kks fakt si myslis ze to tu niekto vypocita na kalkulacke od stola? a ze to aj naozaj tak bude?
"ze nevies ako sa to bude vyvijat, ale vies ako sa to nebude" - nieje protirecenie
ja som nic o ziadnych cislach nepisal, to si si domyslel ty Ja som pisal o priebehoch. A Taliani maju zatial podobny priebeh ako Cina, akurat posunuty o nejakych 8 tyzdnov. A my mozno budeme mat taki isty, akurat takisto posunuty a par tyzdnov. Ten offset je nas cas k dobru a priestor na "vyladenie" nasej krivky.
Toto ja uz hovorím dávno!
Ale vies ako.. Ked je dopyt po mojich domacich kralikoch a niekedy je na dvore viac maciek..... a menej zajacov v kralikarni.
"Mame vyhodu, ze mozeme sledovat krajiny ako Taliansko a Spanielsko, ktore su par tyzdnov pred nami a podla toho prisposobovat nase opatrenia." - dobra blbost - tu vyhodu sme mali 6.3.2020 - teraz sme uplne inde a porovnavanie s IT je uz mimo.
velmi sa mi pacia tie vase matematiky co sem davate posledne dni
Tiež si myslím, že teraz sa to nedá porovnávať. V IT bol úplne iný nábeh, tam síce boli dva týždne pred nami, ale ešte ďalší týždeň nato ľudia kašľali. Tu sa ako tak spravili ráznejšie opatrenia. Tak, ako to je teraz, to stačí. S tým súhlasím a potom postupne uvoľniť podľa iných štátov. Ekonomicky budú na tom všetci zle. A aj keď bude niekde rýchly nábeh nakazených a aj rýchlejší pokles, tak stále tých nakazených bude veľa a nebudú môcť byť funkčný.
Keď cestujem RegioJet-om zvyknem si čítať ich časopis Žlutý, často sú v ňom príbehy zaujímavých ľudí, cestopisy a pod. Minule som si z neho odfotil toto:
"Matovičov motív môže byť marketingový. Preto spomínal anketu a širšiu spoločenskú diskusiu s verejnosťou... Keďže ľudia čoraz viac nadávajú na opatrenia pred obchodmi – namiesto toho, aby chválili vládu – urazený premiér im naznačil, že možný by bol aj tvrdší režim."
A keď o týždeň Matovič vyhlási, že teda blackout nebude, tak ešte mu ľud bude vďačný za súčasné reštrikcie. Proste win-win.
Tak tak, Matovic je v prvom rade skvely marketer. Ked som tu kedysi pisal o zakaze vychadzania a svedomitom noseni rusok, bolo tu len kopu blbych kecov. Teraz trochu postrasi premier a hned viacerym stiahne zvierace a sirenie sa este trochu spomali. Cukrom to neslo, tak zacinaju hrozit aj bicom a tak je to spravne, aj ked mnohym ani to nepomoze pochopit. Dufam, ze bic zacne aj trochu plieskat a uvidime aj par exemplarnych trestov. Zatial nekapeme a mame realnu sancu to takto udrzat.
Premiér Andrej Babiš ve čtvrtek odhadl, že koncem května nebo v červnu je naděje na návrat k normálu po krizových opatřeních proti epidemie koronaviru.
Podle premiéra vypadá nadějně, že by v červnu chodily děti už do školy. Prioritně chceme otevírat mateřské školy, základní školy.
Keď cestujem RegioJet-om zvyknem si čítať ich časopis Žlutý, často sú v ňom príbehy zaujímavých ľudí, cestopisy a pod. Minule som si z neho odfotil toto:
Inak ja som mal pred pol rokom dvojtýždňové školenie Civilnej ochrany a školiteľ často poukazoval na to, v akom hroznom stave máme všetko, čo sa týka ochrany ľudí. Asi nikoho tam vtedy nenapadlo, že môže dôjsť k niečomu takémuto - na Slovensku sa po revolúcií CO týkala skôr takých bežných vecí ako povodne, záplavy a pod.
Inak, mňa hneď napadlo, že jediné čo môže Matovič urobiť je vyhlásenie núdzového stavu na celé územie SR. Výnimočný stav nie, keďže ten je len v prípade teroristického útoku alebo nejakých pouličných nepokojov. Mohol by si to zmeniť ústavným zákonom...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"ze nevies ako sa to bude vyvijat, ale vies ako sa to nebude" - nieje protirecenie
ja som nic o ziadnych cislach nepisal, to si si domyslel ty
https://svet.sme.sk/c/22374383/v-cinskom-sen-cene-plati-zakaz-konzumacie-psov-a-maciek.html
Toto ja uz hovorím dávno!
Ale vies ako.. Ked je dopyt po mojich domacich kralikoch a niekedy je na dvore viac maciek..... a menej zajacov v kralikarni.
velmi sa mi pacia tie vase matematiky co sem davate posledne dni
Tiež si myslím, že teraz sa to nedá porovnávať. V IT bol úplne iný nábeh, tam síce boli dva týždne pred nami, ale ešte ďalší týždeň nato ľudia kašľali. Tu sa ako tak spravili ráznejšie opatrenia. Tak, ako to je teraz, to stačí. S tým súhlasím a potom postupne uvoľniť podľa iných štátov. Ekonomicky budú na tom všetci zle. A aj keď bude niekde rýchly nábeh nakazených a aj rýchlejší pokles, tak stále tých nakazených bude veľa a nebudú môcť byť funkčný.
https://blog.postoj.sk/53183/preco-bude-usa-este-horiet
zdroj?
Co je "vela"? Aktualne je 195,851 vyliecenych. Kolko z nich dostalo virus znova a zomrelo?
Veľa je viac ako 0 a keď sa pozrieš na net, zistíš, že nájdeš dosť prípadov, ktorí sa znovunakazili.
"Matovičov motív môže byť marketingový. Preto spomínal anketu a širšiu spoločenskú diskusiu s verejnosťou... Keďže ľudia čoraz viac nadávajú na opatrenia pred obchodmi – namiesto toho, aby chválili vládu – urazený premiér im naznačil, že možný by bol aj tvrdší režim."
A keď o týždeň Matovič vyhlási, že teda blackout nebude, tak ešte mu ľud bude vďačný za súčasné reštrikcie. Proste win-win.
Tak tak, Matovic je v prvom rade skvely marketer. Ked som tu kedysi pisal o zakaze vychadzania a svedomitom noseni rusok, bolo tu len kopu blbych kecov. Teraz trochu postrasi premier a hned viacerym stiahne zvierace a sirenie sa este trochu spomali. Cukrom to neslo, tak zacinaju hrozit aj bicom a tak je to spravne, aj ked mnohym ani to nepomoze pochopit. Dufam, ze bic zacne aj trochu plieskat a uvidime aj par exemplarnych trestov. Zatial nekapeme a mame realnu sancu to takto udrzat.
Podle premiéra vypadá nadějně, že by v červnu chodily děti už do školy. Prioritně chceme otevírat mateřské školy, základní školy.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-koronavirus-covid-19-vlada-karantena-nouzovy-stav.A200402_091841_domaci_remy
(asi sa nudím)
Inak, mňa hneď napadlo, že jediné čo môže Matovič urobiť je vyhlásenie núdzového stavu na celé územie SR. Výnimočný stav nie, keďže ten je len v prípade teroristického útoku alebo nejakých pouličných nepokojov. Mohol by si to zmeniť ústavným zákonom...
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/-/SK/ZZ/2002/227/20160102#ustavnyclanok-5