https://www.xoss.co/pages/xoss-g.html
nákup cez eBay za cca 30USD, predáva ho aj alliexpress ale eBay je aktuálne lacnejší
pozor, nepomýliť si s XOSS G (bez plus) to je jednoduchší model
v balení nájdete: tachometer, základný držiak, kablik na nabijanie
Podporuje ANT+ a BT senzory
snimac rychlosti snimac kadencie, snimac rychlosti+kadencie, pulzmeter
Uz dlhsie vlastnim snimac rychlosti + kadencie
ANT+ Sensor Bike Bicycle Computer Speedometer Bluetooth LE 4.0 Smart Fitness Speed Cadence Sensor za cca 23USD
A pulzmeter CooSpo H6 ANT Bluetooth V4.0 Fitness Wireless tiež za cca 23USD
plusy
- Cena
- Dobre vyhotovenie
- Dobra vydrž baterky - Presnosť GPS - Jednoduché ovládanie
- Funkčné a rýchle párovanie snímačov
- Synchronizácia na Strava
mínusy
- Občas dlhšie hľadanie GPS
- Pomalšie sťahovanie dát do telefónu – cca 2min/hodinový výjazd
- Neprišiel som na to ako si môžem individuálne nastaviť obrazovky
- Na synchronizáciu potrebujete smartphone
Strava
synchronizácia je bez problémov, v každom prípade odporúčam prihlasovanie cez meno (email) a heslo, nie cez iné služby (gmail, facebook a podobne)
na stravu aplikácia nahráva:
- polohu + nadmorská výška
- rýchlosť
- kadenciu
- pulz
- teplotu
na obrázku je jazda s malým dieťaťom, preto ta "rýchlosť"
dalsie komentare ked bude viac skusenosti
este pridam nejake fotky
ked to cele zhodnotim tak za 30+23+23USD mozete mat tachometer s GPS + vsetky snimace co je super pomer vykon/cena
ak chcete nieco podobne od Sigma alebo Garmin zaplatite nepomerne viac
samozrejme ma to aj nejake nevyhody, ale myslim, ze v tomto pripade to velmi dobre kompenzuje cena
casom ak sa mi bude chciet, dopisem dalasie info
praveze vobec nie... este raz si precitaj moj prispevok
podporuje snimace, ma vacsiu vydrz a pamat
výdrž je tiež podobná, pár hodín sa dá nahnať aj úpravou fw
kúpil som ho, potrebujem nejaký záložný logger, držiaky mi ostali z Brytonu, možno budem používať zároveň s Lezyne, na ktorom bude mapa a nebudem prepínať
Na iGPSport sa to podobá, ale funkciami skôr na model 50, HW bude iný
Tento tachometer sa da nájsť ako projekt na kickstartery
https://www.kickstarter.com/projects/1549595669/cost-effective-gps-cycling-computer-for-enthusiasts
pamäť ma cez 7MB, môj testovací hodinový záznam má necelých 100kB takže to vychádza na cca 70 hodín záznamu
Ak sa nepoužívajú snímače, záznam bude asi menší...
Podsvietenie sa dá nastaviť – stále zapnute, automatika, stále vypnute – nastavíte cez telefón
Kábel sa používa len na nabíjanie – nahrávanie ide cez BT do telefónu, z telefónu automaticky na Strava
Všetko okrem párovania snímačov nastavíte cez telefón – snímače ktoré mám sa napárovali okamžite...
Výdrž – píšu že 25h – koľko vydrží v skutočnosti neviem, uvidíme po par nabitiach
V telefóne to ma celkom peknú aplikáciu kde si môžete porezať jazdy – množstvo grafov a tabuliek...
Ako naj nevýhodu vidím nemožnosť si nastaviť vlastné obrazovky – takže máte len 3 možnosti zobrazenia ktoré sú fixne dané
možno to časom zmenia s novším FW ale moc tomu šancu nedávam
Snímanie GPS/Glonass/Galileo je presne, neskúšal som v lese alebo medzi vysokými budovami, ale je presnejšie ako telefón, resp. Strava v telefóne
Výšku meria celkom presne – má vstavaný barometer
Este tri otazky k vyskovym datam:
1. Je na displeji mozne pozriet pocet nastupanych a pocet sklesanych metrov, alebo len aktualnu vysku?
2. Je mozne vysku pri starte kalibrovat alebo sa len musis zmierit s tym co zobrazi tachometer a podla aktualneho tlaku to vyrazne kolise?
