Kto bude VEĽKÝ BRAT ktorý rozhodne ktorý príspevok je kvalitný?
Prepáčte, ale keď tu čítam poslednú stranu príspevkov, tak si pripadám ako niekde úplne inde a nie na webe mtbiker.sk (a aký to bol fajn web)
Asi treba prestať sledovať toto vlákno.
28.04.2020 - 20:53:41
05
milsu Normalne by som ti dal pacik, ale teraz by si to nevidel, takze musim to napisat, aby som bol neanonymny. Plne s tvojim prispevkom suhlasim!
28.04.2020 - 21:46:17
01
... normálne to všetko vrátiť späť a bude pokoj (možno)
Pekné, takáto diskusia ale zvrháva sa to na osočovanie a ... ☹️
Veľmi veľa strán/príspevkov kôli ozaj prkotine.
28.04.2020 - 21:53:13
04
cervo napísal:
Ak si myslis, ze sem ludia chodia pre to, aby citali tvoje prispevky ku koronavirusu, kave a vysnivanej zenskej, tak sa mylis (viem ti to statisticky podlozit)

Ty mas statistiky, ktore ukazuju, kolko ludi si chodi citat prispevky Ramon1-a ku kave a zenskej ? No , tak to by som si pozrel , tie statistiky, ako zistujes , kto si klikne, lebo Ramon1. Ach jaj .. keby si netaral ...
28.04.2020 - 22:07:38
03
milsu napísal:
Kto bude VEĽKÝ BRAT ktorý rozhodne ktorý príspevok je kvalitný?
Prepáčte, ale keď tu čítam poslednú stranu príspevkov, tak si pripadám ako niekde úplne inde a nie na webe mtbiker.sk (a aký to bol fajn web)
Asi treba prestať sledovať toto vlákno.

Nikto .. odjakziva fora riesili moderatori... tak to bolo v pred 30 rokmi na BBS, pred 20 rokmi, aj pred 10 rokmi a tak je to vsade inde. Facebook to ma tiez tak. Sice tam sa snazia pouzivat uz aj automaty, ale ... tak to proste je. Sme len ludia.
Btw, za kvalitu sa uz zvykne platit. Cize tazko ocakavat, ze niekto na fore si len tak zdarma zoberie tyzden dovolenky, zaplati 2000e a pretestuje kvalitne na Martinkach 5 roznych brzd... a keby aj, moze to byt len subjektivny dojem. No, moze to testovanie ponuknut na titulku :lol: .. ale to uz nie je forum.
28.04.2020 - 22:14:40
01
Johny2 ďakujem
Lubik súhlasím (alebo aspoň pre fórum by sa to mohlo vrátiť)
lto áno
28.04.2020 - 22:16:18
02
Inak by som rad vedel, kto mi dal na prispevok o stats minusko (ako prvy). Chcel by som sa ho opytat, co o tom koknretne vie ;) .. alebo je ovca, ktora automaticky minuskuje, lebo som si dovolil spochybnit nieco, co napisal cervo.
28.04.2020 - 22:26:19
02
Srsen napísal:
Na druhej strane sú tu nerozbitný provokačný típkovia, ktorých nezastaví nič a to je problém ktorý dlhodobo neriešite

vzdy a vsade toto riesia moderatori
[quote="@1592452"]Mám na bazáre jednu vec (predstavec)
Pod ním tri nepáčiky - netuším prečo a ani od koho.
Myslím že draho ho nepredávam a ani neviem komu poďakovať za možno nepriaznivé referencie pre potenciálnych kupcov.
Páčiky používam aj ja a v hojnom počte hlavne pri fotkách z výjazdov./quote]
dal som ti pacik .. ale pozeram, ze si sa zviditelnil, lebo uz mas cez 20 :D :D . neni lepsej reklamy :lol:
28.04.2020 - 22:31:45
00
lto napísal:
Ty mas statistiky, ktore ukazuju, kolko ludi si chodi citat prispevky Ramon1-a ku kave a zenskej ? No , tak to by som si pozrel , tie statistiky, ako zistujes , kto si klikne, lebo Ramon1. Ach jaj .. keby si netaral ...


