nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Bez ohľadu na to, že o adaptácii organizmu na priemernú nadmorskú výšku čítam prvý raz, neuškodí do budúcnosti doplniť aj zmienku o tej priemernej hodnote, lebo hádam sa zhodneme že „jazdiť vo výške 700 m“ a „jazdiť v priemernej výške 700 m“ je pomerne odlišná situácia (a pri profiloch alpských stúpaní zvlášť).
Teraz už mi je to zrovnanie jasnejšie, akurát bez ohľadu na nadmorskú výšku, keby aj tie stúpania začínali na rovnakej križovatke vo výške 400 m. n. m. mi nepripadajú ani s prižmúrením oboch očí ako „kopce s približne rovnakým sklonom“ ...
https://www.cas.sk/clanok/1026424/byvaly-cyklista-ma-blaznivu-teoriu-co-je-dovodom-saganovej-slabej-formy/
Ja viem, novy cas ale tak ide o obsah
Bennett vyzerá, že chce vyhrať bez pochýb ( t.j. viac ako o tých 43 či koľko bodov). Vyzerá, že sa mu to podarí. Ak mal niekto zosadiť zo zeleného trónu Petra, tak budem omnoho radšej, ak to bude tento Samko, ako by to mal byť WVA, GVA, či Demare.
rozlisujes medzi diskvalifikaciou a penalizaciou?
matt zbytocne riesis. nezazije nepochopi...
Okrem toho, že francúzi dali väčšinu rýchlostných prémií pred väčšími kopcami, nezaradili pre istotu tento rok ani jednu etapu pre klasikárov s dojazdom na kratšie stúpanie. Aspoň to vedia. Vyskladať tak a také etapy aby niekto nevyhral zelený dres. Ked už sami nevedia vyhrať žltý.
Konečne im to vyšlo. Najprv upravili bodovanie v cieli rovinatých etáp pre top špurtérov a ked to nepomohlo pohrali sa s rýchlostnými prémiami, odstránili rovinaté etapy s dojazdami na kratšie prudšie stúpanie pre klasikárov a ešte to zabetonovali aj jednou ,,ciou,,
ked to porovnam s jakobsenom tak rozdiel tam bol len ten ze jakobsen to hnal do uzkeho a nevyslo mu, peto si spravil radsej cesticku. keby si jakobsen pomohol hlavou a peto sa nechal zavret a zdrbal sa, tak by jakobsena penalizovali a peto by bol odrazu obet? cele divne
ta ale nak si to samko uzije, vytrapil sa dost aj dnes tak si to hadam zasluzi. akurat ze to tento rok nebolo velmi na ferovku