3. V uvode si pisal "na stravu aplikácia nahráva: polohu + nadmorská výška". Cize Strava berie data o pocte nastupanych metrov z tachometra a mas v zazname vyjazdu na Strave moznost kliknut pod nastupanymi metrami na odkaz "Elevation?" a zobrazi sa Ti potom moznost "Correct Elevation" ako na obrazku?
tachometer zobrazuje nadmorsku vysku a pocita a zobrazuje sklon po akom ides
zaznam ktory mam nahraty je uz po importe/exporte takze preto to tam nemusi byt
taktie este nemam istotu ze ked mas rychlostny snimac, kedy ho berie do uvahy a kedy nie
kalibraciu vysky som nenasiel
Ak si pouzival iGPSport iGS20 a moznost korekcie vyskovych dat si mal v ponuke, tak to znamena, ze medzicasom to Strava zacala akceptovat, ale pozeral som teraz na moje starsie zaznamy na Strave z tohto zariadenia a ja tam stale nemam moznost korekcie vysky, takze sa mi to zda divne, ze Tebe by to na tom istom zariadeni vyskove data akceptovalo a mne nie. Anyway ak Ti ukazovalo polovicne / dvojtretinove hodnoty nez ostatnym z vyjazdu, ktori merali inym zariadenim s barometrom, tak to nie je vobec dobra vizitka pre iGPSport, alebo vsetci ostatni na vyjazde merali mobilmi bez barometra resp. inymi zariadeniami, ktorych vyskove data Strava neberie do uvahy a v tom pripade si mal realne data Ty a skreslil si si ich prave tou korekciou. Medzicasom aj Strava spresnila svoje vyskove mapy a uz to väcsinou tak neprehana, ale stale je tam iste umele navysenie nastupanych metrov ked to clovek necha korigovat podla Strava vyskovych podkladov, cize treba sa riadit udajmi zo zariadenia s barometrom a nie Strava datami.
PS: Na danom vyjazde nameral iGS20E nastupanych 752 m (islo sa z PK cez Konske hlavy cez Klokociny dolu do Perneka a odtial okolo Cmelka cez Babu spat do PK).
uz sa mi stalo ze mi telefon nechcel na stravu nahrat data - asi zlym spojenim na net
ak to neurobi aplikacia sama, neprisiel som na to ako sa to da nahravanie znova vyvolat
ale je na to celkom jednoduche riesenie
aplikacia po stiahnuti dat z tachometra ich uklada do interna pamat telefonu\Android\data\co.xoss\files\.gfiles
takze ak niekto nechce mat naparovany telefon, nemusi, ide to aj pomocu stahovania .fit suborov z telefonu a nasledne rucne nahratie na strava (pripadne ine aplikacie)
meranie aktualnej vysky:
porovnaval som to s telefonom aj s mapou a vsetky udaje su rovnake
ako som pisal, tachometer ukazuje len aktualnu vysku, nepocita nastupane metre
ukazovanie sklonu:
pri zjade cisla tocha chaoticky skacu (40kmh) pri stupani je to lepsie
bateria:
po 7hod mi ubudla jedna z troch paliciek
pripojene snimace funguju spolahlivo, parovanie je okamzite
este jedna zaujimavost s pocitaniu vysky:
tachometer v aplikacii napocital nasledovne:
co su teda ine cisla ako ma strava
to co pise strava je realita
ked zo strava exportujem gpx a nahram do mapy.cz rozdiel je len minimalny
budem mat vyjazd s garmin 520 tak potom uvidim ake budu rozdiely...
ak je uz raz snimac sparovany a tachometer ho pozna, nie je potrebne uz nic robit - len pustis a ides
pripojenie/detegcia snimacov je velmi rychla
zatial som nespozoroval ani jeden vypadok, pripadne problem so spojenim
- vydrz na baterku je cca 20h - mozno sa to este trocha zlepsi dalsimi nabitiami (info od kamarata)
- posledna palicka vydrzi 4-5h
- ja pouzivam vsetky 3 snimace, s nimi vyzera vydrz rovnako
- nabijanie z 0% na 100% trva cca 2:15h
- ked na indikatore baterie zmizne posledna palicka, zacne blikat ikona baterky a tacho vydrzi cca 40min
- potom sa vypne, ale trasu si zapamata a po nabiti sa da stiahnut