Este aj oplatky im strkal holymi paprcami rovno do huby
29.03.2020 - 20:02:05
00
no k_ok_ot
29.03.2020 - 20:03:10
04
tulenik aj ked sa mi moc nechce, ale uz na teba zareagujem troska. V prvom rade, z tvojho udaneho zdroja vypichnem 4 vety, "Universal use of face masks could be considered if supplies permit". " According to WHO, wearing a mask in situations where it is not recommended to do so can create a false sense of security because it might lead to neglecting fundamental hygiene measures, such as proper hand hygiene."
Tieto 2 su imo vcelku peknym zhrnutim tych odporucani celkovo. Ale mozno je moja english ozaj taka slaba a teda, mozes mi ukazat kde sa hovori ze je ultimatna kravina aby sa ruska nosili "vzdy" ("vzdy ked si v teoretickom dosahu ludi"), idealne aj beruc jakz-takz do uvahy disciplinovanost ludi voci social distancingu a jeho vymahaniu? Tie zvysne 2 su:
"People at very low risk ‡ of infection: do not have to wear a mask or can wear non-medical mask (such as cloth mask).
‡People at very low risk of infection include those who mostly stay at home, who do outdoor activities, and who work or study in well-ventilated areas."
+ moje citanie s porozumenim poslednej vety je ze ozaj "siroko-daleko" nieje nikoho (cize ani ten polis co by ta mohol pokutovat) + napr take chutovky ze ludia nepluju vsade naokolo a pod. A ludia to dodrzuju GLOBALNE, nie ze tvoj "commoner" pojde na grupac s kamaratmi a 90% casu budu 5+m od seba, a tych 10% zamlcia. Nemusis mi vysvetlovat ze prenos na 2.5m+ je minimalny, a ja ti snad nemusim vysvetlovat ze staci aby 1 nakazeny infikoval blbou nahodou dobraka sektara co v JK sposobil vypuknutie celej epidemie.

Dalej, davas tu ze cina to a to nenakazala. No, mozno 2 drobne poznamky k tomu. Wuhan bol kompletne zatvoreny. Ludia nemohli vychadzat z bytov, nieze si chodit niekam na zeleznu studienku skupinovo si za XXX. Druha vec je z polovice moja hypoteza, ale, Cinania nie moc oblubuju nejaky hiking a podobne veci, cize im mozno ani ten pohyb v prirode nebolo treba tak obmedzovat vo zvysnych zasiahnutych kantonoch, pretoze ozaj sa tam ludia nezgrupovali tak ako sa aj teraz zgrupujeme vecelej Europe (evidentne aj vratane SVK).

a este dalsia poznamocka, ale cina teraz robi dost testovania, o krajinach ako juzna korea a taiwan ani nevravim, resp. celkove ich opatrenia a disciplina su trosicka lepsie fungujuce ako v EU. Ak aj nenosia ruska (coz neviem ako je to mimo miest, ale minimalne vo vacsine miest nosia...), tak maju evidentne ine opatrenia ktore znizuju sirenie. Na porovnanie - sebavedome NL este par dni dozadu tvrdilo ze ziaden problem, vsetko zvladame, nase modelovanie ukazuje ze to akorat zvladame. Par tyzdnov dozadu tvrdili ze ziadna corona neni, a veselo si chodili na karnevaly a masove akcie. Dneska sa oficialne dosiahol plny stav IC a IC pacienti pribudaju rychlejsie ako nove IC. Tvrdia ze uz sa davno prekrocil stav ked 1 nakazeny nakazi menej ako 1 dalsieho, nom, uvidime za 2-3 tyzdne, ale osobne im moc neverim....

