rozmyslam nad kupou noveho bajku, no neviem ci ist do gravelu alebo klasika cestak, dost tocim po asfalte ale chcel by som aj nejake lesne stare rozbitejsie asfaltky a sotolinky, no dizajnovo sa mi vacsina gravel bajkov co pozeram nepaci, tak keby som kupil normal cestak a dal na neho sirsie plaste tak to bude to iste co gravel? ci je tam nejaky rozdiel v pevnosti tych ramov ci ako mam na to pozerat? ci to ten cestak na hrbolatych cestach zvladne rovnako ako gravel
isiel by som do tohto: https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c912/soot-30-p67847 len skoda ze nieje v inej farbe, ale zas otazka - do tohoto gravelu by som mohol dat tensie plaste? tie sa mi zdaju uz dost siroke na svihy po asfalte, teda ci ten plast alebo galusku na ten rafik napasujem
ale jasne že na to nejake hladke 30ky daš, to sa neboj, ma to len 17ku rafik, moje cestne maju 19ky a jazdím 25ky plášte, len je docela ťažký , 11kg , to mám ľahší aj moj zimačik-9,5kg
ale jasne že na to nejake hladke 30ky daš, to sa neboj, ma to len 17ku rafik, moje cestne maju 19ky a jazdím 25ky plášte, len je docela ťažký , 11kg , to mám ľahší aj moj zimačik-9,5kg
mam budget do takych 1000e, doteraz jazdim na 15kilovom starom mtbcku 26tky kolesa, no jazdim na nom aj dost svihy po asfalte, len myslim ze je to uz dost pomale tocit priemerku do max 28 (ked je dobry vietor) po rovine na asfalte, tak ide mi o to ci by ma ten gravelik aspon trochu zrychlil na ceste
jasne že ano ja mám 40ky plašte na zimačiku https://www.mtbiker.sk/bikeri/zihadlo+5/bike
a švihy su na tom uplne super, samozrejme cestacik s iným posedom je ešte rýchlejší ale oproti ocelaču MTB 15kg budeš letieť, ked tak dáš uzšie hladšie plašte...
a este keby porovname napr ten 11kg gravel a nejaky ca 9kg cestak - bude tam citit aj ten rozdiel v hmotnosti, ci ani nie? myslim taky zvlneny teren, roviny, v kopcoch asi uz hej, ako neviem si to predstavit, nesedel som este na takych lahkych bajkoch na cestaku uz vobec. ako rozdiel medzi tym mtb bude uz urcite citit, ale tamtie ze ako by na tom boli z pohladu hobby cyklistu
Chcel by som sa spýtať. Má niekto skúsenosti s https://www.cykloabc.sk/p/29460/bicykel-dema-grid-30-2020? Ja mám 185/186 cm, dĺžka nôh 86cm. Nebude mi veľkosťne malý? Hľadal som ten Cube Nuroad Pro a na Slovenku sa asi ani predávať nebude. Minimálne v Kaktuse v BA mi povedali, že ho neobjednávali.
Jano1987 na tu Demu pozor nenechaj sa okabatit obrazkom. Raz ho tu niekto daval ze si ho objednal a nema to vedenie laniek v rame a dokonca tusim ani pevne osky ako na obrazku. Tu je foto real biku co tu davnejsie niekto pridaval
myslite ze na tomto bajku: https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c912/soot-30-p67847 a s tymto pohonom 2x8 bude mozne radit aj vo vacsom rozsahu, myslim s vacsim krizenim retaze bez problemov? napr. vpredu zaradit najtazsi a vzadu najlahsi? asi sa pytam somariny, ale planujem kupit tento bajk, a cestaku/graveli som este nesedel a neviem ako sa to bude na ceste spravat, radenie s tym 50/34 klukami s tou kazetou 11-32, nakolko je tam len 8 pastorkova kazeta
Pri každom dobre nastavenom set-up-e, musíš viedeť zaradiť španiela, bez ohľadu počtu pastorkov na kazete.
Ja na svojom favorite momentálne španiela zaradiť viem a to je 52x32, pri prehadzovačke s krátkym ramienkom Shimano 600. Dokonca som vedel zaradiť aj 52x34, keď som si tam dal koleso z Tribanu 100.
Zaradit zaradis, ale slapat ten prevod silovo nie je bobec dobre pre pohon. je tam extremne krizenie. obcas to tak aj ja zaradim, ale fakt je to mozno 2x do roka
tak ci vobec ten 50z prevodnik vyuzijem aj v nejakych miernych stupaniach, pri zaradeni tej 50tky vprdu a nejaky lahky prevod vzadu.. teraz jazdim 26tku mtb a po rovinach viem zaradit najtazsi prevod 42x11, striedam s 42x13 aby bola jazda trochu sviznejsia, ako som pisal vyssie neviem ako sa to bude spravat, na cestaku som este nesedel. A este otazka k tomu kellys gravelu (https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c912/soot-30-p67847) - je tam vzadu teraz ta 8 rychlostna kazeta, vedel by som to casom vymenit aj za inu kazetu s viac pastorkami bez nutnosti kupovania noveho kolesa? teda keby som z hodil tu 8rychlostnu a ci by tam vosla nejaka 9, 10 rychlostna? (samozrejme by som vymenil aj prehadzovacku)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kúpené riešenie: https://www.kbdmshop.sk/prislusenstvo/blatnik/prislusenstvo/p-8311-zasterka-na-blatniky-fahrer-latz-xl-black
Podľa mňa to naozaj funguje a bez zásterky taký blatník funguje možno na 30% svojho potenciálu.
mam budget do takych 1000e, doteraz jazdim na 15kilovom starom mtbcku 26tky kolesa, no jazdim na nom aj dost svihy po asfalte, len myslim ze je to uz dost pomale tocit priemerku do max 28 (ked je dobry vietor) po rovine na asfalte, tak ide mi o to ci by ma ten gravelik aspon trochu zrychlil na ceste
a švihy su na tom uplne super, samozrejme cestacik s iným posedom je ešte rýchlejší ale oproti ocelaču MTB 15kg budeš letieť, ked tak dáš uzšie hladšie plašte...
Ja na svojom favorite momentálne španiela zaradiť viem a to je 52x32, pri prehadzovačke s krátkym ramienkom Shimano 600. Dokonca som vedel zaradiť aj 52x34, keď som si tam dal koleso z Tribanu 100.
-8% Kellys SOOT 30 28 bicykel, modrá
od 969 € -8%
MOC 1 099 €