Ako šťastný nový majiteľ Haibike Q FS RC som požiadal okrem iného o výmenu 160mm kotúča na 180mm kotúč vzadu na kolese. Kukol som či je väčší disk, bol tak som poďakoval a išiel som preč skúšať čo to dá. Po príchode domov som sa dal do detailného "pozerania sa na bike" a čosi som objavil: na vidlici je nesprávne z vonkajšej strany omotaná hydraulická hadica a adaptér si kuknite na fotke. Je toto správne vymenený kotúč?
PS: Prvý krát vlastním takýto bike takže som to na prvý pohľad v obchode nepostrehol.
neviem, co myslis pod "nespravne omotana hadica na vidlici", ale k tomu zadnemu adapteru mam pocit, ze sa niekto neunuval ho vymenit, ale ho len vypodlozkoval... mne by to za novy adapter teda stalo, ak sa nemylim
heh, no mas to salamunsky vymenene:) pravdepodobne nechal adapter na 160mm a dal tam 2 podlozky a dlhsie srubky. sikovnik. je tam vacsia paka na tie srubky, ale malo by to vydrzat snad. Pokial si nic nedoplacal, tak je to ok. Adapter na 180mm moze stat tak 200-300SK
ak ti vadí, že je hadica na vidle zvonku, odmontuj prasa a daj to z vnútra, to zvládneš. tie podložky na adaptéri nie sú nič výnimočné, akurát by som sa presvedčil, či aj šróby su o ten cca 1 cm dlhšie ako pôvodné, aby náhodou neboli v adaptéri na pol závitu (ale pravdepodobne nebudú, to len tak pre istotu)
zaujimave, ze je kazdy srob iny...
btw. na co su na shimanach pri brzdach na hlavickach srobov tie umele kktinky? som bol u matta po bike a tiez som si ich na nom vsimol. podaval som to dole, nakolko som na ich poslanie neprisiel a skoncili v smetiaku...
Pan Kubica je riadny vymyselnik !
Adapter stoji cca 500,- a on to vyriesil vychytavkou za par halierov
Bude ho treba asi spitchovat a priplatit si za adapter - ja by som to tak ako to mas ty nevozil !
ked som ja daval svoje xtcka tiez som tam nasiel tie plastove kravinky, sice som nevedel na co su, ale vedel som ze su zbytocne. To je ako s tou teoriou o kxrvitkach. Kazde balenie hocicoho obsahuje nieco co po instalacii zostane. Su to zamerne pridane zbytocnosti vyrobcom.
S dlzkou tej vrchnej skrutky to bude otazne, bo je asi original s vrubkami ked tam dali tu zarazku, a ta zadna s polgulatou hlavou pekne, doma s bikom mojej dcery som sa viac pohral. JEDNOZNACNE VYMENIT, niesme tak bohaty aby sme kupovali lacne veci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak má niekto záujem tu je odkaz na online manuál Foxu
http://www.foxracingshox.com/fox_tech_c ... om_eng.htm
btw. na co su na shimanach pri brzdach na hlavickach srobov tie umele kktinky? som bol u matta po bike a tiez som si ich na nom vsimol. podaval som to dole, nakolko som na ich poslanie neprisiel a skoncili v smetiaku...
Adapter stoji cca 500,- a on to vyriesil vychytavkou za par halierov
Bude ho treba asi spitchovat a priplatit si za adapter - ja by som to tak ako to mas ty nevozil !
Presne...ked si chcel adapter tak tam ma byt adpater a nie podlozky
Inak platil si aj za ten ,,adapter,,(podlozky)??
No na Shitmano som kupoval nedavno 2x a stali 270,- SKK. No s tymi podlozkami to vyzera dost exoticky.
S dlzkou tej vrchnej skrutky to bude otazne, bo je asi original s vrubkami ked tam dali tu zarazku, a ta zadna s polgulatou hlavou
Kde si to kupoval?
Kde si to kupoval?
V "normalnom" kamennom obchode tu v PD. Preco? Je s tym nejaky problem? Ak som to zle napisal, tak kus stal 270,- SKK.
Pozeral som po web-shopoch ale originál adaptéry shimaná som nenašiel