Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
ja pouzivat v telefone aplikaciu Jepster, zatial som nenasiel dovod kupovat garmin alebo nieco podobne, viem tam pridat wattmeter 3s priemer, viem si ulozit viac bicyklov, nahrat gpx mapu a navigovat. jedine obmedzenie je vo vydrzi telefonu ale take dlhe jazdy este nemam heh.
Palo TT Ja som nikdy netvrdil, ze to nefunguje. Len to ovladanie... Pohodlnejsie je mat dedikovane zariadenie, kde zaznam spustis na dva-tri stuky.
V locuse sa dá nastaviť automatické spustenie záznamu trasy pri zapnutí aplikácie, takže to spustíš na jeden klik.
Hodinky nenosím a na bajku by mi navyše vadili.
Drahší cyclocomputer mi je zbytočné kupovať kvôli pár výjazdom navyše ak to v pohode zvládne telefón. Veď veľa ľudí používa samotnú aplikáciu strava na záznam. Navyše telefón nosím vždy pri sebe a viem ho použiť pri viacerých aktivitách ( korčuľovanie, lyžovanie, turistika) okrem plávania.
Viem si tam dodatočne záznam upraviť a mnoho ďaľších vecí. Takže fakt nechápem čo ti vadí na používaní aplikácie na záznam
ja som tiez pouzival telefon ako cyklopocitac ,... do momentu kym mi na jednej jame nevyletel z riaditiek a nerobil par metrov kotrmelce po asfalte .... nastastie uz bol starsi (btw prezil len s drobnymi skrabancami ak by to niekoho zaujimalo )
Ak ma clovek telefon len na zaznam trasy a po zapnuti zaznamenavania ho supne do ruksaku, danemu rieseniu nie je skoro co vytknut. Potom su tu ludia, ktori potrebuju pocas jazdy vidiet zaznamenavane data,mat zariadenie s dlhou vydrzou a kompaktnymi rozmermi. Na tomto fronte mobily s velkymi ,energeticky narocnymi displejmi s vysokym rozlisenim, prehravaju..
Ved jasne. Ked len na zaznam, tak kludne zaznamenavajte aj zapnutym laptopom v batohu
Ak to niekto so sportom mysli co i len trosku vazne, tak ma dedikovane zariadenie na zaznam a sledovanie parametrov. Napr taky beh ci plavanie si neviem prestavit zaznamenavat s telefonom. A kto si vie, tak asi nikdy nebehal na drahe (tam sa hodinky vyuzivaju primarne ako stopky a useky sa koncia stlacenim LAP tlacitka), ci sli podla pripraveneho treningu...
Na biku sa da zit s mobilom na riaditkach, ale zas tachac vyhrava - odolnejsie, dlhsia vydrz, citatelnost na priamom slnku ci dedikovane tlacitka na pauzu/lap. A hlavne skus nieco v dazdi ci s mokrymi rukami od potu robit na patlacom displeji...
Ak to niekto so sportom mysli co i len trosku vazne, tak ma dedikovane zariadenie na zaznam a sledovanie parametrov. Napr taky beh ci plavanie si neviem prestavit zaznamenavat s telefonom.
Tak na uvod asi nebude zle si definovat, kto si co pod trakovanim predstavuje Ja to so sportom zase az tak vazne nemyslim, takze staci zaznam trasy = suradnice a cas. Na to mi mobil+Locus uplne postacuje.
Locus je pre mna uplne najlepsia appka pre trackovanie a navigaciu v prirode. Pokial nepotrebujem riesit zobrazovanie aktualneho tepu pocas pretekov, tak nic nie je tak dobre ako locus. Start trackovania na 3 kliky - 1. Start locusu, 2. Recording (mam vytiahnutu ikonu), 3. Start recording.
Klucova je mapa - vidim kde som.
Po ulozeni trasy ju vies na 2 kliky exportnut do stravy.
Pokial ale chces vidiet tep a nejake parametre pocas jazdy, tak su lepsie hodinky/tachometer. Pre tych, co to myslia vaznejsie tak samozrejme s hrudnym pasom (hodiny meraju tak priblizne).
Skúsim sa opýtať tu používa tu niekto hodinky Huami T-rex alebo iné Huami ktoré majú primárnu aplikáciu Zepp a máte ju nejako spárovanú zo stravou? Od rána s tým bojujem a neviem to nijako prepojiť. Možno cez nejakú inú app. ale nemôžem takú nájsť. Ďakujem za každú radu.
Skúsil som Zepp stiahnuť nanovo ale bez zmeny jedine tam viem jednotlivo odoslať gpx súpor a následne ho nahrať na stravu, vypadá to tak že zo stravou už nespolupracujú alebo čo a neviem ako by som stiahol staršiu verziu aplikácie. Ešte skúšam app."Notify for Amazfit" tam to vypadá že by to malo ísť ale zatiaľ s tým neúspešne bojujem.
Žiadna podpora neskončila, mne sťahuje bez problémov nie len PEACE, ale aj BIP, ktoré v pôvodnej app MiFit neboli podporované. Väčšinou sa stiahnu aktivity automaticky, ale dá sa aj manuálne a automaticky mi to pošle na Stravu a odtiaľ zas stiahne na MTbikera. Pri inštalácii ZEPP som nič nenadstavoval, samo sa to sparovalo, keďže už som mal MiFit. Skôr si myslím, že chýba bude nie v app.
Edit: ..aby som presne napísal, podporované boli, len neposielali na Stravu, vtedy som to sťahoval manuálne cez Gadgetbridge
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V locuse sa dá nastaviť automatické spustenie záznamu trasy pri zapnutí aplikácie, takže to spustíš na jeden klik.
Hodinky nenosím a na bajku by mi navyše vadili.
Drahší cyclocomputer mi je zbytočné kupovať kvôli pár výjazdom navyše ak to v pohode zvládne telefón. Veď veľa ľudí používa samotnú aplikáciu strava na záznam. Navyše telefón nosím vždy pri sebe a viem ho použiť pri viacerých aktivitách ( korčuľovanie, lyžovanie, turistika) okrem plávania.
Viem si tam dodatočne záznam upraviť a mnoho ďaľších vecí. Takže fakt nechápem čo ti vadí na používaní aplikácie na záznam
byw pouzival som IpBike aplikaciu
Ak to niekto so sportom mysli co i len trosku vazne, tak ma dedikovane zariadenie na zaznam a sledovanie parametrov. Napr taky beh ci plavanie si neviem prestavit zaznamenavat s telefonom. A kto si vie, tak asi nikdy nebehal na drahe (tam sa hodinky vyuzivaju primarne ako stopky a useky sa koncia stlacenim LAP tlacitka), ci sli podla pripraveneho treningu...
Na biku sa da zit s mobilom na riaditkach, ale zas tachac vyhrava - odolnejsie, dlhsia vydrz, citatelnost na priamom slnku ci dedikovane tlacitka na pauzu/lap. A hlavne skus nieco v dazdi ci s mokrymi rukami od potu robit na patlacom displeji...
Tak na uvod asi nebude zle si definovat, kto si co pod trakovanim predstavuje
Po ulozeni trasy ju vies na 2 kliky exportnut do stravy.
Pokial ale chces vidiet tep a nejake parametre pocas jazdy, tak su lepsie hodinky/tachometer. Pre tych, co to myslia vaznejsie tak samozrejme s hrudnym pasom (hodiny meraju tak priblizne).
Neviem ci je to vo FREE verzii obmedzene, ale v PRO po zapnuti Locusu nabehne 10s odpocet na automaticky zaznam
Edit: ..aby som presne napísal, podporované boli, len neposielali na Stravu, vtedy som to sťahoval manuálne cez Gadgetbridge