULTRA vo velkosti L:
Top tube: Cayo 565 mm, Ultra 564 mm
Seat tube: Cayo 570 mm, Ultra 570 mm
Stack: Cayo 574 mm, Ultra 585 mm
Reach: Cayo 395 mm, Ultra 394 mm
Pripajam aj fotky, ako som na tom Focuse vyzeral. Sedlo som vsak nemal na moju vysku – dali sme ho narychlo myslim na 790 mm a predstavec mal 100 mm.
Vopred dakujem za kazdu radu.
vysoký si ako ja (188 cm) ale vnútornú nohu mám 85,5 cm, a pôvodne som si kúpil podľa výšky XL-ko 21" - , ale potom som zmenil rám na L-ko 19" kvôli nohám... takže ty síce výškovo spadáš na rozhranie L/XL a veľkosť rámu 60-61 cm, ale nohami už skôr XL 62-63 cm, treba to vyskúšať...
tebe L-ko bude skôr malé (na tej prvej fotke vyzeráš byť taký "prerastený" na ten bike...), aj dlžku bicykla by to chcelo väčšiu, alebo dlhší predstavec... si zober, že ked pojdeš prikrčený do zákruty, tak si budeš kopať kolenom do lakťa asi...(fotka č. 2)
sa pomeraj a nahádž to napr. sem www.setthebike.com/cz nielen veľkosť kola tam sa dáva výška a noha, ale aj nastavenie kola, tam je toho viac...
Keby si tak dal ešte fotku, keď noha v dolnej úvrati bude vpredu... Lebo prvá fotka nič neukazuje a na druhej nie je dobre vidieť uhol kolena, lebo ho zakrýva pravá noha. Okrem toho nenastavená výška sedla, takže úplne o ničom... Veľmo ťažko radiť.
chalani, potreboval by som poradit ohladne velkosti ramu po rokoch sa vraciam, no full som este nemal.
vyska: 184
rozpatie ruk: 184
dlzka noh: 85
Tabulkovo by som mal brat vseobecne L, ale kazdy bike ma inu geo a ine rozmery v L. Najlepsie, keby tu bol niekto, kto jazdi na tychto bikoch.
Capra je lepsie nalozena, ale bojim sa, ze bude mala. Posed som skusal na viacerych a nepride mi ani jeden z nich zly, tak neviem
Rozhodujem sa medzi Remedy 8 2018 L a Capra 2018 M:
Lebo bola dobre nalozena, tak som myslel, ze ak bude ram maly, tak ho neskor vymenim za vacsi.
Nakoniec som zobral zobral Remedy L a po dvoch jazdach sa mi zda, ze by som mohol mat aj XL
Ahojte,
Kupila som si Lapierre xelius SL600 (2020)
Mám výšku 172cm, takže som presne v strede medzi S-M Bicykel budem využívať na dlhšie jazdy (150km ale niekedy aj ,,dlhý climbing")
Po nastavení sedla podľa dĺžky nôh.., mám dojem, že mám sedlo skoro zarovno s riaditkami (asi 5cm nad riaditkami)
A všimla som si, že skoro všetci cestný cyklisti majú sedlo až niekde ,,do nebies," tak neviem, či si mám radšej to "S"ko
A sediet ti sedi ? Nemas pocit, ze si na nom prilis natiahnuta? Ked mas slapaj na pedali a otacas prednym kolesom, nedotyka sa ti spicky?
Mnohi si kupuju ram o cislo mensi, aby bol bicykel agilnejsi a dosah kompenzuju dlhsim predstavcom, ale vseobecne sa odporuca, pri vyske na rozmedzi, volit ram mensi.
Ahojte,
Mám výšku 172cm, takže som presne v strede medzi S-M Bicykel budem využívať na dlhšie jazdy (150km ale niekedy aj ,,dlhý climbing")
Po nastavení sedla podľa dĺžky nôh.., mám dojem, že mám sedlo skoro zarovno s riaditkami (asi 5cm nad riaditkami)
A všimla som si, že skoro všetci cestný cyklisti majú sedlo až niekde ,,do nebies," tak neviem, či si mám radšej to "S"ko
Ak máš v plane jazdiť 150km a podobne odporúčam nastaviť všetko doslova na 1mm skus napríklad niečo ako je toto: https://cykloagent.sk/bike-fitting/
Ahojte mam na Vas otazku kedze uvazujem o ziletke ako doplnok ku mtb no neviem sa rozhodnut. Kedze mam 168cm nasiel som Merida reacto 400 vo velkosti S co udaju vysku do 167cm a potom zas Lappiere sensium 100 vo velkosti 160-170 cm ktori by bol pre mna vhodnejsi?myslim ze ta Merida ma lepsie komponenty len zas sa bojim ze by mi bol maly.