a ked tak rad nadavas, napriek tomu ze matovica a inych populistov a roosterov (cock-ov) fakt nemusim, troska tvojej medicinky ti vratim. No sorac, ale matovic fakt nemoze za tvoju sprostost ze si si spravil omrzlinky na nejakom spackanom vyletiku a teraz si znova znes urodu z toho. A uz vobec to nechapem ze na to tak nadavas ked, ako sam vravis, ti to zacalo nosenim ruska v MHD - rozumiem tomu spravne, to ti prekaza, ze by si mal nosit rusko v MHD? Ale sak co, je to len taka troska horsia chripka, nic nebezpecne ze? (mohol by si zajst na navstevu do NY/ITA/ESP/.... s tvojou astmou a troska tam vypomoct zdravotnikom, pan autorita). Uvidime aky bude konecny death toll, nie tak davno, kolki by boli povedali ze budu desiatky tisic mrtvych. Uz terajsie cisla ukazuju ze to bude nie par, ale mnoho desiatok tisic, osobne cakam ze aj ten rad vyssie sa lahko prekona. Takze ako autorita a vedec by si tu mal ty sam skorej vyzivat ludi na uvedomele spravanie, nie aby sa spravali jak egoisticki kokovia, kde si "kazdy druhy" povie, ze sak ale ja si davam pozor, na mna toto a hento pravidlo neplati - cim dalej ides imo k tomu druhemu. Howgh.
29.03.2020 - 20:27:39
010
To o tom fararovi bolo niekde na webe?ci odkial ta info?:D
29.03.2020 - 20:35:38
00
Bolo to v spravach aj a videom
29.03.2020 - 20:38:23
00
stanos4 Nebudem komentovať celú túto tirádu, aj keď by sa dala urobiť analýza rozdielu medzi čínskymi megapolis so zákazom vychádzania po tom, čo po nejakom cca mesiaci zistili, že majú fakt problém (lebo to nefunguje tak, že za "autoritou" dôjde vírus a vyplní formulár, že práve preskočil na človeka, ale to trvá pár desiatok/stoviek na nič iné sa nepodobajúcich prípadov, kým to niekomu dopne), príp. italiánerske mestá už naskrz prelezené infikovanými, keď bol vyhlásený zákaz vychádzania, a bežným európskym aj väčším mestom, kde až na pár výnimiek hustota ľuďov je podstatne nižšia ako v ľudovej čajne. Za situácie blízkej našej sú vo vami velebenej Ázii minimálne obmedzenia práve s výnimkou arabskej módy na miestach so zvýšenou koncentráciou ľuďov.
Špecificky oponujem to, že nejaký prepnuťák si vysníval handry na ksichte furt a všade a menovite pri outdoorových aktivitách. Nikde som nepísall, že na miestach masovejšie osídlených, ako MHD, som proti arabskej móde, to sa mi snažíš podľa tak trochu matelkovitého receptu podsunúť ty. Ono je rozdiel mať to na ksichte 20 min a potom to 8 h sušiť, či v robote alebo vonku, a je rozdiel mať to na ksichte furt. A omrzliny neboli "na spackanom výletíku" ale na akcii z akej by sa tu 90+ % prítomných zosralo.
Nepasujem sa za nijakú "autoritu" a celý život proti tým, čo sú takto nálepknutí, vediem podvratné ťahy, pretože je to väčšinou iba grupaegohoničov a ich riťolezov. Ako vedec však robím to, čo je založené na dôkazoch a to tieto prepnutiny nie sú.
Takže si vyser oko a choď si packať bábovičky z piesku - a pozor, aby si bábovičky pri packaní nespackal.
29.03.2020 - 20:44:05
02
farar je jeden clen. ale co ostatni? kazdy co len trosku sleduje spravy vie ze je to 1,zakazane 2,co to moze sposobit a aj tak tam naliezli (este by som chcel vediet vekovy priemer - odhadujem 60+)
v tych nezmyselnych cislach o pocte nakazenych sa pisalo ze vrchol bude niekedy v juny - zacinam tomu aj verit. a cim dalej tym viac verim aj tomu ze sa dopracujeme k uplnemu zakazu vychadzania - a najlepsie v case ked uz budu letne teploty.
29.03.2020 - 20:50:41
00
"Ako vedec však robím to, čo je založené na dôkazoch a to tieto prepnutiny nie sú" - to iste vraveli aj tunajsi holandania pred tym nez si zaplnili IC-cka, akorat ze sa im tam asi jaksi vhupli velke neistoty s ktorymi neratali alebo ich prehliadali. A zvyskom si nesklamal ;)
29.03.2020 - 20:51:45
01
Uvidíme, čo bude v máji. Verím, že nás zachráni ozónová diera. Teda... UV žiarenie a teda aj väčšie koncentrácie ozónu v ovzduší
29.03.2020 - 20:52:49
00
dislukas napísal:
To o tom fararovi bolo niekde na webe?ci odkial ta info?:D

Dole v clanku je video

https://www.tvnoviny.sk/domace/1993332_napriek-zakazu-prisli-do-kostola-desiatky-veriacich-fararovi-i-ludom-hrozi-mastna-pokuta
29.03.2020 - 20:57:59
01
Ked uz mame tolko policajtov, mohli by byt vsetci vonku a ked nacapu zgrupovanych ludi o 5ks a viac, pekne ich bambusovymi palicami vyprasit, aby sa rozisli :-D.
29.03.2020 - 20:59:31
04
Ale kde je polícia? Čakal by som zvýšené hliadky, nech sa to rozháňa. Na rizikových miestach, napr pri vstupoch do prírody ako to vidno na fotkách aj tu už mali stáť a kárať. Treba jednoznačné pritvrdiť a zvýšiť pokuty, aj pri skupinke ľudí, pokiaľ nie je rodina alebo nejaká partia pracovníkov. Max dvaja. Neviete počítať? Naučíme vás... A pri partii mladých to cvaknu rodičia. Nech si ľudia uvedomia. Dnes má veľa ľudí s prácou na mále...

Inak v Čechách to ísté. V Prahe plné parky...
29.03.2020 - 21:14:20
05
Dnes Doľany- Zabité. Pred koronou cca 2-3 auta, dnes sa nedalo prejst ani na bajku... Síce cca 70 percent ludí s rúškami, ale všetci na kope.....

Prílohy:

P1030723.JPG
P1030723.JPG 1.15 MiB thumb_up1thumb_down

29.03.2020 - 21:16:22
00
Na tomto videu WHO drmolí, že ak nemáte symptómy, nemusíte nosiť masku. Masku má vraj nosiť len zdravotnícky a opatrovateľský personál alebo ľudia so symptómami. Čiže ak som bez-symptómový roznášač, podľa WHO masku nepotrebujem.

https://twitter.com/WHOWPRO/status/1243171683067777024

Prílohy:

m.jpg
m.jpg 161.38 KiB 1 thumb_up0thumb_down

29.03.2020 - 21:17:06
04
Tu su ako tak relevatne cisla.
Pomer nakazenych k testovanym.
https://www.scribd.com/document/453767801/2-Vyvoj-testovani-ve-svete?fbclid=IwAR2YIu4Cbhvd8tmbWDRkD3c-s9SAzXcqUQfIfb2X1abIkn4ywyy6bRUtvgg#from_embed
29.03.2020 - 21:32:13
00
keyboard_arrow_up