ako? predsa uplne jednoducho - na stranke Aktivne temy svieti pri kazdej teme autor posledneho prispevku. Odsledovat pocet klikov na temu z tohto zoznamu v zavislosti od tohto autora je uplne trivialne.
28.04.2020 - 22:37:44
00
Cize na zaklade toho ty vies povedat, ze ten, kto klikne na tu temu, klikol preto, lebo tam svietil konkretny prispievatel a ak by tam nesvietil, neklikol by /a zanedbame frekvenciu prispievatelov v case, teda ak tam nesvieti nekliknem ani bohovi/. Vau. Genialne. Preco stracas cas prispievanim na toto forum a neprihlasis sa na marketingove oddelenie FB ?
28.04.2020 - 22:40:51
01
Jeden klik neznamena nic. Ked ich je 100tisic, uz sa tam urcite daju najst nejake statisticke suvislosti. A podla toho ako mtbiker trackuje este aj klikanie na linky na cudzie stranky v prispevkoch, vobec by ma neprekvapilo keby vyhodnocoval aj ine statistiky.
28.04.2020 - 22:45:33
00
foobar: neplet sem klikanie na cudzie linky. Tu sa jedna o metode , ako zistit, ze niekto klika na temu len preto, ze vidi, ze prispel Ramon1 :) .. a to nevies relevantne urcit. Ak cervo napisal, ze kvoli Ramon1 nikto do temy neklika je to preto, ze nevies , ze klika lebo Ramon1. Ale v jednom mas pravdu, ze cervo chcel Ramonovi naznacit, ze tu nie je hviezda, ze po jeho prispevku sa nekonaju nahle klikacie orgie, aby hned kazdy druhy videl, co napisal :D. A v tom ma urcite pravdu :D .. ale ja som narazal na nieco ine.
28.04.2020 - 23:00:24
01
dalsia debata co sa zvrhla a prestava byt konstruktivna
- za mna - hodnotenie pre mna stratilo uplne vypovednu hodnotu - scitavanie je cele zle - uplne skresli vysledok hodnotenia, anonymita tiez - hodnoteniu davam vahu podla uzivatelov ktori hodnotili.
ak sa tu zacnu zavadzat divne zmeny (moznost editovat prispevok) - koli par chorym kusom treba ich riesit alebo upratat (uz viac krat sa udialo opacne - samozmazany hodnotny uzivatel a troll trolloval dalej). ak ma forum taku navstevnost (a hodnotu) mozno by stalo za zvazenie viac moderovat platenymi ludmi - lebo cim viac ludi tym viac chorych kusov (vid. Sulovsky maraton, preco skoncil ako skoncil) - v otazkach na produkt v shope sami odkazujete na forum - vyrobca neuvadza, opytajte sa na fore, uzivatelia mozu mat skusenost. lenze rady v technickych temach postupne upadaju, lebo tam nema kto radit alebo uz nema chut pisat sto krat to iste. (forum by som kludne nazval aj technickou podporou)
uz viackrat bolo spomenute aj to ze treba usmernit samotnych novacikov (mohli by plateni moderatori, lebo nie kazdy uzivatel vie usmernit novacika bez prehnanych reakcii) - trend je taky ze sa zaregistruje zavali otazku do uplne odveci temy, pripadne vytvori dalsiu duplicitnu hned nad podobnou temou a caka okamzitu odpoved po otazke - hadaj na co myslim. myslim ze aj to prispieva vo velkom ze nama uz kto poradit. tiez uz vela tem ani nerozkliknem. nespajanie prispevkov do jedneho, fotky v nevhodnych temach a pod. su uz len take otravne malickosti.
prispevky bez textu su pre mna otravny spam bez vypovednej hodnoty a zaplavuju temy s fotkami kde clovek ocakava inspiraciu no namiesto toho len roluje dolu. kludne pridajte moznost skryt hromadne tieto "prispevky"
28.04.2020 - 23:26:04
013
lto je trivialne pozriet citanost spominanych tem a porovnat s celkovou citanostou fora. Kedze citanost tem, kde Ramon neprispieva je dramaticky vyssia ako tych tem, kde prispieva, myslim ze to potvrdzuje moj argument, ze sem ludia nechodia kvoli Ramonovi (inak by tie temy tvorili gro citanosti tohto fora). Verim, ze ti taketo logicke vysvetlenie staci a nebudes mat dalej potrebu osocovat a oznacovat ludi za ovce, lebo nesuhlasia s tvojim prispevkom. Este ze nevies kto to bol, inak by si mu to vytmavil.

Ale k veci, dnes sme si prebrali spatnu vazbu a data:
- zajtra zrusime rating v bazari. Par dni anonymneho hlasovania ukazal, ze sa downvotes (ale aj upvotes) zneuzivaju na rozne osobne pomsty a ucelovo sa snazia pokazit (alebo zlepsit) image niektorych inzeratov a inzerentov. Dialo sa to aj pri neanonymnom hlasovani, ale v mensom, teraz sa to ukazalo vyraznejsie. Inzeraty sa teda nebudu dat pacikovat a nebudu sa dat radit podla ratingu. Pod inzeratom budu len hodnotenia predajcu na zaklade realneho predaja. To do buducna mozno rozsirime o nejake hviezdickove hodnotenie, ale zatial je ten text podla mna dostacujuci.
- v priebehu tyzdna spravime zmenu moznosti hodnotenia vo fore. Bude tlacitko na suhlas a na podakovanie a zoznam hodnotiacich uzivatelov bude verejny (pre registrovanych userov). Tlacitko na downvote bude sluzit na flagnutie nevhodneho prispevku a pri urcitom pocte / pomere downvotov sa takyto prispevok schova. Analyzujeme ake prispevky sa schvovaju a budeme to optimalizovat tak, aby to naozaj chytalo len prispevky nevhodne, vulgarne, stupidne, utocne atp. a nie kvalitne, ale nepopularne. Pocet downvotes ani kto ich dal sa nebude zobrazovat.
- spravia sa viacere UX zmeny, na homepage fora sa dostanu aj aktivne temy a budeme filtrovat elektriku pre tych, ktori ju nechcu. Niektore temy sa zmenia na typ Otazka (pracovna verzia), ktore sa budu radit podla ratingu odpovedi (na sposov Quora) a jednotlive prispevky sa budu dat komentovat (a hodnotit, samozrejme). Idea je aby sa pri temach, kde sa riesi konkretna otazka, mali konkretne odpovede a uzivatel / citatel sa nemusel prehrabavat desiatkami stran balastu. Chceme aby uzivatelia radsej vytvorili novu temu s konkretnou otazkou ako prispeli do nejakej obrovskej temy, kde sa ich otazka a odpoved strati a da velmi tazko vyhladat. Temy, ktore su konverzacne (neriesia otazku, su skor diskusiou na nejaku temu), zostanu ako su.
28.04.2020 - 23:30:58
026
@cervo zvyraznenie prispevkov s nadkritickym poctom upvotes nic ? co sa vytvarania novych tem tyka, skusil som to a prispevok skoncil mergnuty a zabudnuty do mnohostranovej, takze budete musiet preprogramovat aj moderatorov ...
29.04.2020 - 07:55:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up