Ja tak isto.
To je tak, ked niekto pracuje manualne, zohyba sa k zemi, pozera so zaklonenou hlavou a dvyha ruky 2m do vysky s tazkym materialom, alebo elektrickym rucnym naradim, ci dvyha tazke veci a spravi 500 drepov za den a 500 otociek v pase, ohyba v rukach trvdy tazky material, vstava o 4 rano, pracuje do 18,30, to je cca 800hod nadcasu rocne za minimalku, kopec ludi odchadza po par rokoch ma problemy s chrbticou aj ked do prace nastupoval ako zdravy a ludia sa ho pytaju v akej otrokarni to robi. A potom nema kto tych otrokov nahradit.
Pracuje cely tyzden daleko mimo bydliska, den co den ma svalovicu, a ked sa cez vikend premoze a chce ist bicyklovat, tak vikend co vikend, s vynimkou poslednych dvoch prsi.
Za dazda jazdit nemoze, lebo by prechladol, ked naviac je v praci sustavne niekto chorejsi, nez ludia v cakarni u obvodaka a mal by vypoved. Tiez ked ho casto kvoli spoluotrokom boli hrdlo. Pritom cez tyzden mimo vikendu je slnecno. A ak aj cez vikend je tiez slnecno, tak musi do obchodu nakupit potraviny a varit do prace jedlo, lebo je v praci vecer hladny a nebude do polnoci varit gulas a budit ostatnych otrokov a tiez ako alergik na lepok nebude jest rozne bagety, ci konzervy.
Jeden zadrhel co mi este viac stazi podmienky a to zabalim aj keby som dostal zaplatene 2x viac. Rodicia si vsetko si musia platit sami, takto ked by som byval s nimi cast napr internet, kablovka, byvanie zaplatim aj ja a nebudem musiet platit este dalsi internet a tv. Ci navarim gulas v jednom hrnci pre vsetkych a nemusi sa varit 2x zvlast, ci kupovat zvlast oni a zvlast ja. A kupit si vsetko kuchynske nacinie hoci 2x a nepouzivat spolocne co je lacnejsie.
Potraviny maju tiez len obrie rodinne balenie a cast vzdy vyhodim skazene, lebo to nemam sancu dojest. Ak si mam upiect orechovnik, v obchode maju alergicky, tak stvrtku uz nedojem lebo za 2 dni sa to neda zjast samemu a potom to je uz zoschnute.
Je to ako ked niekto co jazdi sam autom a plati benzin a zacne vozit ludi co mu prispievaju na cestu, tak to ma lacnejsie tu jazdu. Aj operiem spolocne. Aj pri 1 radiatore sa ohrejeme vsetci ako platit kurenie v dvoch bytoch.
A rodicom nema kto pomoct vo vselicom.
A ked konecne mozem bicyklovat, tak je lejak, vikend co vikend hoci z okna v praci vidim ako na slnku premavaju cyklisti a ja zavrty medzi kaslajucimi smrkajucimi ludmi s horuckou a hnusnym obedom a zafajcenymi ludmi.
Ked som toto napisal inde, tak mi odpisali, ze by dali vypoved aj keby mali zostat nezamestnani.
Peto nieje jediny co ma nejake podobne problemy. Tych ludi je plne slovensko.
Akurat malo takych ludi (asi dvaja) pisu na forum urcene pre solventnych ludi co im nesluzi olpran z tesca len na cestu do prace, ci liberta babke do kostola a na chleba, ale ti co pisu pravidelne su to ludia byvajuci v
domoch s garazou a maju biky aj po 5000€. Takeho podnikatela problemy inych ludi nezaujimaju, lebo on sa dokaze napakovat a aj keby mali vsetci rovnake vlohy, tak nieje dostatok vsetkeho pre vsetkych a an nikdy nebude.
Ked niekto co ma problemy napise na modrykonik tak je tam komunita podobych sociek a nikto mu nebude nadavat.
Ked mi v praci sekne v krizoch tak zas nebudem moct jazdit.
Niekto mi radil, kupit si HT. Lenze to by nezniesli moje platnicky v chrbte.
