Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Vsak ja mam 35ku rafik a 88kg a trocha je to citit stale este ked k bocnemu vetru prejde kamion okolo mozno este kombinovat dozadu 50ku a dopredu 35 do toho by som mozno siel
Vsetko je to skor o tvare rafika nez o jeho vyske. Mam tiez bory 50 a tie su v silnejsom vetre dost nestabilne, presiel som na 58mm rafky s modernejsim Uckovym profilom a vacsou sirkou a mozem povedat ze vo vetre su maximalne stabilne. Popri lepsom gripe a komforte na ceste je spravanie sa 58mm rafkov vo vetre najvacsim rozdielom oproti boram.
ďakujem páni za podelenie sa o skúsenosti, aj ste prechádzali z 30mm ráfika na 50mm a zmena bola citeľná alebo skôr veľmi nie, mám na mysli výhody aké ste postrehli, nie väčšiu citlivosť na vietor a pod.
Vsetko je to skor o tvare rafika nez o jeho vyske. Mam tiez bory 50 a tie su v silnejsom vetre dost nestabilne, presiel som na 58mm rafky s modernejsim Uckovym profilom a vacsou sirkou a mozem povedat ze vo vetre su maximalne stabilne. Popri lepsom gripe a komforte na ceste je spravanie sa 58mm rafkov vo vetre najvacsim rozdielom oproti boram.
ďakujem páni za podelenie sa o skúsenosti, aj ste prechádzali z 30mm ráfika na 50mm a zmena bola citeľná alebo skôr veľmi nie, mám na mysli výhody aké ste postrehli, nie väčšiu citlivosť na vietor a pod.
Prechod z Campagnolo Eurus - mid profile - na Bora 50 mm bol subjektívne cítiť obrovsky.
Plusom bola jazda po rovine, po vetre, 40+ km/h. Subjektívne sa zdalo že idú v tej rýchlosti citeľne lahšie.
Experimentálne overené plus v priamom zjazde, to bolo objektívne zmerané, aerodynamika robí svoje.
Mínus bolo horšia ovladateľnosť, to bolo citeľné pri prvých jazdách, proste tie nižšie kolesá zatáčali ochotnejšie.
Tak isto aj citlivosť na bočný vietor - super cítiť to bolo na jar na Mallorke keď od mora zafúkalo, poprípade taký zjazd do Hrozenkova pri bočnom vetre bola tiež chuťovka.
Po 5 rokoch som prešiel na Bora 35 mm, všetko je lepšie, len mám subjektívny pocit že po rovine tie galuskové 50 mm Bory išli lepšie. Či to bolo galuskami alebo tým profilom neviem. Väčší profil ako 40 mm by som si už asi nekupoval, ale to je subjektívny názor.
Zdar, dnes mi prdla š***** v zadnom kolese, dumem, či meniť komplet vyplet, alebo stači vymeniť len tu š*****, kolesa už maju čo to za sebou. Čo poradíte.
mamator, mal som viac kil ako mam dnes a na horskom hardtaile 29", mam vzadu 28dier, pomerne uzky rafik bontrager. praskali mi spice. daval som ich robit po jednej a kedze moj mechanik nemal nikdy v tej dlzke take tenke ako tam origo boli, dal mi vzdy hrubsie. po vymene postupne 3-4 spic tymto sposobom a potom, co som schudol cca 10-15kg spice uz nepreskaju a koleso drzi rovne uz hodne dlhy cas, pritom sposob jazdy sa nezmenil. medzitym som si "pre istotu" vyskladal predimenzovane koliesko za nejakych 300€, ktore vobec nejazdim, lebo povodne je lahsie a viac sa hodi k bicyklu. takze urcite po jednej menit, vzdy tension metrom premerat, vsetko podotahovat ako treba narovnako podla tvojej vahy a jedneho dna to prestane praskat (ak nezacne praskat raf okolo dier).
Ono tie kolesa maju uz cez 5 rokov a toto je prva vec, čo mi treba riešiť, na to, ako sa tu pisalo na Tufo tak za mňa okej, dam aspoň zoservisovať naboj rovno.
Ahojte, idem stavat nove kolesa, naboj bude 24 dierovy, moja vaha cca 83-85 kg, brzdy rafik, ma zmysel uvazovat o 3 nasobnom krizeni, alebo postacuje 2 x?
Ano, asi sa to niekde vo fore riesilo, no nenasiel som narychlo.
Ono tie kolesa maju uz cez 5 rokov a toto je prva vec, čo mi treba riešiť, na to, ako sa tu pisalo na Tufo tak za mňa okej, dam aspoň zoservisovať naboj rovno.
Pob5 rokoch to uz ti asi zacnu aj ostatne postupne. Tuto vymem a jazdi. Ak pojdu dalsie tak to preplet cele.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Salko123 na aké kolesá si prešiel?
Prechod z Campagnolo Eurus - mid profile - na Bora 50 mm bol subjektívne cítiť obrovsky.
Plusom bola jazda po rovine, po vetre, 40+ km/h. Subjektívne sa zdalo že idú v tej rýchlosti citeľne lahšie.
Experimentálne overené plus v priamom zjazde, to bolo objektívne zmerané, aerodynamika robí svoje.
Mínus bolo horšia ovladateľnosť, to bolo citeľné pri prvých jazdách, proste tie nižšie kolesá zatáčali ochotnejšie.
Tak isto aj citlivosť na bočný vietor - super cítiť to bolo na jar na Mallorke keď od mora zafúkalo, poprípade taký zjazd do Hrozenkova pri bočnom vetre bola tiež chuťovka.
Po 5 rokoch som prešiel na Bora 35 mm, všetko je lepšie, len mám subjektívny pocit že po rovine tie galuskové 50 mm Bory išli lepšie. Či to bolo galuskami alebo tým profilom neviem. Väčší profil ako 40 mm by som si už asi nekupoval, ale to je subjektívny názor.
martinnn spin on these 58mm
oplati sa ci nie??
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-spaliky/bbb-bbs-28hp-ultrastop.html
BBB BBS-28HP ULTRASTOP
13,99 €
Ano, asi sa to niekde vo fore riesilo, no nenasiel som narychlo.
Pob5 rokoch to uz ti asi zacnu aj ostatne postupne. Tuto vymem a jazdi. Ak pojdu dalsie tak to preplet cele.