Podľa mňa to bude povinné. Kto nepríde a nebude mať "ospravedlnenku" dostane nejakú drakonickú pokutu. A tí čo neprídu, tak tých už pobehajú aj s fízlami. Lebo, ak tam dajú pokuty, tak väčšina mudrlantov bude síce pindať, ale dojde. No a nezabúdajme, že krajina je v krízovom stave, čiže nemusí to skončiť len pri pokutách, keď bude niekto prípadne moc múdry...
Ako som písal , akcia a následná reakcia ... samozrejme , výklad nariadení hlavného hygienika môže byt rôzny , no zákon mu už vysvetlil ako sa mýlil 😎 . Apropo , nákaza už na tomto štadióne bola u amatérskych dospelych hráčoch 🧐 . Stále nič ?
Mali by to spraviť cez pracovný týždeň, dať to dobrovoľne, a kto sa dá otestovať, dostane deň voľna ktoré preplatí štát. To je dostatočná motivácia....
Testovanie bude povinné s vynimkami. Akceptuje sa len neucast s potvrdením od lekára pre závažné dôvody - zvýšená teplota, kašel, ...
To máš odkiaľ. nemôžu ti to povinne nakázať museli by zmeniť zákon. Nech sa testuje Mastelo. Do miestnosti kde sa za deň vystrieda niekoľko tisíc ľudí a budú tam fungovať ľudia s jednými rukavicami celý deň mňa nikto nedostane.
Jaj tak potom OK. Inak najviac sa mi páči tento Matelkov výrok "Pripustil, že ľudia, ktorí sa odmietnu dať otestovať, nebudú môcť využívať niektoré sociálne výhody, napríklad poberať niektoré dávky alebo daňové úľavy" Už len preto tam nepôjdem, že mi to ide niekto takýmto spôsobom prikazovať a vyhrážať sa. Keď si chú urobiť z niekoho testovacie potkany, tak ich je tam plný parlamentť možu sa testovať aj každý deň. Inak neviem načo je toto dobré, keď všetci negatívny už na nasledujúci deň negatívny byť nemusia.
Prislo mi v messengeri:
Asi málo ľudí pochopí, čo teraz napíšem, ide o veľmi neintuitívnu matematiku, ale Matovič sa chytil do pasce podmienenej pravdepodobnosti. Test ktorý ide vykonať, má 2 percentnú pravdepodobnosť, že nenakazeného vyhlási za nakazeného. To vyzerá ako dobrý deal, lebo veď sú to len dve percentá. Problém je, že sú to 2 percentá z otestovaných a nie dve percentá z nakazených. Nakazených je maximálne niekoľko desiatok tisíc, najbujarejšie odhady hovoria o 200000, najmiernejsie o 30000. Ak však otestujete 5000000 ludí, tak dve percentá omylom budú určené ako nakazené, tj 100000 nenakazených bude omylom vyhlásených za nakazených. Takže na jedného odhaleného nakazeného bude cca jeden omylne určený. Čiže, ak vám vyjde test pozitívny, aká je pravdepodobnosť, že ste naozaj nakazený? Je to čuduj sa svete 1:1, t.j. ako keby ste si hádzali mincou... Možno je to lepšie ako nerobiť nič... samozrejme rešpektujem zákony a nariadenia, ale niet divu, že ten nápad v inej krajine zatiaľ nepoužili...
Ako je to s tymi 2% ?
citam na aktuality.sk toto:
"Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že nakúpené testy by mali odhaliť síce iba 30 percent pozitívnych prípadov, ale až 80 percent infekčných prípadov, ktoré vírus v spoločnosti ďalej šíria."
Cize nam tu bude aj po plosnom testovani behat 70% false negative, ktorí sa infekcní stanu o par dní ... ci ako to je teda ? Ci tie 2% su false positive ?
Táto celá šaškáreň je len príprava na lockodown, ktorý aj tak príde a 53 mega minieme na to, aby si Matelo zarkril svoju vlastnu r.ť a vykrikoval, že on urobil všetko čo sa dalo. To že celé leto je..li na všetko, ľudia si chodili kade tade, slovensko bolo plné mluvících sandalkárov nikoho teraz netrápi. Druha kravina bola začať školský rok v septembri hneď ako sa ľudia s deťmi povracali domov z dovoleniek.
Ako je to s tymi 2% ?
"Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že nakúpené testy by mali odhaliť síce iba 30 percent pozitívnych prípadov, ale až 80 percent infekčných prípadov, ktoré vírus v spoločnosti ďalej šíria."
