skor sa treba pozriet na vahu a na vykonnost, peedok mi cinka tiez ale mam 84kg a cinka ked tam poslem v kopci zo sedla 500W plus(jasne ze len chvilku heh), cize dost mozne ze jemu cinkal kotuc prave z tohto dovodu
Pri klasických brzdách by problém nie je, keďže sila od brzdy sa prenáša prakticky do stredu vidlice pár cm od hlavového zloženia. Kým pri kotúčových brzdách už sila pôsobí na dosť dlhom ramene a extentricky, na ľavú nohu vidlice a tam už vznikajú dosť slušne sily, keďže vidlica sa musí vyrovnávať ako s ohybom priamo dozadu kvôli nerovnostiam, tak zároveň aj kvôli brzdeniu a aj pootačaniu kvôli tomu, že brzda je na jednej strane. Ak si to niekto nevie predstaviť, nech si zoberie 2 30cm pravítka spraví z nich V a v rohu V nech ich pevné chytí. Skúste zatlačiť tak ta hrane V, z vnútornej strany, čo to robí. Potom zatlačte na koniec niektorej nožičky čo sa stane. To je aj jeden z dôvodov, prečo napríklad skútre majú vpredu len 1 kotúč, kým väčšina výkonnejších cestných motoriek má 2 kotúče vpredu na brzdenie, aby rovnomerne rozdelili silu na obe strany. Aj im by stačil 1 kotúč, ale takto to je z hľadiska distribúcie síl je to výhodnejšie.
Hlavne nieje kotuc ako kotuc. Ak je makky bude to cinkat a suchat na comkolvek. Na biku som mal Rival1, hydro Ultegru a teraz mam Force AXS a pri Centerline X kotucoch som nemal problem s cinkanim za 30000km.
Prosím vás, otázka reklamácie zdatných ľudí. Takže CTM uznalo reklamáciu a dostanem komplet nový bike. Len tu je otázka Koyok 1.0 z 2019 bol osadený na Sore, kým Koyok 1.0 model 2021 je už na Clarise a má aj iné brzdy. Čo sa s tým dá robiť, ak mi budú chcieť dať ten nový na Clarise? Ako cena je rovnaká ako pri 2019, len sú tam nižšie rady komponentov.
Znamy dostal v ramci reklamacie novy model Spešl Roubaix Disc vo vyssej specifikacii ako mal a tito smejdi z CTM lutuju este aj 50e rozdiel na sade a brzdach?
Vypýtam si peniaze späť. Uvidím ako sa k tomu postavia. Farebná kombinácia ma tiež zrovna neoslovila. Na jednej strane chápem, Koyuk na Sore sa nerobili už minulý rok a nebudú robiť ani budúci rok, tak nebudú prerábať model 2020 na 2019. Ako keby dali Koyuk 2.0 ani neceknem.
Edit: ale čo ma zaujalo, známy písal do CTM a asi do všetkých predajní a že Koyuk 1.0 2020 je beznádejne vypredaný. Tak by ma zaujímalo, kde splašili tento.
K debate či rychloupinak,alebo pevná os subjektivne asi tolko od 100kg jazdca. Mam oba systemy,Marin gestalt 2 na RU 17 700km odjazdene hlavne v Stiavnickych vrchoch,ziadne šetrenie, nebol ani jeden problem s brzdou s cinkanim atd. Brzdy TRP spyre mechanicke. Ghost Roadreage na pevnych,ultegra 7000km hydraulika pohoda. Skor ma otravuje ta práca s hadicami ak treba prehadzovat zkracovat atd.. ale zaklad je v údržbe...čistenie....
Vcera mi prisli blatniky a dnes som musel hladat kaluze,aby som ich otestoval.Oprskany som nebol,iba ak na tretrach,ale to je normalne.Akurat neviem,ci som radsej nemal zobrat sirsie.Sirka 48mm na 40mm plastoch.Su to Force tuto zo shopu.
Ešte si daj dopredu nejaku gumrnnu,alebo plastovú zasterku aby ti voda nefrkala spod predneho kolesa na nohy a hlavne na stred . V zime a po zime tam bude kopa soli. Šírka ti staci ak nechces sirsie plášťe, ale mohol si vyuzit sirku rámu..
Nad zasterkami som uz uvazoval,tie tam dorobim urcite.Co sa tyka sirky, ked som si uvedomil,ze blatniky budu prekryvat kolesa len minimalne,tak zasielka uz bola odoslana.Prsat zatial nehlasia,takze si pockam,otestujem a ked to nebude ok,vezmem sirsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mám 111 kg, ale kotúč mi necinká pri brzdení, zrýchlovaní ani na graveli s pevnou osou, ani na 1/2 mtbčku s QRkom...
👍
Edit: s tým by som sa asi neuspokojil, je to krok späť oproti Sore
Edit: ale čo ma zaujalo, známy písal do CTM a asi do všetkých predajní a že Koyuk 1.0 2020 je beznádejne vypredaný. Tak by ma zaujímalo, kde splašili tento.