Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Čavte, dnes na výjazde sa mi stalo, že so zapnutou spojokou na 1x12 XT šaltry keď som podraďoval išlo všetko v pohode ale akonáhle som začal radiť späť na ťažšie prevody tak ramienko ostávalo v polohe ako keby som mal zaradený ľahší prevod a začala preto skákať respektíve padať reťaz keďže bola úplne voľná. Viete poradiť čo to môže spôsobovať a ako to odstrániť? Len teraz som prešiel na 12spd (kombo kazeta/reťaz SLX a XT šalter) a mám na tom najazdených cca 800km. Vopred ďakujem.
Čavte, dnes na výjazde sa mi stalo, že so zapnutou spojokou na 1x12 XT šaltry keď som podraďoval išlo všetko v pohode ale akonáhle som začal radiť späť na ťažšie prevody tak ramienko ostávalo v polohe ako keby som mal zaradený ľahší prevod a začala preto skákať respektíve padať reťaz keďže bola úplne voľná. Viete poradiť čo to môže spôsobovať a ako to odstrániť? Len teraz som prešiel na 12spd (kombo kazeta/reťaz SLX a XT šalter) a mám na tom najazdených cca 800km. Vopred ďakujem.
Ak to nerobí s vypnutou spojkou tak môže byť spojka veľmi pritiahnutá. Musíš ju imbusákom trochu povoliť.
Test kazety Garbaruk 10-52z XD s radením, prehadzovačkou a reťazou XTR dnes dopadol skvele. Funkčnosť a hladkosť radenia porovnateľná s "MARS". Rozsah rovnaký ako nové "trápne" verzie. Odstupňovanie oveľa logickejšie. Reťazová linka kľuk nastavená na cca 50mm. Pri točení dozadu na najľahšom prevode reťaz nepadá na menšie pastorky.
A na konci krátkej jazdy som zistila, že kazeta je aj vodotesná
Kristina tiež som ju testoval a montoval kamaratovi ale na HG orech radenie hladke, no pri najlahšom prevode a pedalovaní dozadu aj o 4kolečka padla dole.
Kristina tiež som ju testoval a montoval kamaratovi ale na HG orech radenie hladke, no pri najlahšom prevode a pedalovaní dozadu aj o 4kolečka padla dole.
Očividne to nebola rovnaká kazeta(keď si predtým písal že 11-52) a aj reťazová linka bude otázna, rovnako aj reťaz? Aké mazanie použilvaš Kristína?
Reťaz je nová, takže pred testom som iba utrela reťaz zvrchu aby nelepila nečistoty. Inak používam mazanie od Morgan Blue. 90% tento Extra Dry https://www.morganblue.net/products/lubricating/. Do sychravejšieho počasia väčšinou na jar a v zime sa mi osvedčil Rolls Pro https://www.morganblue.net/products/lubricating/. Pokiaľ predpoveď ukazuje, že preteky na ktoré sa chystám budú určite v daždi a blate tak SYN Lube je moja voľba https://www.morganblue.net/products/lubricating/. istý čas som používala aj JOE´s ECO Lube DRY. Je fajn. Nelepí prach. Avšak musela som ho aplikovať častejšie ako napríklad vyššie spomínaný Extra Dry od Morgan.
ghost5900 a aký tam máte prevodník? Na tej fotke to možno trochu skresľuje, ale uhol reťaze na najľahšom prevode je už veľmi strmý.Prevodník bude asi 32Z, ale vyzerá dokonca ako 30Z. To bude padať. Ešte keby si dal aj fotku zhora, tak tá reťaz musí byť riadne vykrížená. Skús ešte zväčšiť medzeru medzi horným kolieskom ramienka prehadzovačky a najväčším pastorkom kazety - pohraj sa s B-skrutkou. A keď ani to nepomôže, tak vyzerá že pod prevodníkom pri ráme máš dosť miesta, tak jednoducho vytiahni kľuky aj s oskou a posuň prevodník (reťazovú linku) ku rámu tak o 2-3mm. A už by to nemalo padať.
Nové kazety Sram Eagle predstavené tento týždeň. Rozsah 10-52z dosiahli iba výmenou najväčšieho 50z pastorku za 52z. Vznikol im tam "trápny" skok na konci kazety 42 - 52z (takmer 24%!!!). A pritom IMHO už skok 42 - 50z bol zbytočne veľký (19%).
