Zacnem so svojimi skusenostami: Jazdim Selle San Marco Concor Light, je to jedno z najtvrdsich sediel a nerad by som aj ja prisiel o ...., ako L.Armstrong, takze ho asi vymenim za nieco pohodlnejsie.
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 20:42
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 20:42
Prelozit si ich viem, len nerozumiem aky je medzi nimi rozdiel.
Hlavne Granfondo a Endurance mi pridu totozne
Prelozit si ich viem, len nerozumiem aky je medzi nimi rozdiel.
Hlavne Granfondo a Endurance mi pridu totozne
No podľa toho, čo som ja čítal, tak Granfondo sú obvykle hromadné preteky od 120 do 180 km s prevýšením nad 2000m a Endurance je vytrvalostné jazdenie aj za touto hranicou, najmä čo sa dĺžky týka. Väčšina výrobcov však nevidí rozdiely. Ak hľadáš sedlo na viacdňovú brutalitu, tak ja by som vyberal v kategórii Endurance
presne tam
Nehladam sedlo na kupu, hladal som len informacie, kedze tato cast nebola na stranke Selle Italia vysvetlena.
Moj hlad po informaciach si utisil. Dakujem.
Minuly rok som si zakupil cestny bycikel ktory mal sluzit ako doplnok no nejako som sa namotal a jasim uz viac km.
jazdy okolo 100 km, problem mam po 50 km nemozem sediet na sedle ktore mam povodne, ratam ze to je iba take aby bolo.
Viete mi odporucit co by som mohol kupit ? Potrebujem sedlo na dlhsie trasy pohodlne som hobby jazdec a hlavne viac vazim.
niektori jedinci su na sedlo na bicykli citlivejsi ako druhi, a kym niektori stastlivci mozu jazdit skoro na comkolvek, ini nie su nikdy spokojni a pocas svojho cyklistickeho zivota len frustrovani skusaju nove a nove sedla.
Ake sedlo si mal na cestatku predtym? S tym si nemal ziadne problemy?
Povodcom odrenin mozu byt aj ine veci ako sedlo samotne. Moznostou je napr. aj posed. Ma tvoje nove sedlo rovnako vysoke lyziny? Nezmenil si vymenou sedla skutocnu vysku vrchu sedla od stredoveho zlozenia?
Pouzivas nejaky krem na citlive partie? Tzv. chamois cream. Nieco na sposob
tohoto alebo tohoto. Ja napr. bez toho na bike uz nevysadnem.
Inak mtbiker ma k teme sediel tiez nejaky obsah:
na cestak mam o 1 cm uzsie sedlo ako na mtb, lebo sedim viac nakloneny dopredu, podla tohto navodu:
https://www.sq-lab.com/en/ergonomics/studies-and-research-projects/pressure-measurement-saddle/
zaroven mam na cestak vyssie sedlo ako na mtb, no treba dat pozor, aby nebolo prilis vysoko, aby si sa "neprevaloval", tzn. panva sa nesmie pri slapani preklapat do stran
Prologo Dimension Pas TiROX sedlo, 143 mm
139 €