Dalsi mi napise ze si mam najst inu pracu.
Lenze ten sikovny zabuda, ze niekto musi robit tu podradnu pracu. Ak by boli vsetci sikovni ako on, tak kto bude kopat kanaly, ci dokladat tovar do regalov? A sam bohaty zabuda na to, ze je bohaty, lebo niekomu zaplatil malo.
Netreba sa smiat nikomu ze je unaveny z prace a nemoze bicyklovat. Takych ludi je vela ako on. Forum je aj pre socky.
Poslednych 20 rokov uz postupne prestavaju byt rocne obdobia.
V marci jazdim v tricku a v maji v zimnej bunde.
A stranka o zvietatach obhajuje ze uhyn je priroda a netreba do toho zasahovat, lenze kto znicil prirodu? Ludia, vyrubuju zdrave stromy za ucelom zisku, priemysel tiez nici prirodu. Auta mucholapky ci postreky nicia potravu pre spevavce a vsetka priroda a jej kolobeh spolu suvisi.
vsade nieje zasuvka
-----------------
Tak to ju mal kamarat asi pokazenu.... pretoze konkretne so xiaomi kolobezkou sa staci zlahka odrazit a ides
jemu to islo, pokazena nebola.
---------------
Ked idem nakupovat polovicku domu nepojdem na kolobezke ani na bicykli ale autom....
auto vsetci nemaju a cestou z prace ti zavola zena aby si kupil nieco, dokial nezatvoria alen nevykupia akciu a naco ist naspat, ked obchod je hned vedla prace ale daleko od domu.
-------------------------------------
Nieje to tazke na ovladanie, nieje to nestabilne... po par minutach jazdenia zvladas kludne jazdu s jednou rukou rovnako ako na bajku
iron.hide sa tiez vyjadril ze ako to mozu drzat jednou rukou?
pre tych co si nevedia upravit prispevok
... my ostatní
Elektriku ma aj novinovy stanok pre pana boha ??
No ak sa musel odrazat ako keby startuje na pretekoch tak v poriadku nebola.... odrazit sa staci zlahka a zatlacit packu plynu a hned ide
Nenakupujeme len preto ze je akcia... do obchodu chodime na vacsie nakupy a kupujeme to co do domacnosti treba nie to co je v akcii( len preto ze to je v akcii)
Asi to je len moje stastie ale v PK som byval asi 200metrov vzdusnou ciarou od tesca a lidla....
Teraz byvam uz vyse pol roka v trnave v arborii a zase mam na skok tesco aj lidl takze ak nieco treba dokupit tak sa zastavim cestou z roboty autom alebo vybehnem na peso / na kolobezke s ruksakom po par veci
Ciaomi kolobezky som kupil dva tyzdne dozadu pre mna aj pre priatelku.... uz pocas prvej jazdy po trnave som nemal problem ist po cyklochodniku len s jednou rukou....
Ked sa zcis bicyklovat tiez sa ti zda jazda jednou rukou ako nemozna a bicykel ti pripada nestabilny...casom najdes rovnovahu a prides na to ze jazdit s jednou rukou sa v pohode da...
To iste plati aj pri kolobezke
PS: nikto ta predsa nenuti kolobezku pouzivat... pre mna za mna jazdi aj na lietajucom koberci.... ale nevymyslaj si debilne uvahy o tom ako sa to neda len preto ze TY to nevies / nedokazes....
... my ostatní
Aspoň vidíme, kto si ako dáva pozor na autokorekt 🤭 alebo ako je na tom s gramatikou 😂😂
Ale, už ste si niekedy plnili tieto bombole? Dnes rozmýšľam, čo nechce stáť, čo sa stále kymáca... Kuknem na spodok a jasné... Zvyknem naliať doplna ale cez leto asi treba ubrať trochu 🤭😂✴️
https://www.mtbiker.sk/forum/post1623668.html#p1623668
Ktora firma nema elektriku? Robis v historickom kovacstve alebo co?
