Este jedna vec .. uplne najlepsie je teflonova trubicka /bowdeny ju nemavaju aj napriek deklaracii , ze ano/ v celej dlzke a Nokon koralky /teraz mam na mysli to zahnutie hlavne/. Co sa tyka radenia. Akurat teda casom treba vydrzat to skripanie a vrzganie Plus este idealne powercordz lanko.
Hovoríš Nokon a Powercordz? Inak podľa mojich skúseností nič nevŕzga.
Po dlhych rokoch nemusim vozit detsku sedacku a miesto nej som si na rodinne vylety vyhliadol Topeak nosic + brasnu. Na rychloupinak, pekne rozbalitelne ked treba. Velka spokojnost. Zo Sportservisu.
Malo skusenosti, ci najazdenych km v prachu /realne asi nejazdis na jednom setupe tolko, aby ta to zacalo trapit .. mne to nerobilo hned, ani po 500km, podsatne viac, najazdil som s nimi dost .. aj fotky vydrenych koralok na kost by som mozno vedel dodat / .. oni nevrzgaju hned, je tam aj nejaky postup co s tym ked sa to robi, takze ti, co im vrzga po 2 vyjazdoch ho nedodrzali, ale casom to vzrga/skripe tak ci tak /ale to nejaky cas trva, ako pisem/ .. nie blato, ale prach je problem .. WDcko prevazne pomohlo /alebo povolit a vycistit/ .. aj by som to dalej jazdil, ale nechce sa mi s tym babrat a vyzera to nepekne, tie koralky , ale moc bajkov , tak bowdeny su posledna vec, co ma trapi, aj ked pravda, Nokon riesi vsetky tie hnusne problemy ako zadreny bowden, prilis zahnuty, atd. Naviac, ich teflonova trubicka je naozaj z teflonu, na rozdiel od takeho Jagwire, co tvrdia ze ano, realne nie /cisty podvod, da sa to lahko testnut/.
Môj "problém" z Nokonom bude asi v tom, že ja som bajk zvyčajne nikdy nemala bez "rozbratia" viac ako pol roka Teraz mám carbonový Nokon na cesťáku už už minulej sezóny bez demontáže. Ale už sa chystám na prestavbu.
Inak ja som nepoužívala originál liner Nokon, pretože ten bol určený iba pre radiace lanká priemery 1,1mm. Štandardne majú radiace lanká 1,2mm. Používala som liner Powercordz, ktorý fungoval parádne.
Môj "problém" z Nokonom bude asi v tom, že ja som bajk zvyčajne nikdy nemala bez "rozbratia" viac ako pol roka
Moze byt .. nejaky cas trvalo, nez to zacalo skripat. Ale uz si nepamatam .. s linerom som nemal problem, ale neviem uz aky bol. /tusim mozno skripe viac potom ked su koralky vydrete/
ako sa testuje pravost teflonu v bowdene? pytam sa poneac som prave kupil tusim zrovna jagwire teflonovy a zda sa ze za cerstva funguje ...
Teflon je velmi specificka umela hmota .. okrem odolnosti voci kyselinam, je odolny voci oteru a stabiliny do urcitej teploty /presne cisla neviem/. Teflonovu trubicku lankom nezoderies len tak /myslim, ze som ju nikdy nezodral na rozdiel od tych beznyhc bowdenov/. Test je easy, zoberies kusok trubicky (z bowdenu vytiahnes) a podpalis zapalovacom. Ten jagwire okamzite zhorel. Nokon teflopnovy (inak aj na dotyk to bolo nieco ine) sa len pomaly zacal topit. Na wiki je o teflone toho vela. Samozrejme, dnes mozno je jagwire naozaj teflon, ja som to testoval pred 10 rokmi alebo aj viac, neviem .. ale bol deklarovany, ze je teflonovy, ale nebol.
No určite plánujem časom upgrade, potenciál tam je slušný. Časom asi 2x10, dopredu dáky RS vzduch atď. Ale zatiaľ zanechal dojem veľmi dobrý, uvidíme časom ako jej to pôjde
u nas , širšie rajdy , vidla sr raidon , výbava komplet slx 7000 1x11 , kolesa skladačka niečo cez 1600g , zabila to teleskopkou , ale chcela ju . ženám sa neoplatí moc protirečiť
Som tak práve hodil okom na to slx 7000 1x11 a cenovo to vychádza dosť dobre. Vďaka za tip, budem mať v hlave chrobáka do budúcna S poslednou vetou môžem len súhlasiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Malo skusenosti, ci najazdenych km v prachu
Inak ja som nepoužívala originál liner Nokon, pretože ten bol určený iba pre radiace lanká priemery 1,1mm. Štandardne majú radiace lanká 1,2mm. Používala som liner Powercordz, ktorý fungoval parádne.
Veľmi vydarený bike do začiatku, naživo fakt pekný
Moze byt .. nejaky cas trvalo, nez to zacalo skripat. Ale uz si nepamatam .. s linerom som nemal problem, ale neviem uz aky bol. /tusim mozno skripe viac potom ked su koralky vydrete/
Teflon je velmi specificka umela hmota .. okrem odolnosti voci kyselinam, je odolny voci oteru a stabiliny do urcitej teploty /presne cisla neviem/. Teflonovu trubicku lankom nezoderies len tak /myslim, ze som ju nikdy nezodral na rozdiel od tych beznyhc bowdenov/. Test je easy, zoberies kusok trubicky (z bowdenu vytiahnes) a podpalis zapalovacom. Ten jagwire okamzite zhorel. Nokon teflopnovy (inak aj na dotyk to bolo nieco ine) sa len pomaly zacal topit. Na wiki je o teflone toho vela. Samozrejme, dnes mozno je jagwire naozaj teflon, ja som to testoval pred 10 rokmi alebo aj viac, neviem .. ale bol deklarovany, ze je teflonovy, ale nebol.
Veľmi vydarený bike do začiatku, naživo fakt pekný
podobne sme zacali aj u nas pre manzelku , do roka zostalo z origo bajku len ram a predstavec