Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
ak to bude fungovat zmenu privitam rad. mam divoku skusenost ked som nevedel kedy ani z akej stanice pojdem s bikom (k tomu nalozenym taskami). v spisskej som si pytal listok - dala mi rovno miestenky - par drobnych navyse ma nezabilo (necestujem denne) - takze som mal bike na haku a sedel priamo pri nom. no v ziline uz v mieste kde mali byt 3 biky ich bolo viac ako 10. ludia nemali kadial chodit. vystupovat som zacal o 2 stanice skorej. a kedze som sa nedostal k dveram - tak jedine cez cely vozen k druhym (unaveny po 3 dnoch s nalozenym bikom).
po tejto zmene - sa bud nedostanem s bikom do vlaku, alebo si uzijem normalnu jazdu vlakom domov. zalezi ci zvysia pocet miest pre biky alebo to budu hadzat do nakladneho vozna kam by som ja osobne bike nedal.
15:15
ZSSK ruší miestenky pre bicykle vo vlakoch RR a zvyšuje bicyklové kapacity. Železničná spoločnosť uvádza, že bez povinnosti miestenky bude 29-tisíc bicyklových miest denne.
Platí lístok aj pre bicykle? Dosť dlhý článok.
Ale aj dosť veľká suma.
Precestujem ročne vlakom približne 400€ a to cez zimu idem aj viackrát za týždeň.
Ty budeš z nejakého lacného kraja
Na SK za podobnú cenu iba vlaky, v Rakúsku som vlakom ešte necestoval, ale podľa toho, ako to fungovalo na SK pred 3 rokmi, keď som ešte vlaky používal, tak horšie to byť asi nemôže
Veď nepíšem, že cestujem každý deň, ale ani viac cestovať nepotrebujem. Tých približne 8000 kilometrov ročne presedených vo vlaku mi stačí. Takže mne sa viac oplatí kupovať si lístok na každú jazdu zvlášť ako celoročný za 2,5 násobok precestovaného. Auto nemám.
Tých približne 8000 kilometrov ročne presedených vo vlaku mi stačí. Takže mne sa viac oplatí kupovať si lístok na každú jazdu zvlášť ako celoročný za 2,5 násobok precestovaného.
Len jednak v tom Rakúsku je to aj na vlak aj na bus a jednak v Rakúsku sú iné ceny, tam lístky stoja desiatky eur, spiatočné cez sto eur - a to sa ti pri bežnej turistike po Rakúsku 1100 € vráti dosť rýchlo.
Samozrejme, ak niekto precestuje 400, 500, 700€ ročne, tak sa mu neoplatí dávať za to isté 900.
Ja som mal tuším v auguste 2006 kúpený celosieťový mesačný lístok (zdá sa mi že za 50) a z toho mesiaca som nesedel vo vlaku iba 3 dni, použil som 97 spojov a najazdil 7100km. A to som sa iba nevozil, jazdil som na biku aj turistikoval, dal som pár dvojdňoviek na východe, medzitým bližšie akcie do 100km. Ten lístok som mal kúpený asi 5x, ostatné mesiace som ho ale nevyužíval tak intenzívne. Nešlo mi ani tak o to, aby som ušetril, ale keď som už mal zaplatené, tak ma to donútilo ísť hocikam, keď bolo aspoň trochu slušné počasie. A tiež bolo pohodlné, že stačilo prísť na stanicu, skočiť do vlaku a po ceste rozmýšľať, kde vystúpim. Vedel som si to vtedy predstaviť aj na pol roka, keby som už skialpoval, možno aj celý, aj za tých 960€.
Na druhej strane, teraz keď normálne pracujem a mám menej času na cestovanie, tak za tú cenu kúpim akurát palivo do auta na rok a vlakom cestujem z pohodlnosti iba výnimočne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://ekonomika.sme.sk/c/22410110/zeleznice-rusia-miestenky-pre-bicykle-vo-vlakoch-regionalnych-rychlikov.html?ref=trz
po tejto zmene - sa bud nedostanem s bikom do vlaku, alebo si uzijem normalnu jazdu vlakom domov. zalezi ci zvysia pocet miest pre biky alebo to budu hadzat do nakladneho vozna kam by som ja osobne bike nedal.
15:15
ZSSK ruší miestenky pre bicykle vo vlakoch RR a zvyšuje bicyklové kapacity. Železničná spoločnosť uvádza, že bez povinnosti miestenky bude 29-tisíc bicyklových miest denne.
ale tak ochvilu budeme mat asi nejaky clanocek
https://taz.de/Oesterreich-fuehrt-Pauschal-Ticket-ein/!5688167/
Ale aj dosť veľká suma.
Precestujem ročne vlakom približne 400€ a to cez zimu idem aj viackrát za týždeň.
Ty budeš z nejakého lacného kraja
Na SK za podobnú cenu iba vlaky, v Rakúsku som vlakom ešte necestoval, ale podľa toho, ako to fungovalo na SK pred 3 rokmi, keď som ešte vlaky používal, tak horšie to byť asi nemôže
Tu v Prahe niektorí nadávajú na ročný lístok za 3,5tis a to je aj na vlaky a lode v pásme Prahy
Len jednak v tom Rakúsku je to aj na vlak aj na bus a jednak v Rakúsku sú iné ceny, tam lístky stoja desiatky eur, spiatočné cez sto eur - a to sa ti pri bežnej turistike po Rakúsku 1100 € vráti dosť rýchlo.
Som len Lukášovi vysvetľoval prečo je tu tak lacný kraj.
Ja som mal tuším v auguste 2006 kúpený celosieťový mesačný lístok (zdá sa mi že za 50) a z toho mesiaca som nesedel vo vlaku iba 3 dni, použil som 97 spojov a najazdil 7100km. A to som sa iba nevozil, jazdil som na biku aj turistikoval, dal som pár dvojdňoviek na východe, medzitým bližšie akcie do 100km. Ten lístok som mal kúpený asi 5x, ostatné mesiace som ho ale nevyužíval tak intenzívne. Nešlo mi ani tak o to, aby som ušetril, ale keď som už mal zaplatené, tak ma to donútilo ísť hocikam, keď bolo aspoň trochu slušné počasie. A tiež bolo pohodlné, že stačilo prísť na stanicu, skočiť do vlaku a po ceste rozmýšľať, kde vystúpim. Vedel som si to vtedy predstaviť aj na pol roka, keby som už skialpoval, možno aj celý, aj za tých 960€.
Na druhej strane, teraz keď normálne pracujem a mám menej času na cestovanie, tak za tú cenu kúpim akurát palivo do auta na rok a vlakom cestujem z pohodlnosti iba výnimočne.
Zemiakov
cestovne v ZA (trolejbus / autobus) by ma iba na cestu do prace a spat na cely rok vyslo ovela drahsie ...