skala822 napísal:
Strašne to tu prežívate. Je to svinstvo porovnateľné s chrípkou a čas ukáže. K tym DSS, kamoška robí v jednom, minulý rok hlavná sestra podcenila situáciu a chripku, z 30ludi im v priebehu týždňa umrelo osem. Takže sa to deje rok čo rok a len čakajú aby sa im to neprevalilo a nemali titulky v Novom čase, dom hrôzy! A nehovorím o tomto roku.


Presne... Moja mama robi v DSSke a su tyzdne, ked im "odidu" denne dvaja ludia a su tyzdne, ked je klud. Najnovsie maju predpoklad, ze budu v DSS zavrete stale, uz tam zamestnancom aj buduju izby...
23.04.2020 - 11:20:03
00
tulen som prekvapeny, ze ten tvojej antivaxerskej terminplogii nerozumies a pritom ju citujes ... co je v rozpore stym co presadzujes pri nas commoneroch. Autistom sa podla nich stanu deti do 2 rokov lebo je otvoreny nejaky mozgovy kanal a nie vdaka ockovacej latke ale hliniku a nejakym dalsim pomocnym latkam .... uprimne som sklamany s toho ako si sa nedovzdelal v problematike ked ju chces opisovat
23.04.2020 - 12:34:28
00
ČR:
Soud pravomocně zrušil omezení pohybu i prodeje. Jsou nezákonná, tvrdí

Soud ve čtvrtek zrušil s účinností od nadcházejícího pondělí 27. dubna čtyři opatření ministerstva zdravotnictví, která v souvislosti s koronavirovou pandemií omezila volný pohyb, maloobchod a služby. Podle něj jsou nezákonná. Vláda má podle soudu do pondělí čas, aby opatření přijala v zákonné formě, tedy jako krizové opatření.


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-soud-zrusil-ctyri-opatreni-ministerstva-zdravotnictvi-nouzovy-stav-prvni-zaloba-ondrej-d.A200423_093125_domaci_remy
23.04.2020 - 12:45:08
00
lapaloma : hlinik, ortut a tak... same dobroty :) .. ortut v teplomeri vadi, vo vakcine nie :D
iron.hide: sak aj to na velku noc u nas imho nebolo podla zakona, ale tak kto sa bude s tym jedovat... a unas este k tomu.
23.04.2020 - 12:47:24
03
no takze ak to vlada do pondelka nestihne upravit, tak Cesi su volni a mozu otvorit uplne vsetko
23.04.2020 - 12:54:15
00
skala822 napísal:
Strašne to tu prežívate. Je to svinstvo porovnateľné s chrípkou a čas ukáže.

Cas uz ukazuje ;)
https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/21/world/coronavirus-missing-deaths.html
23.04.2020 - 13:15:38
01
no takze ak to vlada do pondelka nestihne upravit, tak Cesi su volni a mozu otvorit uplne vsetko

Ono keby ludia boli disciplinovani, tak by sa vsetko otvorit mohlo. Teda okrem priestorov ako kina, alebo ine velke priestory so vzduchotechnikou.
23.04.2020 - 13:19:12
00
Napriklad nakupne central su velke priestory so vzduchotechnikou
23.04.2020 - 13:51:46
02
Matelko to zas dobre vyriesil.Aby mal tu svoju vysnivanu 100vecku denne a mohol zas secko zatvarat,budu teraz testovat jak zeravi.Tri,styri krat tolko co doteraz.
23.04.2020 - 14:29:28
02
lto napísal:
lapaloma : hlinik, ortut a tak... same dobroty :) .. ortut v teplomeri vadi, vo vakcine nie :D

