Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Prevýšenie nie je až také zlé. 15 nastúpaných metrov na jednom kilometri. 70 kilometrov do takmer 2 % stúpania. Daleko to má do nejakej roviny. Na zadnom kolese mám ťažký, hrubý zimný plášť - nechcem riskovať defekt, kolesá žiadne vyššie karbonové ráfky ale hliník - predné koleso starý nízky ťažký hliníkový ráfik. Tréningové zimné kolesá.
Záleží ako rýchlo to ideš. Pri tvojej turistike sa v takomto profile samozrejme pobavíš. Možno. Pretože by si to šiel 14 hodín. Ak by si mal jedno trojminútové zastavenie pre nabratie vody. Keby si v ňom mal ísť priemerkou 30 km/h hodinu takmer nonstop 8 a pol hodiny ta umreš.
Akou priemerkou ? Vieš si predstaviť priemerku cez 30 km/h, 8 a pol hodiny, takmer s 3000 nastúpanými metrami, takmer nonstop ? Nevieš. Musel by si to najprv skúsiť.
Nepochopil. ,,Záleží, ako rýchlo,, po tej ceste 8 a pol hodiny ideš. V Z1 alebo Z2, Z3 alebo v Z4 podľa pulzov. Už si šiel 8 a pol hodiny na bicykli nonstop priemerným pulzom 88 % zo svojho maximálneho ? Koľko máš maximálny pulz z pretekov ?
Dobre. Ako najdlhšie si šiel nonstop pri pri pulze 166 ? Napr. ako dlho trval ten horal a aký si mal priemerný pulz ?
Horal ti trval len 5 hodín a priemerný pulz si mal len 163. Takže by si musel pokračovať nonstop ešte tri a pol hodiny ale počas tých celých 8 a pol hodiny ,,vegetu,, na ceste by si sa musel zmäčknuť ešte o trocha viac - na pulz nie 163 ale 166. Vyskúšaj. MTB je drina a cesta je veget ?
teraz sa mozno postavim na stranu Ivana, ale do lesa chodim relaxovat, ked to porovnam, tak 3000 vm na 100 km v lese je uplny relax, pohodicka, ked idem porovnatelne casovo na cestaku, tak je to cez 200 km, vyskovych podobne ako na MTB, ale tam sa viem rozslahat na kasu a to uz nevravim o celodenkach na ceste so 400 km + vyjazdami, celodenka na MTB je stale len vylet, aspon pre mna... ale chapem, ze je to individualne, niekto chodi makat do lesa, niekto na cestu, ja mam spojene s prirodou relax, ci uz turistika, lyze, abo bic, na cestaku si idem trosku zamakat, ak teda nejdem nejaky kochaci vyjazd v alpach napr...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
streda 2 hodiny a 6 minút v Z1 až Z3 podľa pulzov, Z3 až Z6 podľa výkonu
Horal ti trval len 5 hodín a priemerný pulz si mal len 163. Takže by si musel pokračovať nonstop ešte tri a pol hodiny ale počas tých celých 8 a pol hodiny ,,vegetu,, na ceste by si sa musel zmäčknuť ešte o trocha viac - na pulz nie 163 ale 166. Vyskúšaj. MTB je drina a cesta je veget ?