Predpokladám, že oni tú výnimku majú.Iná vec je, ako ju dostali a kto koľko dostal tiež.... Donedávna som nevidel ružovo, že by sa s tým dalo niečo robiť. Ale možno by sme teraz s tým vedeli pohnúť - možno ak by sa viac ľudí spojilo a prípadne by sa našiel aj právnik schopný a ochotný s tým pomôcť. Dosiahnuť, aby bol umožnený ľuďom vstup do lesa. Ak by to aj ostalo ako zvernica ( viem, že to je len zásterka, aby si to celé mohli uzavrieť pre seba) a ohradené, nie je predsa problém spraviť priechody pre turistov a cyklistov.
Ja som za. Ale právnika bude treba zaplatiť a ja nie som práve z tých najsolventnejších. Bolo by možno spraviť nejaké občianske združenie kde by sme sa zastrešili alebo sa pridať k nejakým turistickým organizáciám. Obávam sa ale, že je nás tu málo. Viď aktivita v téme.
Ja som za. Ale právnika bude treba zaplatiť a ja nie som práve z tých najsolventnejších. Bolo by možno spraviť nejaké občianske združenie kde by sme sa zastrešili alebo sa pridať k nejakým turistickým organizáciám. Obávam sa ale, že je nás tu málo. Viď aktivita v téme.
No tiež som myslel skôr nejakého právnika - spriaznenca cyklistiky / turistiky...
Na Drozdove sá dá na HT XC-čku jazdiť aj na tej stredne ťažkej, len tam bude teraz asi väčšia premávka. Ak pôjdem cez víkend MTB, tak asi skôr nad Štiavnicou. V tom prípade budem mať min. jedno miesto v aute pre záujemcu aj s bicyklom.
Tiež chodím tie trasy a sere ma to čo tam Kvietik spravil. Ešte že neviem kde má chatu lebo by to s ňou zle-nedobre dopadlo.... A riešim to tak, že nosím v ruksaku silnejšie štipačky. 20 strihov toho drôtu strihnerm za menej ako minutu. Inak kto vie povedať, to čo volajú Rybničania DOMEC je tá zrúcanina pri tej lúke Na Lúkach? https://www.freemap.sk/?map=15/48.326611/18.587966&layers=X&osm-relation=2217953
Áno to je Rybnický domec. Strihať plot to je už poškodzovanie cudzieho majetku. Nechválil by som sa tým. Ako som vyššie písal dá sa plot obísť cez lesný chodníček. Radšej zober skladacie hrable a trochu to tam prebehni v miestach kde sa chodník stráca 😉
kovboj2000: tak nicenie majetku len preto, ze dotycny nerobi veci uplne legalne neni cesta. Teda .. bola by v urcitom pripade, ktory tuna imho nenastala /ale prestipat drot, ktory nie je legalny a brani v legalnom vyuzivani veci (lesny pozemok) podla pravidiel, myslim nie je nic protizakonne. Tusim tak "poriesili" raz jednu branu Nech si fotopasce aj maju .. ostatne mali by ist detekovat a "upravit" Pravnikmi v prospech "bikerov" neporiesite nic. Tu nejde vobec o bikerov. A ani o turistov. Tu sa poslapava zakladne ustavne pravo a cely pravny stat .. ale vo vire poslednych udalosti nemam pocit, ze by nastalo zlepsenie .. ale tak uvidime .. skor ocakavam v priebehu desatrocia , ze sa zacne oplocovat vsetko. Blbe, fakt blbe je to .. ze ludia , co byvaju v tomto regione su tymto dost "locknuty" .. je to dost velky kus
Pokiaľ ide o plot popri bránach, tak presne pred týždňom platilo, že všetky brány, cez ktoré som prechádzal, mali po stranách odstrihnutý plot. Išlo o bránu, ktorou sa od Hrona (niekde medzi Tlmačami a Tekovskou Breznicou) vchádza do lesa (vertikálny rez plotom od hora nadol), a bránu medzi Žuhračkou a vodnou nádržou v sedle pod Rakovcom (po oboch stranách úplne odstrihnutý plot v šírke cca 1 meter).
Začiatkom marca som išiel zo severu cez Priesil po modrej značke a chcel som prísť do Tlmáč, no tá brána bolo nepríjemné prekvapenie. Nevedel som o čo ide (nikde žiadny nápis ani info, dokonca tam ani signál nebol, že by som pogúglil), tak som sa to snažil obísť, nakoniec keď som našiel jednu otvorenú a tou som sa vyslobodil.
tomasizi, lto - Kvietikovci sú ***** špiny zlodejské a odstrihol by som im vajcia, nie plot! Ten plot a brány na ceste sú tam nelegálne. Nie som sám kto ten plot občas prestrihne. Nech plot odstránia a nikto im ho poškodzovať nebude. Diery sú na mnohých miestach a robia to mnohí. Občas ak to Kvietikovci nájdu aj niečo zaplátajú, ale ich zbytočná námaha, vznikne ďalšia diera. A fotopasce by museli byť po celom obvode plota aby mali nejaký zmysel Bicyklovanie po lesných cestách je balzam na moju dušu, a tým nikomu žiadnu škodu neurobím.
NorbertSenesi - dobre poznám tie brány, ale toto som nebol ja. Hneď vedľa brány je to zbytočné, to rýchlo zaplátajú, strihám aspon 100 metrov od brány na nenápadnejšom mieste. Takýchto partizánov ba malo byť viac, rýchlo by rezignovali, najmä teraz keď je Kvietik zavretý. Už len čakám kedy mu chalani tú chatu podpália.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No tiež som myslel skôr nejakého právnika - spriaznenca cyklistiky / turistiky...
NorbertSenesi - dobre poznám tie brány, ale toto som nebol ja. Hneď vedľa brány je to zbytočné, to rýchlo zaplátajú, strihám aspon 100 metrov od brány na nenápadnejšom mieste. Takýchto partizánov ba malo byť viac, rýchlo by rezignovali, najmä teraz keď je Kvietik zavretý. Už len čakám kedy mu chalani tú chatu podpália.
Odporúčam pozrieť si https://www.youtube.com/watch?v=g6XPXZyZPos