Ahojte, mám mtb bicykel a chcel by som prejsť na zapinacie pedále a tretry. Vôbec sa do tohto systému a tohto kútika bicyklovania nevyznám, preto by som potreboval radu
Konkrétne som našiel tieto pedále:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-eh500-naslapne-pedale-zar-sm-sh56.html

a tretry https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mt300b-panske-tretry-modre.html

Chcem sa spýtať či by mohla byt takáto kombinácia, či tretry sadnú do pedálov, či netreba kupovať nejaké kufre, alebo niečo podobné. Pedále mam schválne tieto, lebo sem tam len vybehnem na bicykli pár km a nemám chuť sa prezuvat a podobne no inokedy zase sú to túry nad 50 km. Tretry som si skúšal veľkosť 45 v kamennom obchode, veľkosť 45 mi sadla skoro presne, no ze vraj treba o číslo väčšie. Dokonca mam doma aj obojstranne zapinacie pedále ak by boli lepšie na začiatok. Ospravedlňujem sa ak je tu už podobná téma, som za každú radu a za každú info, predtým než objednám vopred ďakujem.
20.07.2020 - 16:48:07
00
Ahoj, ja sa vyjadrím teda len po technickej stránke a to, že kufre sú vždy súčasťou pedálov práve preto aby po namontovaní na tretru bola zabezpečená kompatibilita. Tie kufre, ktoré sú k pedálom, čo si poslal ti budú pasovať aj na tú tretru čo si dal link takže kompatibility sa nemusíš báť. .... ešte detail, neviem prečo resp. kde si počul, že tretry musia byť väčšie. Podľa mňa ti majú proste dobre sedieť. Možno si to počul v zmysle, že Shimaná sú menšie ako "bežné" číslovanie, čomu dávam za pravdu ale ak si skúšaš topánky v kamennom obchode tak to vieš posúdiť skúšaním. Prípadne, ak ti sedia presne, teda, že vpredu cítiš prst tak skús inú značku, iná má možno iný rozmer v rámci čísla. Napríklad mne Shimano nesedí lebo jedna veľkosť cítim prst a druhé sú mi už veľké, tak mám Mavic.
20.07.2020 - 17:29:56
02
Aha ďakujem za radu, no tie Shimana boli 45 take že keď nenarazim nohu dozadu tak prst úplne v predu a by ma to tlačilo takže určite 46, takže ďakujem za info 🙂 skúšal som aj Scott značku veľkosť 45 a mi sedeli presne zase, len šlo mi tak trošku aj o cenu, nechcel som vyhodiť hneď 90 a viac eur za tretry, ale ďakujem za rady beriem to na úvahu, možno sa poobzeram po inej značke aj, ale uvidím 🙂. Dokonca pod týmito tretrami je napísané že shimano treba brať o veľkosť väčšie ako dobre padnúca obuv, keby majú polovičnú veľkosť bolo by to top, ale nemajú, teda nerobí sa👀.
20.07.2020 - 19:29:11
00
keyboard_arrow_up