Priznám sa, že úvodné nadšenie z tých nových kaziet Sram rýchlo opadlo po prečítaní parametrov. Je to ozaj trápne čo z toho urobili. Výhodou toho nového sortimentu sú akurát prehadzovače s rozsahom 52Z. A sady karbónových kľúk. Ale aj tak tie moje RACE Face NEXT SL sú lepšie a asi aj ľahšie. Ale už si brúsim zuby na nový prehadzovač XX1..to bude krásne radiť kazetku Garbaruk Zaujímavé, že nejaký výrobca z Ukrajiny dokáže pochopiť čo ľudia potrebujú a gigant ako Sram nie....
ghost5900 a aký tam máte prevodník? Na tej fotke to možno trochu skresľuje, ale uhol reťaze na najľahšom prevode je už veľmi strmý.Prevodník bude asi 32Z, ale vyzerá dokonca ako 30Z. To bude padať. Ešte keby si dal aj fotku zhora, tak tá reťaz musí byť riadne vykrížená. Skús ešte zväčšiť medzeru medzi horným kolieskom ramienka prehadzovačky a najväčším pastorkom kazety - pohraj sa s B-skrutkou. A keď ani to nepomôže, tak vyzerá že pod prevodníkom pri ráme máš dosť miesta, tak jednoducho vytiahni kľuky aj s oskou a posuň prevodník (reťazovú linku) ku rámu tak o 2-3mm. A už by to nemalo padať.
Ahoj prevodnik tam je 30z Sram, ale pojde 32z kazeta 11/52 a stred je BB30 neviem či tam posuniem niečo o 3mm do vnutra. Podla mňa kríženie tam velke nieje je to dost tiche na najlahšom prevode. Ale po pootočeni spadne aj o 3 koliska dole . B skrutka si myslim že je ok.
30z prevodník a 52Z vzadu nie je moc dobrá kombinácia. Taká čo rada padá. Nejde tam o klasické kríženie keď sa pozrieš zhora. Ide o výsledný priestorový uhol (výslednicu uhla stúpania a uhla kríženia). Ako ti hovorím...dokážeš ten uhol znižovať: zväčšením prevodníku, iným nastavením B-skrutky a posunom reťazovej linky....Ak sa ti zdá, že všetko má OK a nevadí ti to padanie reťaze pri spätnom pedálovaní, tak je to OK. ja ti len píšem ako sa dá odstrániť aby to nerobilo. Všetkými problémami čo tu menuješ som si prešiel a viem ako vyladiť Garbaruk kazetu 12sp 52Z v kombinácii s 32 a viac zubovým prevodníkom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak to nerobí s vypnutou spojkou tak môže byť spojka veľmi pritiahnutá. Musíš ju imbusákom trochu povoliť.
Dik za radu, vyskúšam to lebo s vypnutou spojkou je to v pohode.
je to 9 speed 11-46
https://www.satelitneprijimace.sk/9k/menic-mtb-9k-sunrace-rdm900-md/
A na konci krátkej jazdy som zistila, že kazeta je aj vodotesná
Naco pedalujete dozadu? ?
Aj keď nie o celú otáčku, max tak 1/4
Reťaz je nová, takže pred testom som iba utrela reťaz zvrchu aby nelepila nečistoty. Inak používam mazanie od Morgan Blue. 90% tento Extra Dry https://www.morganblue.net/products/lubricating/. Do sychravejšieho počasia väčšinou na jar a v zime sa mi osvedčil Rolls Pro https://www.morganblue.net/products/lubricating/. Pokiaľ predpoveď ukazuje, že preteky na ktoré sa chystám budú určite v daždi a blate tak SYN Lube je moja voľba https://www.morganblue.net/products/lubricating/. istý čas som používala aj JOE´s ECO Lube DRY. Je fajn. Nelepí prach. Avšak musela som ho aplikovať častejšie ako napríklad vyššie spomínaný Extra Dry od Morgan.
Nové kazety Sram Eagle predstavené tento týždeň. Rozsah 10-52z dosiahli iba výmenou najväčšieho 50z pastorku za 52z. Vznikol im tam "trápny" skok na konci kazety 42 - 52z (takmer 24%!!!). A pritom IMHO už skok 42 - 50z bol zbytočne veľký (19%).
Ahoj prevodnik tam je 30z Sram, ale pojde 32z kazeta 11/52 a stred je BB30 neviem či tam posuniem niečo o 3mm do vnutra. Podla mňa kríženie tam velke nieje je to dost tiche na najlahšom prevode. Ale po pootočeni spadne aj o 3 koliska dole . B skrutka si myslim že je ok.