čo sa týka toho noža vo videu tak pekná rúčka, inak doj...ne celé...
Prd tomu rozumiem takze len pre upresnenie. Nezda sa ti zakladny material alebo postup? Mne sa moc zaciatok nepaci z coho to robia.. predpokladam ze setria
Rusi a setrit ? no way
Lano je vyslovene pre efekt, tak, ako cely damasek. Ale mozno myslel kotle delaminacie ?
Ja napr. niesom fanusik "zrkadiel" mne sa to z estetickeho hladiska pozdavalo
tak na začiatok, nože z oceľového lana je nešťastný výber..málo uhlíka v materiále..za druhé, podľa čoho to kalil? ..už je to pekné žlté??..pri kalení materiálu uhneš o 20 stupňov a nôž je v kýbli..ďalej, výdrž na kaliacej teplote, v uhlí nedodržíš, o ochrannom nátere ani nehovorím...výbrus? žiadny výpočet uhlov, len nech sa to stretne v strede..fazetka? ...ako vážne? brúsiš fazetku a lietajú iskry?..a ešte k tomu v ruke bez prípravkov...z dizajnového hladiska..robím damašok a nechám pol šírky noža v okujenom stave? tam nie je vidieť kresbu damašku, tak načo robil damašok?
kedysi davno som dostal otazku pri bruseni kuchynskeho noza, ze ako to brusis? a odpovedal som, ze 5,5 stupna s kazdej strany cize vrcholovy uhol 11 a 2 stovky do minusu
Ako som spomínal, tu sú fotky nožov čo sú na predaj. Oba Skauty sú už neaktuálne ale nasledovné nože zatiaľ sú, info v správe.
Hore uhlíková oceľ(Akela).
Chapem, ze je to len vec vkusu, ale tie ruske noze to je strasna kolotocarina
A v com ? Cenovo to neni nejak zaujimave, cepele sa lesknu ako psie gule, celkovy dizajn je grc. Niektore zatvaraky sa ako tak daj kde aj ceny su priaznive. Ale dobre ceny su aj na aliexpresse. A ako ceresnicka ti na eshope pustaju reklamu na ladu No neviem, asi nebudem cielovka.
Vidiet ze si ziaden este nemal v ruke. Tie pozlatene nie su ani moj styl, ale vo vitrinke by som si jeden vedel predstavit.
A co je take kolotocarske na ich beznych modeloch nechapem. Korshun a Skaut deriem uz druhy rok a tie noze vydrzali veci, ze som sa sam divil. Oproti SK cenam boli za facku.
A porovnavat s aliexpress nozmi... aj karbon ramy su na aliexpresse za dobre ceny, predpokladam ze nakupujes tam. Naco by si kupoval kvalitnejsie ked tam su lacne
Vidiet ze si ziaden este nemal v ruke. Tie pozlatene nie su ani moj styl, ale vo vitrinke by som si jeden vedel predstavit.
A co je take kolotocarske na ich beznych modeloch nechapem. Korshun a Skaut deriem uz druhy rok a tie noze vydrzali veci, ze som sa sam divil. Oproti SK cenam boli za facku.
A porovnavat s aliexpress nozmi... aj karbon ramy su na aliexpresse za dobre ceny, predpokladam ze nakupujes tam. Naco by si kupoval kvalitnejsie ked tam su lacne
Nemal veru a ani neplanujem. Ako som uz spominal, asi nie som cielova skupina. Na alie sa daju kupit aj dobre kusky Vlastna skusenost.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prd tomu rozumiem takze len pre upresnenie. Nezda sa ti zakladny material alebo postup? Mne sa moc zaciatok nepaci z coho to robia.. predpokladam ze setria
Lano je vyslovene pre efekt, tak, ako cely damasek. Ale mozno myslel kotle delaminacie ?
Ja napr. niesom fanusik "zrkadiel" mne sa to z estetickeho hladiska pozdavalo
Hore uhlíková oceľ(Akela).
Chapem, ze je to len vec vkusu, ale tie ruske noze to je strasna kolotocarina
A porovnavat s aliexpress nozmi...
tak sa ti to podarilo
v Tvojom starsom prispevku som videl jakuta (rusky noz), takze OK, dobry vkus. Koval si to sam, alebo si vyrabal len rukovat ?
A porovnavat s aliexpress nozmi...
Nemal veru a ani neplanujem. Ako som uz spominal, asi nie som cielova skupina. Na alie sa daju kupit aj dobre kusky
no na jakuty mam slabost. nevyrabal, len co som si drevo kupil a poslal noziarovi. aj v prvom aj v druhom pripade