zostrelenyjogurtom napísal:
ďakujem páni za podelenie sa o skúsenosti, aj ste prechádzali z 30mm ráfika na 50mm a zmena bola citeľná alebo skôr veľmi nie, mám na mysli výhody aké ste postrehli, nie väčšiu citlivosť na vietor a pod.
Prechod z Campagnolo Eurus - mid profile - na Bora 50 mm bol subjektívne cítiť obrovsky.
Plusom bola jazda po rovine, po vetre, 40+ km/h. Subjektívne sa zdalo že idú v tej rýchlosti citeľne lahšie.
Experimentálne overené plus v priamom zjazde, to bolo objektívne zmerané, aerodynamika robí svoje.
Mínus bolo horšia ovladateľnosť, to bolo citeľné pri prvých jazdách, proste tie nižšie
kolesá zatáčali ochotnejšie.
Tak isto aj citlivosť na bočný vietor - super cítiť to bolo na jar na Mallorke keď od mora zafúkalo, poprípade taký zjazd do Hrozenkova pri bočnom vetre bola tiež chuťovka.
Po 5 rokoch som prešiel na Bora 35 mm, všetko je lepšie, len mám subjektívny pocit že po rovine tie galuskové 50 mm Bory išli lepšie. Či to bolo
galuskami alebo tým profilom neviem. Väčší profil ako 40 mm by som si už asi nekupoval, ale to je subjektívny názor.