Mak napísal:


Veď soplík, nie?
13.09.2020 - 15:59:33
00
Sadám si do cukrárne...rúško mám vo vrecku, zabudnem si ho nasadiť. Čašník ku mne pristupuje a upozorňuje ma že ak si nenasadím rúško tak ma neobslúži. Ja hlava maková... :facepalm: ....hlboko sa ospravedlňujem a nasadzujem si ho. Objednám si kávu a koláč. Čašník mi to všetko donesie, ja dávam rúško dole a ujedám....popíjam. Moje zložené rúško vtedy nikoho nepoburuje....pretože jem,pijem a vtedy má nebezpečný a zlý vírus STOPku. Čašník medzitým niekoľkokrát okolo mňa prejde na vzdialenosť nie väčšiu než 1m a asi dva krát sa ma spýta či si ešte niečo prosím. Bez rúška odpovedám že ďakujem.....nie. Keď všetko dojem a dopijem, zodpovedne si nasadzujem rúško na tých cca 5 metrov ktoré ma delia od vchodových dverí. Po prekročení vchodových dverí ho skladám z tváre . Som zachránený , prežil som to :D :D :D :facepalm: .

Vchádzam na benzínku kúpiť si keksík alebo dobošku. Obsluha hneď na mňa spoza skla a nezrozumiteľne kôli rúšku niečo kričí aby som si okamžite nasadil rúško. S flegmatickým pokojom ale na hranici výbuchu atómovky v mojom tele si vyberám horalku, ukazujem obsluhe 80centov ktoré kladiem na roh mraziaceho boxu a odchádzam.

Stojím v rade pri pokladni v Bille. Rúško nemám, mám bufku na tvári. Predomnou sa chystá platiť róm a pýta si cez rúško niečo. Predavačka za kasou sa kľudne pýta :" Prosím ?". Róm zasa niečo spoza rúška zafufne a predavčka už nervózne :" Prosííííííííííím ???? " . Róm zasa niečo zafufne, na čo si predavačka zloží z tváre rúško a zvreští na róma : " Ja vám vôbec nerozumiem :@ :@ :@ ". Nato si róm tiež dáva dole rúško a zvreští : " Jedny Marlborky !!!!!!!!!!!! " :D :D :D

Zdravý rozum, kde si :fubar: .....
13.09.2020 - 17:21:47
015
Bud sa pozerieme medzi sebou, alebo z nas budu hikkimori. Prast ako uhod.
Mne sa stala taka usmevna (pre mna) prihoda vo vlaku. Na nemenovaj stanici som sa dal do reci s jednym pankom, lebo vlak mal meskanie a bola mi dlha chvila. Nacali sme zaujimavy rozhovor v ktorom sme pokracovali aj vo vlaku. V kupe boli s nami dalsi styria ludia. Dve starsie zeny a mlady par. Kecali sme sediac oproti sebe asi pol hodky. Az ked sme spolocne vystupovali, mi zacalo pripadat divne preco tak na mna niektori zazeraju. V podchode, ked sme sa lucili mi to doplo. Obaja sme boli bez rusky :D Celu cestu. Ale bohuprisaham, ze to nebolo narocky. Keby som nevidel celu stanicu oruskovanu, asi by som si myslel ze som spinavy na xichte alebo co, ze som pritahoval tie pohlady ludi.
Holt, ked sa clovek pozabudne, aj sa bat prestane :)
13.09.2020 - 19:56:39
02
winter: to rusko je to najmenej co mozes urobit aby si obmedzi sirenie. Samozrejme, ze to je ti divne, ze v cukrarni mas nejaky cas rusko a nejaky nie. Ale v reali ide o znizenie pravdepodobnosti prenosu. A v nej hra ulohu aj cas.
Samozrejme, pri kazdom pravidle najdes hranicne situacie, kde to pravidlo je nevhodne alebo vyzera debilne. Ale nemozes z hranicnych pripadov hodnotit, ze cele pravidlo je naprd.

