Kategórie
Bike-techposledný komentár: 3. 8. 2015 o 6:48
-5% CUBE sada podložka hlavového zloženia pre integrované vedenie káblov
8,99 €
-5%
MOC 12 €
-14% FSA TH-800 1-1/8 Single S MR075 ložisko, 41.7 x 30.2 x 7.8 mm
12,29 €
-14%
MOC 14,21 €
Výpredaj -23% Enduro Bearings ACB 3645 3748 BO - ABEC 5 - Black Oxide (Angular Contact) ložisko hl. zloženia, 37x48x6.5 mm, (36x45°)
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
V novych ložiskach? A to je načo dobre?
pozri si stranu 48
Pri vysokých otáčkach veľké množstvo vazelíny môže robiť problém.
navyse na odradila miestna diskuia o tom ze sa vazeliny nemaju zmiesavat - cize treba najprv original vyplachnut. a to sa mi stym teda uz vobec nechce babrat.
nic v zlom .... ja hovorim o trende ktory sledujem v priemysle lozisk ako takom a ... par rokov dozadu bolo kazde nove lozisko plne vazeliny.... to je jedno ci 15cm lozisko naboja kamionu alebo lozisko na bicykel..... dnes je v loziskach naplute a to doslovne.... PM 6OO je nahovno na loziska a nech urobi kazdy jak uzna za dobre
nové ložiská otváram, vyčistím pôvodnú šprtku vazelíny a natlačím novú doplna.
Moja osobná skúsenosť je taká, že väčšie trenie napr. v zadnej stavbe, kde tie ložiská idú v rozsahu cca pol otáčky absolútne ničomu nevadí.
Na ložiskách v náboji napr. na cesťáku to cítiť, ale nie je to taká katastrofa. Ložiská natlačené vazelínou vydržia rádovo o roky viac.
Málokedy sa mi stalo, že by ložisko umrelo na opotrebovanie. Ak ložisko umrie je to skôr kvôli tomu, že sa doň dostala voda a hrdza dorobila svoje.
Cesťák umývam napr. minimálne, v zime jazdím iné kolesá a stačilo zapár ciest v lejaku domov z práce a ložiská nenatlačené vazelínou boli na odpis.
Radšej ložiská natlačím vazelínou, ako to dokola lisovať na všetkých bikoch každú sezónu