Čawte, máte prosím nejaké rady pre začiatočníka, ktorý chce ísť prvý krát vyskúšať bikepark ? Mám celoodpružený bicykel.
17.06.2020 - 22:24:40
00
Pravdepodobne to bude vyzerat nejak takto


rozpis prosim na co konkretne sa pytas a co znamena ze si zaciatocnik. Takto nikto nevie ci chces radu co si zobrat, ako sa obliect, ako jazdit alebo kam ist.
17.06.2020 - 23:45:24
03
Díki za odpoveď. Začiatočníkom myslím to, že: kúpil som si celoodpruzeny bicykel asi pred 4 mesiacmi a odvtedy jazdím tak v priemere 2 x do týždňa do lesa v okolí TN. Teda niečo po lese mám pojazdene ale stále s mi treba veľa učiť - ešte neviem žiadne triky ako preskočiť haluz a takéto základné veci. ? Ale už by som chcel okúsiť bikepark. V podstate čo som čítal, pozeral tak každý bikepark má zelené/ zaciatocnicke zjazdy. Tie by som chcel ísť vyskúšať. Najbližšie mám bikepark Kálnica tak tam by som chcel ísť. Potom niekedy neskôr do Ružomberka. Teda čo si aj obliecť - chcem najprv len vyskúšať či ma to bude baviť tak nechcem si ešte kupovať prilbu na celú hlavu, inak že stačí normal tričko a kraťasy .? Asi určite zobrať náradie na servis, pumpicka, duša, a takéto.?
Keď to zhrniem: mam nový allmountain bike, pojazdil som chvíľu po kopcoch. Nejaké tie stúpania, klesania boli a zatiaľ ma to bavilo. Začínam si veriť na bicykli po pár pádoch pri probléme s brzdením prednou brzdou ? a tak chcem ísť pozrieť na zaciatocnicke trasy na bikepark. Našiel som kalnicu, a bikepark v Ružomberku. Ale v bikepark som.nebol ešte tak chcel by som vedieť ako to funguje, čo si mám obliecť. Či mi stačí na test prilba nie na celú hlavu, normal tričko a nejaké kraťasy, kraťasy s výplňou teda ako sa obliecť. Čo si zobrať zo sebou.
18.06.2020 - 07:02:26
00
Do kalnice chod kludne.Su tam ale tri traily ktore v pohode das.Ale na Ruzomberok by som zabudol,ked ako pises nevies ani konar preskocit.Tam aj ta najlahsia je pre uplneho zaciatocnika dost tazka podla mna.V kalnici robia chalani aj kempy sa mi zda,tak to kukni kdesi na nete a mozes sa prihlasit a naucit preskocit konar.
A staci Ti len prilba,ale ja by som si zadovazil aspon kolenacky este na tvojom mieste.
18.06.2020 - 07:06:25
01
Peter - do kalnice kludne chod, ako pise Kaper, su tam 3 modre traily, plus casom Foxu zvladnes tiez. Ja osobne mam rad aj XC testovaci okruh co tam maju, len ten si musis vyslapat (2km a 100vm).

Naradie...no pokial prides autom, tak naradie v podstate nepotrebujes, zakladne naradie tam maju - ale zase auto odveze, ci?
Vybava... povinna je iba prilba. Vedia ti v kalnici pozicat aj chranice, ja osobne by som do bikeparku nesiel bez full face helmy, chranicou kolien, laktov a potom aspon chrbtoveho chranica - idealne opica. Predsa len riziko padu v bikeparku sa zvysuje, tie trate su proste obtiaznejsie. Pokial ale budes jazdit opatrne a pomaly tak ti prilba bude na zaciatok stacit.
18.06.2020 - 08:35:59
00
takže by som šiel najprv skúsiť kalnicu, len tie modré traily - začiatočnícke. Keď sa mi to zapáči tak si kúpim prilbu na celú hlavu a ak by som chcel ísť potom niečo viacej ako strednú obtiažnosť tak by si teda kúpil aj chrániče - minimálne kolenačky a optimálne teda asi full body ? Zatiaľ nemám auto preto aj pozerám čo najbližšie k vlakovej stanici - bikeparky. Naj. som našiel tie dva bikeparky kalnica a ružomberok. Je ich viac ale vedeli by ste mi odporučiť nejaký - ktorý pre začiatočníka, ktorý ked sa niečo naučím a o ktorom môžem zatiaľ snívať :) Zistím teda najprv či ma to bude baviť a ak áno tak postupne nakúpim potrebné veci..
18.06.2020 - 09:16:11
00
Full body by som riesil az keby si chcel ozaj jazdit DHcko a nakladat tomu palby.Na normalne vozenie v parku staci integrala a kolenacky.Pripadne laktacky a mozno batoh s chranicom chrbta,alebo samotny chranic.