Problemy prveho sveta: Handra cez xycht je strasne ohrozenie demokracie alebo obmedzenie mojich osobnych slobod. Alebo ma to zabije na nedostatok kyslika.
13.09.2020 - 20:15:58
05
tak co uz dodat, ste obaja frajeri (to nepatrilo willovi ale predchadzajucim prispievatelom). Ja som minule zabudol rusko a preto som nesiel do pekarne a nemal ranajky a vynadal som si sam sebe a nie "nezmyselnym pravidlam"
13.09.2020 - 20:20:59
03
Ja som dnes nemal Kofolu vo Vojke :D Vsade napisy, ze bez ruska nevstupovat a bez ruska na terase nebudem obsluzeny, tak som usetril :)))))
13.09.2020 - 20:30:44
02
Ja som mal podobný problém v Talianskom decathlone. Z domu som si nevzal prilbu ani okuliare a chcel som si kúpiť novú v dekáči. Dal som si buffku a SBS, čo meria teplotu, že nemám chirurgické rúško tak ven... Ale, že za 10e mi ho predajú... Bo Ha vám je Bebe mmmm. Tak bez prilby, kúpim v Nemecku, kde sú normálny...
13.09.2020 - 20:57:47
02
nikoho nemozno mucit ruskom :-D
https://www.youtube.com/watch?v=JJZ5fwFP_uM
13.09.2020 - 21:01:18
01
https://liekysrozumom.sk/clanky/178/chripka-alebo-koronavirus-daju-sa-odlisit?fbclid=IwAR0UQJ8Ll55ECW59yjylh7Ps5cdeuN-R7taIZiAuj0Vq9ciQIZqvAxC0d4Y
Ako odlisit covid od chripky.
13.09.2020 - 21:05:52
01
Izrael půjde na tři týdny do celostátní karantény. Nemocnicím hrozí kolaps
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-sireni-covid-19-izrael-karantena-tri-tydny-opatreni.A200913_202611_zahranicni_wass
14.09.2020 - 01:04:49
00
matt napísal:
18argon18, fakt ta dokaze "nasrac" ze sa vydavaju nezmyselne nariadenia ( co uznavam ze niektore/mnohe odporuju zakladnej logike ) a ze zopar papalasov stihlo cez leto svadby dovolenky v zahranici a podobne akcie? Proste tak ako sa drviva vacsina ludi musi tejto dobe prisposobit, tak sa proste treba zmierit s tym ze na svadbu ste si vybrali ten "nespravny cas a miesto". Neviem, ale ked vidim tie zvysujuce sa cisla, bratov cechov ktori este aj tento vikend vo velkom davaju Tatry a pritom im doma v sobotu padol dalsi rekord ( 1500+ ) tak nemam chut a zaujem navstivit akukolvek akciu aj v exterieri, nieto este organizovat vlastnu svadbu s XY ( mozno Z ) ludmi a dufam ze to tam nikto neprivlecie a nechyti to mama, babka, dedko a podobne...

Napriklad ja som sa uz pomaly rok tesil ako sa konecne opat zoberiem s celou rodinou na dovolenku kde aspon tyzden nebudem pocut snad ziadne slovo po slovensky od cudzich ludi a nejako tak aspon trosku vygumujem z hlavy to co sa deje v praci od marca, ale tiez bohuzial...ako teoreticky nas tam pustia, mozno aj naspat, ale ked aj opomeniem teda moznost nakazy v lietadle ( cim stale vsetci strasia ), tak aky ma vyznam taka "dovolenka" plna obmedzeni, prekryti tvare, testov, karanteny...ako sa da taka dovolenka uzit? Takze pri svadbe to vidim uplne podobne...nech by ste sa snazili akokolvek v dnesnej dobe vsetko ( vratane protiepidemickych opatreni ) zabezpecit, ako si taku svadbu uzijete? Tak teda drzme si palce na ten jun...vy to tam mozno presuniete, my sme to uz presunuli. Dufajme a drzme si palce ze vtedy sa uz nejako rozumne bude dat...


