Zdravím. Dnes mi došli nové kolesá Mavic Crossmax a nemilo ma prekvapili. Na orechu je nálepka, podľa ktorej by sa nemala asi používať kazeta so samostatnými kolieskami.
Attachment:
IMG_20200706_195024.jpg
Mám kazetu SLX 11 rýchlostnú. Na stránke predajcu, ani Mavicu sa nepíše nič o nekompatibilite s kazetami. Skúsil som to poskladať, všetko sedí, ale nie som si istý, či s tým môžem jazdiť. Máte s tým niekto skúsenosti? Vďaka.
Tiež si myslím, že oceľový by mal zniesť viac, len ma trošku zneistilo, že keď som nahadzoval kazetu, boli pastorky voľné a dalo sa nimi točiť v rádoch desatín mm. Na starej kazete sedeli presne. Po utiahnutí poistnej matice ale vyzerá byť všetko ok.
Tak ak by niekto do budúcna hľadal odpoveď na túto otázku, dnes mi odpísali zo supportu: obrázok hovorí, že najväčšie ozubené koleso musí byť namontované na pavúka. To je prípad kazety, takže ju môžete ľahko namontovať.
Predpokladám, že sú len alibisti. Kazeta s jednotlivými koliečkami sa časom zahryzne do každého, čo aj oceľového orecha.
Nezahryznu, nemaju preco ... jazdil som ocelovy novatec , docela dost a nic na orechu nie je , ani tuk. Ostatne, preco by sa malo zahryznut koelcko do ocele .. to tak nefunguje. Ocel nie je hlinik. Maximalne mozes dosiahnut skrabanec. Jedine ak by orech nebol z ocele, ale z obycajneho makkeho zeleza
Ihlu som raz vyskusal .. nikdy viac. Ponicilo kazetu o dost viac, pretoze sa napcha do priestoru medzi a roztlaci este aj zbytok hrany. Pokial by sa ihla rozklepala tak, ze by slo zahnut, mozno to pojde. Ale je to aj asi kombinacia kazeta-orech. Kazda ma inu volu.
jazdena na 11 sp kazete 7000km a ani tuk semtam po 1500 km rozoberem premazem a jazim utihnuta a drzi dobre ako ma sice ocelova ale v pohode a zarezi tam na nej mam od zaciatku spojny maximalne stale
tiez mam crossmaxi kolesa od mavicu, a jazdim kazetu SLX 12s, a po 2000km vydno ze posledne pastorky sa zahryzli do orecha, na funkcnosti to nic neberie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dá sa dokúpiť LV3780100, ktorý je hliníkový
viď link
https://www.bikingbarn.co.uk/mavic-id360-freehub-V3780101?search=LV3780100
Podľa vzhľadu mám ten oceľový
Nezahryznu, nemaju preco ... jazdil som ocelovy novatec , docela dost a nic na orechu nie je , ani tuk. Ostatne, preco by sa malo zahryznut koelcko do ocele .. to tak nefunguje. Ocel nie je hlinik. Maximalne mozes dosiahnut skrabanec. Jedine ak by orech nebol z ocele, ale z obycajneho makkeho zeleza
Ihlu som raz vyskusal .. nikdy viac. Ponicilo kazetu o dost viac, pretoze sa napcha do priestoru medzi a roztlaci este aj zbytok hrany. Pokial by sa ihla rozklepala tak, ze by slo zahnut, mozno to pojde. Ale je to aj asi kombinacia kazeta-orech. Kazda ma inu volu.