Dakujem za odpoved
Čo sa týka komponentov a kolies,tak tá Merida je niekde úplne inde ako Lapierre,to si postrehol správne.No pokiaľ to chceš len ako doplnok k mtb,neviem či práve Merida 400 s týmto aero rámom,by bola pre teba vhodné riešenie.Nech ťa nemýli označenie S,M,L,XL lebo napr. u Meridy môže byť S rám väčší ako S rám u Lapierre.Treba si pozrieťgeometriu týchto rámov,kde máš rozmery všetkých trubiek a to ti napovie oveľa viac.Väčšinou pri produkte je tech.špecifikácia a geometria.
Tak realne mozem skusit lapierre vo velkosti M.a tu meridu viem len podla eshopu zhodnotit. Hm no doplnok myslim ze by to bolo asi rovnako ako mtb tak cestak.len to ze pozriet geo a specifikacie sa moc nevyznam, kedze by to bol moj prvy cestak .
toto je merida
Tie parametre vo veľkosti S sa u oboch až tak veľmi nelíšia,akurát Merida má kratšiu hlavovú trubku,čo le logické vzhľadom na typ rámu.U oboch mi to pri tvojej výške vychádza na v.S, ale to som dedukoval len podľa tvojej výšky a podľa rozmerov TT,HT,ST. Treba zobrať do úvahy aj hodnotu reach a stack+ dĺžku predstavca.Ideálne by bolo ich vyskúšať,ak je taká možnosť. Ak máš možnosť vyskúšať Lapierre v.M tak to by ti už vedelo dosť pomôcť,akú veľkosť zvoliť.
Ak ešte nemá nič najazdené na cestáku, tak mu tá skúška až tak moc nepovie keď je zvyknutý na MTB posed. Ja som minulý rok skúšal prvý cesták a stále som si pripadal oproti MTB, že padám dopredu a som moc natiahnutý, ale ak sa dá, samozrejme treba vyskúšať. Asi prevezenie okolo predajne tiež nemusí stačiť, ale rozhodne napovie viac ako čísla na PC. Držím ti palce a nech sadne podľa Tvojich predstáv 👍
Ok tak pojdem skusit teda ak pan v predajni bude taky ochotny mi ho ukazat lebo nerad tam chodim kedze sa ani len neviem pozdravit a ten jeho pristup je dost slaby. A ano nikdy som este nesedel na cestaku ?
Ahoj. Ja (186/84) som bral v apríli Endurance AL velkosť L . Mám úplne vysunutú sedlovku na max. taktže si myslým, že som na hornej hranici veľkosti biku. Určite zober L ko.
Canyon Endurace som pred časom kupoval a podľa ich kalkulačky mi vyšla veľkosť S- 178/82. Kúpil som M a je to OK. Čiže prikláňal by som sa vždy ku väčšej veľkosti ,teda aspoň u tohto modelu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
velmi pekne by som chcel poprosit o radu ohladom vyberu spravnej velkosti ramu bicykla B'Twin ULTRA 920 AF. Vysku mam 187 cm a vnutornu dlzku noh 90,5 cm. Rozhodujem sa medzi L a XL. Geometria bicykla je tu.
Skusal som si kamosov Focus Cayo velkosti L, ktory ma podobnu geometriu ako ULTRA vo velkosti L:
Top tube: Cayo 565 mm, Ultra 564 mm
Seat tube: Cayo 570 mm, Ultra 570 mm
Stack: Cayo 574 mm, Ultra 585 mm
Reach: Cayo 395 mm, Ultra 394 mm
Pripajam aj fotky, ako som na tom Focuse vyzeral. Sedlo som vsak nemal na moju vysku – dali sme ho narychlo myslim na 790 mm a predstavec mal 100 mm.
Vopred dakujem za kazdu radu.
tebe L-ko bude skôr malé (na tej prvej fotke vyzeráš byť taký "prerastený" na ten bike...), aj dlžku bicykla by to chcelo väčšiu, alebo dlhší predstavec... si zober, že ked pojdeš prikrčený do zákruty, tak si budeš kopať kolenom do lakťa asi...(fotka č. 2)
sa pomeraj a nahádž to napr. sem www.setthebike.com/cz nielen veľkosť kola tam sa dáva výška a noha, ale aj nastavenie kola, tam je toho viac...
vyska: 184
rozpatie ruk: 184
dlzka noh: 85
Tabulkovo by som mal brat vseobecne L, ale kazdy bike ma inu geo a ine rozmery v L. Najlepsie, keby tu bol niekto, kto jazdi na tychto bikoch.
Capra je lepsie nalozena, ale bojim sa, ze bude mala. Posed som skusal na viacerych a nepride mi ani jeden z nich zly, tak neviem
Rozhodujem sa medzi Remedy 8 2018 L a Capra 2018 M:
Nakoniec som zobral zobral Remedy L a po dvoch jazdach sa mi zda, ze by som mohol mat aj XL
Mnohi si kupuju ram o cislo mensi, aby bol bicykel agilnejsi a dosah kompenzuju dlhsim predstavcom, ale vseobecne sa odporuca, pri vyske na rozmedzi, volit ram mensi.
Ak máš v plane jazdiť 150km a podobne odporúčam nastaviť všetko doslova na 1mm skus napríklad niečo ako je toto: https://cykloagent.sk/bike-fitting/
Dakujem za odpoved
toto je merida