Cize nam tu bude aj po plosnom testovani behat 70% false negative, ktorí sa infekcní stanu o par dní ... ci ako to je teda ? Ci tie 2% su false positive ?
Zrejme pre menšiu citlivosť antigénových testov oproti PCR bude falošne negatívnych tak veľa. Tí ale, ktorí už budú pri antigénovom teste určení ako pozitívni sú najväčšími prenášačmi lebo majú v sebe veľkú ,,nálož,, vírusu. Treba eliminovať šírenie nákazy hocako aj ked sa antigénovými testami neodhalí podstatne viac ako chybných 2 %.
Trocha špekulujem, ale nechce Matovič skor odvrátit pozornost od seba, od svojho vystúpenia v Bruseli, alebo sa pripravuje na lockdown s tým že ukáže prsom na inych (ludí, SaS,....)? Lebo nezdá sa mi, že by mal nejaku oporu, at už v armáde, či medzi odborníkmi. Na tlačovke sám, vela otázok, žiadne odpovedi. Idea je to pekná, ale nie som si istý praktickou realizáciou. To že sa vyhráža je síce od neho pekné, ale ani v čase nudzového stavu? si nemože dovolit čokolvek.
Veď jasné Sulíkovi to vyhovuje, bol by blbec keby bol proti. Ten urobí teraz všetko len aby sa vyhol lockdownu, ale už to posr.li a ten tak či tak príde. To že pajáci, ktorí tomu nerozumejú niečo tvrdia je jedna vec, ale podstaný je názor epidemiológov. Tým ale nemyslím toho hladného Mikasa ale tých naozajstných.
len ked necha vsetkych odhalenych pozitivnych (neznamena infekcnych) doma je sanca ze sa toho koli PN-ke strasne vela pozatvara lebo nebude mat kto robit
a hlavne pojdem na test bez virusu - budem negativny ale mam realnu sancu doniest si odtial virus domov
uvidime ako to vymyslia - ak vsetko (aj mimo tohto virusu) tak ako doteraz tak bude kopec srandy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a čo také konkrétne urobil okrem nevhodnej komunikácie na fb?
takze neucast sa bude akceptovat iba tym, ktori maju prave priznaky toho co sa ma testovat?
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22512863/policia-preverovala-udajny-tajny-trening-v-zamknutej-arene-naratali-18-korculiarov.html
Dalsi vazny dovod je neucast na volbach. Nemusi sa im podarit najst miestnost.
To máš odkiaľ. nemôžu ti to povinne nakázať museli by zmeniť zákon. Nech sa testuje Mastelo. Do miestnosti kde sa za deň vystrieda niekoľko tisíc ľudí a budú tam fungovať ľudia s jednými rukavicami celý deň mňa nikto nedostane.
Asi málo ľudí pochopí, čo teraz napíšem, ide o veľmi neintuitívnu matematiku, ale Matovič sa chytil do pasce podmienenej pravdepodobnosti. Test ktorý ide vykonať, má 2 percentnú pravdepodobnosť, že nenakazeného vyhlási za nakazeného. To vyzerá ako dobrý deal, lebo veď sú to len dve percentá. Problém je, že sú to 2 percentá z otestovaných a nie dve percentá z nakazených. Nakazených je maximálne niekoľko desiatok tisíc, najbujarejšie odhady hovoria o 200000, najmiernejsie o 30000. Ak však otestujete 5000000 ludí, tak dve percentá omylom budú určené ako nakazené, tj 100000 nenakazených bude omylom vyhlásených za nakazených. Takže na jedného odhaleného nakazeného bude cca jeden omylne určený. Čiže, ak vám vyjde test pozitívny, aká je pravdepodobnosť, že ste naozaj nakazený? Je to čuduj sa svete 1:1, t.j. ako keby ste si hádzali mincou... Možno je to lepšie ako nerobiť nič... samozrejme rešpektujem zákony a nariadenia, ale niet divu, že ten nápad v inej krajine zatiaľ nepoužili...
Zrejme pre menšiu citlivosť antigénových testov oproti PCR bude falošne negatívnych tak veľa. Tí ale, ktorí už budú pri antigénovom teste určení ako pozitívni sú najväčšími prenášačmi lebo majú v sebe veľkú ,,nálož,, vírusu. Treba eliminovať šírenie nákazy hocako aj ked sa antigénovými testami neodhalí podstatne viac ako chybných 2 %.
a hlavne pojdem na test bez virusu - budem negativny ale mam realnu sancu doniest si odtial virus domov
uvidime ako to vymyslia - ak vsetko (aj mimo tohto virusu) tak ako doteraz tak bude kopec srandy