Tak nech nám tie svadby nakoniec dobre dopadnú :) Aj keď zákusky sa asi budú topiť :D
14.09.2020 - 11:13:34
00
Palo TT napísal:
18argon18 napísal:
Nekompetentní byrokrati vydávajúci nezmyselné nariadenia. Pričom oni sami ich porušujú a smejú sa ľuďom do ksichtu.
31 ľudí v krčme, bare, reštike? Pohodka. 31 ľudí na (podotýkam uzavretá spoločnosť) svadbe? Brutálne riziko.

Citis sa kompetentnejsi na to urcit hranicu? 40? 50? Alebo JBMNT uplne? Ja sa v tomto kompetentnejsi necitim, ale respektujem, co je nariadene. A som rad, ze o opatreniach nerozhodujem ja, lebo kazda hranica bude vzdy pre niekoho zla.
Ak si niekto na jar planuje/preklada svadbu na jesen a berie termin ako uplnu samozrejmost a nepripusta si inu moznost (= nezvazuje rizika suvisiace s koronou, o ktorych rok dozadu nikto ani nesnival), tak je z mojho pohladu nekompetentny viac, ako ty co nas riadia.
Tvoju nasratost chapem (ani ja nie som happy, ked veci idu inak, ako si planujem), ale places na nespravnom hrobe.
Nezabudaj, ze na jar, ked bol "blackout" sa prekladali aj planovane operacie (na forach sa spominali aj pacienti s rakovinou). Takze realne v republike mame ludi, co im stat "nariadil", ze budu zit kratsie, lebo niekto iny dostane sancu zit dlhsie. Potom dopady na zamestnanost, ... Z celospolocenskeho pohladu v aktualnej dobe je prilis optimisticky planovany termin svadby a nasledna frustracia len "banalita", aj ked samozrejme z tvojho pohladu ide o podstatnu a vaznu vec.


Nejde o to či sa ja cítim kompetentnejší, ale kam sa preboha stratil zdravý rozum? Veď aj malé deti už vidia že niektoré nariadenia a opatrenia sú na hlavu a odporujú si, viď príklad s počtom ľudí reštika vs. svadba. Veď sa len stačí pozrieť kto nám vládne, je mi z tej sebranky na :puke: A títo ľudia chcú kázať slušným občanom a ísť príkladom?
Ostatné zhrnul winter78

S týmy operáciami a ekonomickými dopadmi opatrení úplne súhlasím, viem že naše problémy sú oproti tomu banalita. Nechcem si ani predstaviť byť v koži niekoho, komu kvôli zrušenej operácii umrel blízky človek. A že takých ľudí je veľa, mám v rodine zdravotníkov.Toto sa malo tiež riešiť inak. O tom koľko ľudí je na hranici chudoby kvôli strate zamestnania alebo skrachovanému podnikaniu zbytočné hovoriť, to človek vidí na vlastné oči. Tu štát tiež absolútne nepomáha.
14.09.2020 - 11:33:35
03
triki napísal:


Pod videom je trefne citovaný výrok Senecu :LACNÁ OBĽUBA ĽUDU SA ZÍSKAVA ŠPINAVÝMI PROSTRIEDKAMI !
14.09.2020 - 13:19:29
05
tvoj problem je hlavne vseobecny - dnes nieco vybavovat, zajednavat a platit zalohy na par tyzdnov dopredu sa jednoducho neda. lenze bez toho aby si vybavoval niektore "veci" v predstihu to tiez nejde. takze co? ako dalej?
14.09.2020 - 13:20:59
00
SlavoS napísal:
Pod videom je trefne citovaný výrok Senecu :LACNÁ OBĽUBA ĽUDU SA ZÍSKAVA ŠPINAVÝMI PROSTRIEDKAMI !

To nie je prvý krát čo plačko plačkal https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/matovic-plakal-kozkou-kurata je to pracovná metóda.

,,No a čo´´ :?:
14.09.2020 - 14:59:01
01
keyboard_arrow_up