Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Pozeram,ze si sa rozhodol pre prevodnik 32T ,ja som sa dlho rozhodoval medzi 32a34 ,ale nakoniec som objednal 32T ,ale z klukamy 175mm tak dufam ze my to vystaci ked sa budem presuvat po asfalte
Ano, mam 32 prevodnik. Na presuny na asfalte to nie je bohvieco. Do lesa, na traily a podobne zatial ok. Ak bude viac casu na bike a lepsia kondicka mozno dam 34.
Caute, chcem sa informovat ohladom kazety Garbaruk 10-52, je lepsie pouzit Shimano alebo Sram shalter? Takisto ma zaujima s aku retazu to lepsie spolupracuje ci Shimano alebo Sram. dikes
Lepšie je použiť Shimano šalter. U reťaze je to viac-menej jedno ak použiješ top model od Shimano, Sram alebo KMC. Shimano bude radiť hladšie, Sram a KMC trochu tvrdšie.
Mohlo by niekoho zaujímať. 12 speed prevodníky XTR majú o cca 3mm väčší offset ako 12 speed prevodníky XT/SLX. T.j. Ak chce niekto použiť XT/SLX kľuky na neboost ráme, tak reťazovú linku mu vyrieši napr. directmount prevodník Garbaruk pre XTR.
Zdravím,
otázka, ktorá sa tu určite riešila no aj po hľadaní som nenašiel vlastne odpoveď.
Mám na biku komplet NX eagle 1x12 sadu.
Chcel by som to zameniť za XT/XTR.
Stačí vymeniť radenie a prehadzovačku?
Reťaz, kazeta, kľuky môžu ostať?
Mám LUX CF 6.0
Ďakujem pekne a prosím neukameňujte ma, ak sa to tu riešilo xyz krát. Fórum je veľmi rozsiahle a niekedy nájsť konkrétnu odpoveď mi dá zabrať. Peace
Zdravím,
otázka, ktorá sa tu určite riešila no aj po hľadaní som nenašiel vlastne odpoveď.
Mám LUX CF 6.0
Ďakujem pekne a prosím neukameňujte ma, ak sa to tu riešilo xyz krát. Fórum je veľmi rozsiahle a niekedy nájsť konkrétnu odpoveď mi dá zabrať. Peace
Zdravím,
Mám LUX CF 6.0
áno,stačí ka vymeniš radenie a prehadzovačku za XT 12-sp. , Môžeš aj za XTR,ale tam je o dosť vyššia cena,funkčne viac menej to isté ako XT
Ja nechapem preco chce stale niekto miesat 12 rychlostne sady sram zo shimanom. 12s kazety sram a shimano maju rozdielne medzery medzi pastorkami.
Ano bude vam fungovat. Ale je velky rozdiel medzi "funguje" a "funguje spravne".
áno,je tam rozdiel v šírke kaziet 0,6 mm,merané zvonka (Shimano 12-sp. má 42,2 mm Sram Eagle má 42,8 mm) pokial viem,nie je to taký rozdiel,aby to nešlo nastaviť tak,aby to radilo o.k.
Ja nechapem preco chce stale niekto miesat 12 rychlostne sady sram zo shimanom. 12s kazety sram a shimano maju rozdielne medzery medzi pastorkami.
Ano bude vam fungovat. Ale je velky rozdiel medzi "funguje" a "funguje spravne".
lebo, napriklad niekto ako ja (i ked teraz uz mam vsetko okrem prevodnika na XT) mal napriklad bike na GX a nevyhovuje mu ergonomia pacok radenia GX, a tak som zamenil radenie za XT, a spokojnost.
Alebo potrebujes vymenit kazetu a zistis, ze klikajuca GX stoji tolko ako MS orech a XT kazeta dokopy (a neklika ) a tak dalej )
je to medzi sebou kompatibilne a radilo to uplne bez problemov.
Zdravím,
Mám LUX CF 6.0
Aky je rozdiel medzi tymito dvomi Garbaruk prevodnikmi. Vyzera, ze to je len v ofsete, ale nikde som nenasiel info kolko ho ma ten urceny pre XT/SLX. A je spravne si mysliet, ze na XT kluky pojde aj ten prevodnik urceny na XTR a opacne, stym, ze vo vysledku to spravi len inu retazovu linku?
Ja som to nejak nepochopil ale najväčší Garbaruk prevodník nemá skoro žiaden ofset a najmenšie ho mjú výrazný a posúvajú reťazovú krivku k rámu (a postupne sa to mení veľkosťou). Mám XTR kľuky kde je rovnaká reťazová linka pre boost aj neboost verziu. Ale ja som všeobecne zmetený zo všetkých tých liniek a boostov a kombinácii. Ale aj tak som musel dávať 1mm podložku na stranu prevodníka aby som ho dal ďalej od rámu, keďže dochádzalo ku kolízi.
Dik, videl som to, len som si nebol isty ci to plati vseobecne o vsetkych prevodnikoch XTR/XT (napr. od Shimano) alebo to plati len pre Garbaruk. A teda ta hodnota ofsetu pre "Garbaruk -m7100-m8100-round" mam ratat ako 6.4 (28-32T), 5.9 (34-36T), 3.9 (38T) - 3mm ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, mam 32 prevodnik. Na presuny na asfalte to nie je bohvieco. Do lesa, na traily a podobne zatial ok. Ak bude viac casu na bike a lepsia kondicka mozno dam 34.
Mám LUX CF 6.0
Mám LUX CF 6.0
Preco si nekupil rovno Lux 7.0 na XT?
To uz je co za otazka? Lebo ma LUX 6 proste.
Mám LUX CF 6.0
áno,stačí ka vymeniš radenie a prehadzovačku za XT 12-sp. , Môžeš aj za XTR,ale tam je o dosť vyššia cena,funkčne viac menej to isté ako XT
lebo, napriklad niekto ako ja (i ked teraz uz mam vsetko okrem prevodnika na XT) mal napriklad bike na GX a nevyhovuje mu ergonomia pacok radenia GX, a tak som zamenil radenie za XT, a spokojnost.
Alebo potrebujes vymenit kazetu a zistis, ze klikajuca GX stoji tolko ako MS orech a XT kazeta dokopy (a neklika ) a tak dalej
je to medzi sebou kompatibilne a radilo to uplne bez problemov.
Mám LUX CF 6.0
Len pre predstavu
https://www.garbaruk.com/shimano-m9100-round.html?category=1
https://www.garbaruk.com/shimano-m7100-m8100-round.html?category=1