drísty, drísty
ortuť "vadí" preto, lebo v honbe za tzv. "bezpečnou spoločnosťou" ktorá nikdy nebola, nie je a nebude možná, ale časť z vás potrebuje byť patronizovaná a preto volia politikov, ktorí sú hyperaktívni "ochránci" a v kuse vás skúšajú pred niečím "chrániť" - a keďže všetkému rozumejúú asi ako vy, aj to tak dopadá
takže ortuť - čistá kovová ortuť, napr. v tých teplomeroch, je div divúci prakticky netoxická - že sa po vypití kovovej Hg poseriete nie je tým, že by ste sa otrávili, ale že tie ťažké kvapky "pošteklia" črevo, to zvýši peristaltiku a už aj to z vás letí
navyše vyčistiť Hg nie je nič zložité, je to dobre recyklovateľný drahý kov
pary ortute už toxické sú celkom slušne, akurát že Hg sa za bežných teplôt tak "vyparuje", že ak chcete pracovnú náplň napr. plynojemu alebo nejakej vákuovej aparatúry, ktorá by ten plyn alebo vákuum nezasierala, Hg je voľba č. 1 (obedzovaná idiotskými predpismi, takže klasická difúzna pumpa je dnes považovaná za zlo zlo zlo)
niečo iné je to v blízkosti teploty varu, prvá priemyselná otrava parami Hg bola popísaná zrovna pri zlátení amalgamáciou, kde roboši čo to robili priamo dýchali vyparenú Hg a dopadli podľa toho (ak sa zamyslíme, ako fungoval starý odrb alchymistov s "premenou Hg na zlato" tak je s podivom, že niektorých z nich museli napr. popraviť, aby konečne zdochli).
Takže v susedstve bazénu s Hg pri 25 °C ste vcelku safe. giro nemal si nejaký taký rezervoárik na postrašenie commonerov v robote? :D v Hg si v pohode "umyjem ruky".
Že to so zlou zlou Hg nie je také zlé, ako sa inzeruje, o tom jasne vypovedá aj prežitie zubov ošetrených kovovou výplňou (Hg amalgám, tie moderné strojom rozrábané zliatiny obsahujú asi 6 % Hg) vs polymérnou. Ak zub zdochne, to znamená, že odumrel nerv, tu pozorujeme milú absurditu, že po ošetrení "zlou zlou neurotoxickou Hg" zub žije desiatky rokov ďalej ako keby sa nechumelilo. Po polymérnej výplni pozorujeme výrazne kratší dolet.
Zlý zlý chlorid ortuťnatý má akútne toxickú dávku niekde okolo 0,1-0,5 g. Prečo potom chloridu ortuťného môžem sežrať +/- lyžicu a nič? No asi preto lebo taký vodík obsahuje voda aj sarin. Uhlík tiež nájdete v onom sarine, ale aj všetkom, čo žerete (podotýkam, že mikrokryštalický C - sadze - je podozrivý z karcinogenity, keby chcel niekto argumentovať že "uhlík všeobecne" je "dobro" a v to sarine sa to "dobro" neuplatňuje, lebo sa uplatňuje "zlo" ... no to som zvedavý čoho :D fosforu? však bez fosforu neexistujú nukleové kyseliny a eukaryotická energetika :D). Takže "operovať prvkom" je signál prírodovednej blbosti. The same applies na hliník, kde, mimochodom, nikto nikdy nijakú toxicitu nedokázal. A to sa antivaxu poplatní plašeri snažili :D má to samozrejme svoju evolučnú logiku: hliník vo forme hlinitokremičitanov stretávate všade (prečo sa hliník volá hliník?) a žerete/vdychujete ho v značných množstvách bez toho, aby ste si to vo svojich neznalých palicách uvedomovali. V prostredí, kde sú aluminosiikáty najsamvyskytujúcejším sa matrošom môže byť Al buď biogénny (teda pre nejaké biologické funkcie priamo potrebný), čo sa dosiaľ nepreukázalo, hoci snaha bola, alebo biologicky neutrálny, čo vyzerá byť náš prípad. Takže pokiaľ sú na povrchu Marsu skutočne široko zastúpené chloristany (o čom drobet pochybujem vzhľadom na použitú analytickú techniku), tak pre prípadné miestne organizmy skrátka nebudú môcť byť toxické. (Tu by sa dalla otvoriť ďalšia téma, ako predpokladať biochemicky viacmenej zhodné organizmy mimo Zeme je neprípustné zužovanie možností už preto, že vieme, že prvé darwinovské organizmy, t.j. majúce nejakú genetiku, nemohli mať DNA, s RNA by si už nejako vystačili a sú aj iné xNA pripadajúce do úvahy.)

Ale ako jasne, chápem. Výčapníci, upratovačky, ajtíci sa na základke rozhodli nejakú chémiu/biológiu/geológiu ignorovať (novinári tiež), takže keď nájdu nejakú neznalú tendenčnú hovadinu, ktorá im rozdrnká nejakú ich neurotickú strunu, tak spustia prvú signálnu "hliník hliník... to sme mali na chémii a keďže médiá hovoria že chémia je zlo zlo tak to musí byť zlé zlé a tu to aj píšu a oh yes oh yes ja chcem zapadnúť do masy vyznávačov tohoto média lebo mi ideo reže a valiť sa ulicami a mačetovať a tým aká je nás masa budem frikulín oh yes oh yes strek strek" a už to aj ide. Spustí sa negerstvo v belochovi. Vždy si na africké mačetové revolúcie spomeniem, keď majú byť tie "veľtrhy jedinej skutočnej práce" pre komerč konzu kravat neolib a billboardy visia pri schodoch na FEIku od ZOO, a na nich valiaci sa agresívni ksichti s vlajúcimi kravatami, už len na čierno nafarbiť a mačety do tláp. Rwanda v klérofašo strednej Európe.
23.04.2020 - 14:40:35
04
https://www.youtube.com/watch?v=SfnT8BGIaLU
23.04.2020 - 14:55:36
02
tuleň. A biofyziku dýchania si si už dobral ? Naposledy si jej rozumel asi tak ako commoneri novinári ortuti.
23.04.2020 - 15:06:35
00
tulenik: sak prave amalgam .. alebo olovene zavazia na kolesach, najnovsie uz aj strelivo .. eternit napr. uz sa idu posrat v niektorych krajinach z toho, ak by sa toho mali dotknut. Ale raz som cital , ze v Prahe furt maju kdesik olovene potrubia na vodu .. tak to asi az tak nevadi :D

ivan: a ty uz mas dobre nastavene zony na strave ? :D
23.04.2020 - 15:09:53
00
Mám. 1. stravová zóna - obed. 2. stravová zóna - večera. :!:
23.04.2020 - 15:15:28
00
23.04.2020 - 15:22:53
04
keyboard_arrow_up