Caute. Chcel by som na opýtať niekto nevie o niečom lacnejšom ako minerálny olej
no s podobnými vlastnostami.Dat za 1dl oleja 150 korun je dost. Pri dvoch brzdach a
každoročnej vymene a odvzdušnení je to docela pekna suma.
Nazdar máte niekto skúsenosť s použitím takéhoto minerálneho oleja na servis bez Shimano ? Pred tým som používal originál ale už došiel a chcel by som vymeniť brzdové páky a tento mám zadarmo je to minerálny olej akurát tam nie je značka .... dik za radu
Presnejšie si sa mal spýtať, či LHM+ má požadované vlastnosti. Mám s nim dobré skúsenosti a používam ho na základe doporučenia a skúsenosti iných.
LHM + olej bol vyvinutý do hydraulických systémov Peugeot a Citroen. Tiež ho používajú aj do brzdových systémov. Má vysoký bod varu a oproti DOT nie je hygroskopický.
Tiež som nalial do zadnej brzdy lhm+ a po prvom výjazde som objednával 1L originál Shimano. Má inú kinetickú viskozitu, lhm+ 18 mm2/s a Shimano 8 mm2/s pri 40°C. Spravil som kvôli tomu toto krátke video https://youtu.be/sAzjFCHicyE. Čiže po mojej skúsenosti nedávať lhm+ do bŕzd Shimano, brzdiť to bude, ale chod páčky je oničom tuhý, spomalený.
Fajn video. Kazdopadne pojde najma o typ bajku a bajkera. Osobne pouzivam LHM a rozdiel som nepostrehol, lebo jazdim velmi rekreacne a vacsinou nebrzdim iba pribrzdam. Na to nepotrebujem tip top vybavu ani tip top drahy olej.
Zaujima ma cena/vykon a LHM vysiel najlepsie a splna moje ocakavania a potreby.
Na viacerych (hlavne nemeckych) forach dost propaguju PUTOLINE HPX R 2.5 ako nahradu za SH mineralny olej. Vraj kvoli vizkozite aj odstranuje problemy s pumpuvanim v chladnom pocasi.
No ja som kúpil LHM nemám nič proti je to ale náhrada... brzdy som ovzdusnil, nakomplet ich preplachol. Aj napriek tomu že by tam nemali byt žiadne bublinky a nemám žiadne úniky kvapaliny nikde na strmeni pake tak sa mi zdá že tie brzdy niesu až tak tvrdé ako pri original oleji, aj veď vplyv na nudný účinok som nezaznamenal...
LHM som kúpil za necelých 5€ Liter... náhrada Shimano minerálneho oleja stojí cez 10€ liter a originál niečo malo cez 15€. Aj keď je to len par EUR tak je tam rozdiel v cene. Asi to bude hlavný dôvod prečo sme si viacerí vybrali LHM
No len 1l oleja máš na doživotie... Ja som to rozpredal a nechal si 200ml čo mi vydrží roky. Hlavne treba kvôli zime olej s čo najnižšou vizkozitou. Mal som v úplnych začiatkoch tiež LHM a v zime brzdy dosť tuhli...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kúpiš v každej autopredajni. https://olejposta.sk/Castrol_LHM_1L__r_1795.html
LHM + olej bol vyvinutý do hydraulických systémov Peugeot a Citroen. Tiež ho používajú aj do brzdových systémov. Má vysoký bod varu a oproti DOT nie je hygroskopický.
Brzdy auta majú vyššie nároky, ako bajk: https://cs.wikipedia.org/wiki/Brzdov%C3%A1_kapalina
Zaujima ma cena/vykon a LHM vysiel najlepsie a splna moje ocakavania a potreby.