Elektriku ma aj novinovy stanok
su firmy, kde by som piskal cez vratnicu a na satni nieje zasuvka. a na dielni sa neda, ked nemate svoje pracovisko vsetky zasuvky visia zo stropu a je vidno co je v nich zapojene a sluzia k inym ucelom.
Ja odkedy ma bodla osa do krku a skoncil som na pohotovosti, a tiez mi robi na krk problem prievan (50x angina) nosim bufku stale. Aj do okuliarov aj nosa cez bufku mi narazil hmyz. Dobre ze nevletelo do ust.
Taktiez na inom maratone bolo prasno a jadzca predomnou som takmer nevidel pred hmlou rozvirenej suchej hliny a vdychoval to.
Pripadne ak nestacim s dychom si ju stiahnem na krk, alebo podla potreby znovu natiahnem a odsava pot, nemam mokry krk co je neprijemne ako by mi stekalo pramienkami po krku horuci sirup.
Ked som raz v horku siel na jeden spolocny pojazd, krk som mal opaleny ze to stipalo a nemohol som lezat na chrbte.
Bufku mam repsilon, zimnu, jesennu a letnu force. Opalovaci krem to by som bol zas lepkavy. https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/ciapky-a-satky/nakrcniky-satky/force-multifunkcna-satka-na-leto-uni-velkost-fluo-siva.html
Na nose moze vadit, ale krku mi urcite nikdy nevadila.
Tento maraton mi este zdravie nedovoli ist.
Nech vam to vyjde aj pocasie aj organizacne.
Ma byt az 28st slnecno.
Pretekat som sa s nim nesiel, uz som mal zasebou 40km na mtb.
tak na akom biku si to siel?
inak 38km/h po rovine pri bezvetri, ak to bolo pri tvojich 50 kg + zdravotnych a este neviem akych problemoch, tak to klobuk dole
mohol by si vyskusat nejaky maraton, vlastne nie, tam su aj zjazdy, skor teda casovku do vrchu
U stravy by to bolo klamstvo,ze som na mtb mal taku priemerku, lebo stopara v mapach som nevypinal a mobil nevedel rozoznat na com idem.
Uz som raz obiehal aj rybara na mopede, jemu to viac neslo a bol nalozeny nakladom. Siel som nad 40km/h a tiez rovina. Pozeral po mne prekvapene.
Bimjeam sedel pri vedlajsom stole.
Gulas bol chutny. Len osa mi lietala neustale okolo tvare.
inak 38km/h po rovine pri bezvetri, ak to bolo pri tvojich 50 kg + zdravotnych a este neviem akych problemoch, tak to klobuk dole
mohol by si vyskusat nejaky maraton, vlastne nie, tam su aj zjazdy, skor teda casovku do vrchu
On má MTB žiletku.
15 rokov jazdila na liberte do prace 660m, kupila auto, praca sedava, podla fotiek zadok stucnel skoro 2x, liberta 15 rokov v pivnici.
15 rokov sama bez nakladu v peknom pocasi autom. 12-20€ mesacne na benzin. Stazuje ze nema kde parkovat, poplatky udrzba, benzin, minimalny plat, na vylety ak sa neda autom az uplne na koniec odmieta, ze kto by sa tam trepal. Po 2 rozky do obchodu 370m autom, ked vstava zo stolicky udychcana fuci od unavy, predtym behala ako srnka. O 10 rokov starsia jej kamaratka chodi nadalej peso.
Ona radsej privstane, aby mohla v zime rozmrazit auto a oskrabat lad, za ten cas by uz bola v praci cez pesiu zonu.
Isla z prace peso na postu a ked vysla z posty, myslela ze jej ukradli auto. Je nan silno naviazana.
Ale nohy by si nedokazala vylozit. Brucho jej spneumatikovalo. Ked nasada do auta, padne do sedacky ako vrece zemiakov a ulavi sa jej ako ked 100 rocny starcek sadne do caluneneho kresla. Pritom do kostola babky na libertach jazdia rychlo ze maju problemy s brzdenim.
Preco nejazdis na bicykli, ved je to len 660m a po cesticke pre cyklistov a takto este musis hladat kde zaparkovat? A naco ked mam auto.
Atrofia svalstva.