Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Ja mam 11sp XT radenie, 11sp kazetu 11-40 (2x11) a XTR 12sp prehazku GS .. zatim to funguje dobre, aj ked teda oproti 9sp SRAM X.0 to az tak dobre nie je. Ale hlavne .. dost zalezi na nastaveni B-skrutky .. tie kolecka velke su take , eh .. ale funguje to. Obrovske kolesiska +skoro 1cm naviac predlzuju .. prevedenie XTR prehazky je jak anodizovany altus (ohybany hlinikovy plecha, ziadne frezovany kus) .. vaha brutalna .. 240g .. ale tak co by clovek dnes chcel za smiesnych 160e ....
Planujem, az zjazdim sucasnu, nahodit 42z kazetu, tak tam by to mohlo byt akurat .. alebo , ako bol povodny plan 10-45, len skrt trochu cez rozpocet je ten microspline .. okrem klasickych DT nic z toho co mam, microspline nema .. zas na druhej strane, 10z pastorok ani neviem, ci pojde a nebude ohryzat zadnu stavbu .. inak 11-40 kazeta sa mi zda velka az az
Ito dik za info , chcem sa opýtať ked si dal XTR prehadzovačku šlo to radenie Xt stále tak z tuha? Lebo strašne ma to štve ako to 11kové radenie ide tuho. Da sa s tým nieco robiť? Brzdú mám vypnutú lanko a bovden su pomerne nové.
Kdesi bolo pisane ze ide tuho (tusim v clanku)...bude to zrejme v samotne radiacej packe...skusit rozobrat a dat olej alebo vazelinku no myslim ze nejaky velky pokrok to nespravi
Chystam sa nato uz dlšie ma 5000km a ide stále s tuha tak ako od nová. Kamarat ma presne to iste ale na obimke a ide to neskutocne lahko doslova lahučko.
Kdesi bolo pisane ze ide tuho (tusim v clanku)...bude to zrejme v samotne radiacej packe...skusit rozobrat a dat olej alebo vazelinku no myslim ze nejaky velky pokrok to nespravi
Osobne si myslim či tam nieje neaká tuhá spružina a nevyriešim s tým nič ale určite to vyskušam a dám vedieť.
Ghost5900: na 10sp XT prehazke ked som zapol brzdu, tak to ide ztuha .. bez brzdy parada .. ale celkom je to v pohoe aj s brzdou. Na tejto XTR sa mi zda, ze je to menej tuhe, ale niekto uz pisal, ze od novoty je brzda slaba, zatial som nejak nemal moznost to overit, jazdil som to po trasach s malo kamenmi .. ale inak je to tak, na Shimane ked zapnes brzdu, ide to ztuha. Nie v celkom rozsahu, ale miestami celkom hej.
martinsulovsky: neviem ci je to packou, lebo ked som brzdu vypol, islo to ja maslo. Vlastne ono to tak odjakziva bolo, s tou brzdou, nebola prave kvoli radeniu. Potom prisli napinaky a nakoniec toto. Je to jednoducho kompromis. Bez brzdy to ide dobre, ale zas je nutne mat voditko a napinak .. alebo presmyk
Teraz som malemu daval XT 11 kazetu 11-42 XT radenie s lankom co je k tomu ,XT retaz,jarwire teflon bovdeny a radi to lahucko ako radenie tak aj odradovanie a to pouziva 7 rocny tak netusim s cim mate problmy.Az som prekvapeny ako to XT krasne chodi doteraz som XT namal moznost vyskusat nakolko odkedy je XTR vo vyrobe ine napouzivam.So Sramom to neviem porovnat nakolko mam na neho alergiu ako na Meridu ?
Po precitani prispevku od ghosta aj junior to ma na objimku
Ito ja mam brzdú vypnutú respektive som ju úplne vyhodil a aj tak to nieje ono. Dokonca cez lanko radiace som to zalial olejom no nepomohlo to. Nechcel som to rozoberať lebo neviem čo ma tam čaká:) A ešte takto odpojil som prehadzovač aj bouden a tahal len za lanko uz tam cítim že je to tuhé.
rasto : vacsina veci funguje dobre, ked je nova a nic tomu nerobis /okrem SRAM 12sp /. Az to bude mat najazdene aspon 1000km v blate a po krkahajoch a brutalnych stojkach .. potom sa uvidi, ci je radenie ok .. vitrinkove setupy nikoho nezaujimaju .. a take radenie zatial existuje u mna len jedno .. SRAM x.0 + sram x.0 prehazka 9sp. Ale tak to je dane aj roztecami .. dnesne 12sp su asi proste prilis haklive. Napisal by som aj prirovnanie, ale musim byt politicky korektny.
ghost5900: tak bud fakt nieco v packe, ako pisal martinsulovsky, ale nemam skusenost .. alebo mozno ta brzda je zabrzdena aj ked ju vypnes. Co sa moze stat .. nieco sa tam pototo...
[quote="@1609441"][/quote] Omyl. 12/11 spd kompatibilita platila pre plánovanú 11spd XTR MicroSpline kazetu, ktorá sa nakoniec nevyrába. Neplatí to pre štandard staré 11spd systémy.
Zdravim chcem sa opýtať mam komplet sadu XT 8000 , 1x11 a chcem sa opýtať mam este bokom prehadzovač Xtr 12ku . Keby že ju chcem nahodiť nastavit dorazi a všetko potrebné bude to fungobat aj takto ? Po teoretickej stranke by malo ma to niekto vyskušane? Dik
Ja myslím, že toto videjko dáva najlepšiu odpoveď -
Ale ako spomína aj on, pri väčšej kazete (napr. nová Deore M5100 11-51) by to mohlo fungovať pekne.
Nemáte niekto na predaj nejakú kazetu 11s 11-46 zubovú na klasický orech. Môže byť aj vyjazdená teda tak aby aspoň stará reťaz na nej fungovala. 28kg synovi by to malo stačiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne si myslim či tam nieje neaká tuhá spružina a nevyriešim s tým nič ale určite to vyskušam a dám vedieť.
martinsulovsky: neviem ci je to packou, lebo ked som brzdu vypol, islo to ja maslo. Vlastne ono to tak odjakziva bolo, s tou brzdou, nebola prave kvoli radeniu. Potom prisli napinaky a nakoniec toto. Je to jednoducho kompromis. Bez brzdy to ide dobre, ale zas je nutne mat voditko a napinak
Po precitani prispevku od ghosta aj junior to ma na objimku
ghost5900: tak bud fakt nieco v packe, ako pisal martinsulovsky, ale nemam skusenost .. alebo mozno ta brzda je zabrzdena aj ked ju vypnes. Co sa moze stat .. nieco sa tam pototo...
Ja myslím, že toto videjko dáva najlepšiu odpoveď -
Ale ako spomína aj on, pri väčšej kazete (napr. nová Deore M5100 11-51) by to mohlo fungovať pekne.
je to 9 speed 11-46
je to 9 speed 11-46
Mam obavy, ze so ziadnou.