Po odjazdení prvých 30km som mal chrbát úplne v keli. Na radu jedného z členov fóra, som sa pohral s posedom, sedlo som posunul vyššie a posunul som ho čo najbližšie(ako ryska povoluje) ku "kormanu". Po odjazdení ďalších 100km je to už s chrbátom skvelé, čo ma ale zaujíma je krk, ktorý ma teraz bolí celý a úplne neskutočne.
Zistil som, že problém bude zrejme s predstavcom a zišlo by sa mi ho skrátiť. Kdesi som čítal, že ked sa chcem chytiť za horný vzdialený úchop(roh) mal by som mať ruky mierne pokrčené, lenže ja ich mám nielen natiahnuté, ale musím naťahovať aj celé telo, detto keď sa skláňam ku brzdám(preto je pre mňa najpohodlnejší úchop pri predstavci). Vyrieši to zmena predstavca na kratší? Alebo ide len o silu zvyku? Ako zistím aký dlhý mám terajší predstavec? Mohli by ste mi rozlúštiť čo znamenajú tieto čísla na vonkajšej strane "kormanu"? ďakujem.
www5.picturepush.com
posledný komentár: 7. 2. 2023 o 15:09
Otočením predstavca do "plusu" (+6 stupňov) sa dostanú riadidlá do trochu vyššej polohy. Na konkrétnu výšku vplýva už uvedený uhol ako aj dĺžka predstavca. O karbónový krk sa nemusíš báť. Len dodrž silu utiahnutia šraubov predstavca.
Dolezite je dodrzat postup vymeny predstavca:
1. povolit skrutky na predstavci (zvycajne dve)
2. odsrobovat hornu skrutku co drzy hlavove zlozenie (tu si skusit ako je asi zatiahnuta a potom dodrzat toto zatiahnutie, ked to budes davat spat)
3. vytIahnut predstavec, otocit, alebo dat druhy
4. naskrutkovat hornu skrutku, ktora stahuje hlavove zlozenie, tu treba dotahovat iba zlahka (ako som pisal v bode 2.)
5. varovnat barany 6. dotiahnut skrutky predstavca (samozrejme dotahovat striedavo jednu a druhu)
7. hotovo
Ked som sa niekde sekol, opravte ma.
Zaroven sa vsak trochu napli bowdeny. Myslite, ze by som ich mal vymenit ked si budem uz na 100% isty ze chcem zostat pri 120mm predstavci? Riadeniu to podla mna nejak neprekaza. Mozem v pohode zatacat.
Novy predstavec je o 1 mm vyssi, cize aj ta medzera medzi krytkou a stlpikom vidlice sa zvacsila. Je to v poriadku, alebo by som tam mal dat nejaku podlozku?
Dakujem vopred
A co hovorite na tu vysku predstavca? Bude ten 1mm navyse v pohode?
Keď ti vyhovuje taký komín, nechaj si to tak. Módnej cyklopolícii sa však páčiť nebude. 🤪
a pripajam aj foto ako to je OK: