"Aký veľký odpor pri šliapaní má motor na ebike?
Batéria je vybitá a motor je vypnutý. Teraz čo? Len čo prekročíte asistenčný limit 25 km / h alebo je motor vypnutý, budete konfrontovaní s vnútorným odporom motora. Odpor závisí od konštrukcie motora a vnútorného ozubenia, ktoré je potrebné na premenu vysokých otáčok motora na nižšiu rýchlosť prevodníka a kľuky. Vďaka voľnobežnému mechanizmu v FAZUA Evation, Specialized SL 1.1 a remeňovým motorom Brose Drive S Mag tu ťažko zaznamenáte akékoľvek ďalšie brzdenie. V okamihu, keď prestanú asistovať, je u motorov Shimano a Yamaha znateľné množstvo odporu pri šliapaní."
Keď sa vrátime k Schimanu, ktorý má znatelný odpor pri vypnutí, tak tam sa robili úpravy, kde najnovší motor pri vypnutí má vraj nižší odpor pri šliapaní o 36 %. Ovšem až reálne porovnanie nového motora Schimano v porovnaní s Bosch, Fazua, Brose a Specialized ukáže do akej miery sa priblížil k ostatným, prípadne ich prekonal.
toto uz bolo o odpore pri slapani 100x ja zo skusenosti a jazdou na yamahe, Cx3,Cx4 a shimane tvrdim ze najlahsie sa na rovnakom prevode slape yamaha a shimano cx3 je katastrofa s vypnutym motor a cx4 trochu horsie ako shimano e8000
Ahojte, neporadíte mi? Chcel by som zmeniť plášte na mojom ebike. Momentálne tam mám WTB Ranger 29x2,4 s dosť agresívnym vzorom a keďže poslednú dobu dosť často jazdievam aj asfalt, chcel by som niečo menej agresívnejšie a čo pôjde na asfalte o kúsok lepšie. Šírku plášťa by som nechcel meniť.
Ahojte, neporadíte mi? Chcel by som zmeniť plášte na mojom ebike. Momentálne tam mám WTB Ranger 29x2,4 s dosť agresívnym vzorom a keďže poslednú dobu dosť často jazdievam aj asfalt, chcel by som niečo menej agresívnejšie a čo pôjde na asfalte o kúsok lepšie. Šírku plášťa by som nechcel meniť.
nemyslel si Trail Boss? Ranger je XC plášť, ten by práve mohol vyhovovať. ak nie, Smart Sam sa robí v šírke 2,35 a je to dobrý univerzál
to je mi jasne hladam nieco financne dostupne podla moznosti...nie najlacnejsie ale zasa nie extrem...vidlu som pozeral okolo 300e ale brzdy vobec netusim
určite hľadaj 4-piesty, dobré recenzie idú na MT520, komplet obe za cca 130€. ak si ochotný investovať viac, super voľba budú SLX MT7120, jazdím už druhé a som veľmi spokojný. cena za obe okolo 200€
Jednoznačne smartsam 29x2.6. Ja sám ich mám a max.spokojnosť.
Continental nieee, preboha. skor ako ho zoderie, popraska mu bocnica.
ja som vyskusal vselico mozne, a nakoniec som sa vzdy vratil k NobbyNic , vozim na e-bajku vzadu. Este pekne by som sa vyjadril aj k Maxxis Ardent RACE, vozim na klasike 27,5". Max spokojnost, ale vozim tie najdrahsie verzie. Na plastoch sa neoplati setrit par susnov.
Ja som Schwalbe namontované od výroby zodral na zadnom kolese za 1500 km. Teraz mám pre zmenu Schwalbe a po 3500 km je aj zadná pneumatika ako nová.
Takže to je asi taká debata, Continental áno, Continental nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"Aký veľký odpor pri šliapaní má motor na ebike?
Batéria je vybitá a motor je vypnutý. Teraz čo? Len čo prekročíte asistenčný limit 25 km / h alebo je motor vypnutý, budete konfrontovaní s vnútorným odporom motora. Odpor závisí od konštrukcie motora a vnútorného ozubenia, ktoré je potrebné na premenu vysokých otáčok motora na nižšiu rýchlosť prevodníka a kľuky. Vďaka voľnobežnému mechanizmu v FAZUA Evation, Specialized SL 1.1 a remeňovým motorom Brose Drive S Mag tu ťažko zaznamenáte akékoľvek ďalšie brzdenie. V okamihu, keď prestanú asistovať, je u motorov Shimano a Yamaha znateľné množstvo odporu pri šliapaní."
Ako som už písal, aj nové motory Bosch majú "skoro žiadny odpor", tak ako Fazua, Specialized a Brose. Údaje o novom motore Bosch sú tu : https://ebike-mtb.com/en/bosch-performance-line-cx-2020-group-test/. Toto potvrdzujem aj vlastnou skúsenosťou a testami.
Keď sa vrátime k Schimanu, ktorý má znatelný odpor pri vypnutí, tak tam sa robili úpravy, kde najnovší motor pri vypnutí má vraj nižší odpor pri šliapaní o 36 %. Ovšem až reálne porovnanie nového motora Schimano v porovnaní s Bosch, Fazua, Brose a Specialized ukáže do akej miery sa priblížil k ostatným, prípadne ich prekonal.
nemyslel si Trail Boss? Ranger je XC plášť, ten by práve mohol vyhovovať. ak nie, Smart Sam sa robí v šírke 2,35 a je to dobrý univerzál
to je mi jasne hladam nieco financne dostupne podla moznosti...nie najlacnejsie ale zasa nie extrem...vidlu som pozeral okolo 300e ale brzdy vobec netusim
Jednoznačne smartsam 29x2.6. Ja sám ich mám a max.spokojnosť.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-cross-king-ii-29x2-3-performance-kevlar-tubeless-ready.html Jazdím toto len 27,5+.Asfalt aj terén super.
savings Continental Cross King 29x2.30" TLR plášť, kevlar
27,99 € savings
MOC 41,99 €Continental nieee, preboha. skor ako ho zoderie, popraska mu bocnica.
ja som vyskusal vselico mozne, a nakoniec som sa vzdy vratil k NobbyNic
savings Continental Cross King 29x2.30" TLR plášť, kevlar
27,99 € savings
MOC 41,99 €Takže to je asi taká debata, Continental áno, Continental nie.