18.06.2020 - 09:36:25
01
Na zaciatok ani nemusis ist do bikeparku ale traily vies vyskusat i mimo neho. Vacsinu najdes na trailforks.com. Bikepark je potom super v tom ze sa bez namahy na tom traily otocis kludne i 20-30x za den. Na zaciatok je super jazdit s kamosmi, i v bikeparku je lepsie jazdit s niekym kto ti aspon niektore chyby ktore budes robit opravi. Ta Kalnica je super ako pristupom z mesta tak i trailami. Dakedy to bolo dokonca tak ze ked si povedal ze si tam prvykrat tak s tebou bol pojazdit clovek od nich, ukazal ti ako nastupovat na vlek, 1-2x sa vyviezol s tebou nahor a ukazal ti kde zacinaju ktore traily, pomaly si sa za nim zviezol a uz si mohol potom jazdit sam. Neviem ci to este funguje. O tej pozicovni tam teraz ale pochybujem ci bude na helmu a chranice, pravdepodobne nie lebo corona. Integrala i tak dava zaciatocnikom klamny profi pocit a potom sa tam hned na zaciatku rozbijaju. Co je dolezite je nezacat hned na zaciatku bombami ale rozjazdit sa pomalsie, popozerat co kde je na traily, co sa da skocit, kde su ostre zakruty, kde to smyka a podobne. A zrychlovat postupne. Pre zaciatocnika mozno lepsie jazdit jeden trail niekolko krat za sebou, naucit sa ho a postupne zrychlovat. Potom prejst na druhy a opat na nom dat niekolko jazd, atd. Neskor sa nebat ist pozriet i nejake tazsie traily, pre predstavu ako to vyzera. A oddychovat ak citis unavu. Unavou stracas koncentraciu a celkovo i silu. Pravdepodobne sa budes hrat i so stelovatkami na vidlici/tlmici kedze celodenne jazdenie v bikeparku citit o dost viac. A netreba zabudnut na vodu, bikepark je dost unavujuci a ked budes tocit ten vlek na slnku tak rychlo vysmadnes.
18.06.2020 - 10:27:32
01
Pre začiatočníkov je aj Drozdovo, teda čo sa týka tých tratí, chodia tam jazdiť aj fakt malé deti, prípadne sa pokukaj po menších parkoch, pri Piešťanoch je Ahoj, lenžev oboch je poma :( ja mám rada aj Jasenskú, to máš blízko, tam je lanovka čo ti uľahčí vývoz... Kálnica je istota, vývoz je kotva, čo je oveľa jednoduchšie ako poma, a hlavne v Kálnici je vždy veľa ľudí a aj záchranná služba takže ak sa ti stane niečo s bikom, vždy môžeš niekoho poprosiť o pomoc (býva tam aj Bikeclinic servis v sobotu) a ak sa tebe niečo stane, ošetrí ťa záchranár :) V Kálnici robí bike školu chalan z BA a má podľa mňa pohodový prístup a aj vie dosť veľa vecí vysvetliť, on to vezme od základu, najprv správny postoj, prejazd nerovností, klopiek a potom ostatné ... V Kálnici je super, že tam je veľký pumprack, kde si môžeš trénovať ... keby si chcel komplet prehľad, tak vtáčiky čvirikali, že v novom magazíne Biker bude kompletný prehľad Bikeaprkov na SLovensku aj s cenníkom, a zoznamom tratí podľa obtiažnosti :D tak prípadne obetuj 3 éčka a kukni si to :)
18.06.2020 - 10:34:46
01
Pozeral som videa na kalnicu, každá trať má video ako ju nejaký týpek prešiel, troška recenzia. Najprv spoznať trať a postupne si ju začať užívať. Mám zapísané ?. Super pozriem magazín a tie trate trailforks vyzeraju super o niektorých som nemal tušenia že sú takto označené a prešiel som nimi. Si musím googlit niektoré výrazy čo píšete ?. Mám približnú predstavu. Takze prilba integrala a keď si začnem veriť, jazdiť rýchlejšie a zložitejšie trate tak ochrana kolien, lakťov a teda aj chrbta ?
18.06.2020 - 13:06:03
00
po poradi by som siel najskor
- chranice kolien
- integrala, tu kludne zaroven s kolenackami, pripadne su verzie prilieb s odnimatelnym chranicom a uz i s rovnakou certifikaciou aku maju integralne prilby
- chranice laktov ak potrebujes, vacsina ich nevozi, zaciatocnici to maju casto takze to mozes riesit zaroven s kolenackami
- chranic chrbtu alebo pripadne batoh s integrovanym chranicom, v tomto momente ale uz budes vediet co potrebujes
18.06.2020 - 13:37:23
00
keyboard_arrow_up