Ahojte , je to blbost , ale neviem si na toto odpovedať . Preco cca 80% bikerov ktorých stretnem po zotmení a teraz sa rychlo zotmie nema zasvietene svetlo , ale ma zapnutu blikacku ? Jemu to je na dve veci a ten co ide oproti tak dostava pekle světelné pecky a je rad ze v lese nevyběhne z chodnika Budem viac cool ked si aj ja zapnem blikanie ?
A to dnes sa daju kupit ine halogeny na bike .
Blikačka má význam v meste, alebo na ceste aby Ťa šofér neprehliadol medzi ostatnými svietiacimi svetlami. Ak stretneš niekoho s blikačkou v lese asi neplánoval cyklistiku v tme, možno má slabé baterky, ktoré by nezvládli trvalé svietenie a len sa chce bezpečne dostať domov.
Diky chalani , obdivujem Vase presvadcenie , že tý co blikajú vedia prečo Ale ja si to všíma už dlhšie a napríklad na cestach v Malých karpatoch , ešte je aj dobrá viditelnosť a ide jeden blikac za druhým No nevadí ako som aj zacal tak aj skoncím , je to blbosť na trochu disco svetla sa nezomiera
Roman1209 - na tych cestach v karpatoch je to asi nutnost aj cez den, je tam totiz poriadna premavka aut. Ja sa na nich sice snazim nezdrzovat, ale ked idem po singloch vedla, tak to vidim. A taktiez to obcas niekto napise do temy MK, naposledy tusim scarinko, jak ho velkou rychlostou obehuju SUV z Race na BK.
Inak tento usek je v tomto asi najhorsi, spolu s BK - Svaty Jur.
Vcera som tuto asfaltku BK-Svaty Jur krizoval, presiel som po nej len par desiatok metrov medzi lesnymi cestami, no hned 3 auta. Tak neviem ci som mal taku smolu, alebo je to tam bezne.
teraz na jesen je to pre mna este ok, zdrzujem sa aj napriek blatu stale iba v terene. No ked viacej nasnezi, tak opat sa chvilku bude dat jazdit len po asfalte, a tak mozno zacnem blikat cez den tiez, teda aspon vzadu.
v lese blikaju cez den? hmm no tak to ti uz neviem vysvetlit, spytaj sa ich na to
inak v lese v terene neblikam po zotmeni zadnou blikackou nikde, jedina vynimka je zlta znacka z BK k malemu slavinu, a to len preto ze aj v noci je dost frekventovana. Hned jak prejdem na cerovku, tak blikajdu znovu vypinam.
Blikanie alebo svietenie je mi uplne jedno. Ako tu uz pisali tak do premavky je lepsie blikanie a mozno i vykonejsie svetlo. Cyklista potom nesplynie s ostatnymi svetlami. Co mi neskutocne vadi ale je ked maju cyklisti niekde na cyklochodnikoch ci zdielanych chodnikoch svetla na maximalny vykon. A je jedno ci blikaju alebo svietia. Ked mam niekoho takeho oproti sebe tak jednak vidim len svetelny kuzel a nic ine, zaroven to mne osobne nerobi vobec dobre ... zacnem vidiet uplne rozmazane a po chvili z toho chytam brutalnu bolest hlavy - migrenu. Napriklad cyklochodnik v okoli Vodarenskeho muzea. Ked tam ide takto osvetleny cyklista oproti tak mi nezostava nic ine ako bud uplne zastat alebo si zakryt oci rukou. Raz som uz takto svietiaceho bajkera i suchol laktom ked som kryl oci pred jeho svetlom. Tolko k bezpecnosti ked cyklista svieti milion cinskymi lumenmi. Ja svietim slabsim modom, tam kde svietia lampy vacsinou najslabsim. Viem ako ma vtedy vidno, na odrazky a znacky to uplne staci, vidim i kam idem. Ak ide niekto oproti tak to sklopim trochu k zemi (bud mam zapnutu celovku alebo svetlo na rajdoch). Ak su nejaky chodci neosvetleny alebo bez odraziek tak to nie je moja vina ze ich vidim az na poslednu chvilu.
s tymto plne suhlasim, niektori to fakt s tymi lumenmi prehanaju, a to pritom aj ked idu pomaly hore kopcom. Nemam problem ked niekto ide dole kopcom v rozbitom terene, tak nech svieti aj 2000 lumenmi, ale aby tolko potreboval aj pri slapani nahor, tak to mi nejak nejde do hlavy. A casto aj bezci maju na hlave tolko, pritom idu pomaly po sirokej asfaltke
Osobne vozim silnejsi rezim az ked som sam na singloch. A mam ho na helme, takze ak niekoho oproti stretnem, nie je problem okamzite sklopit hlavu tak, aby ho to neoslepilo.
V meste pod osvetlenim pouzivam iba blikacky a na slabsi vykon. V lese to prepinam hore dole, podla toho ci slapem hore alebo idem dole z kopca - zadne prepnem na svietenie. Vdaka bohu za dialkove ovladanie.
Minule som stretol dvoch bezcov, ci bezkyne v meste. Jeden nemal ziadne svetlo, druhy celovku, ale taku, ze podla mna mi vypalilo malu dierku do lebecnej kosti za mojimi ocami. Naozaj to v meste nie je potrebne...detto cyklisti, ktori maju vysokovykonne blikacky na hradzi a este blikaju tak, ze z toho dostanem skor epilepticky zachvat.
inak to oslnenie, nielen cyklisti (uz som zazil aj taku blikajku vpredu, co ma skoro zostrelila za bieleho dna ) .. ale fest vela tyhc zelenych strasidiel od boltu, ti maju vpredu svetlo jak dialkove auta
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak tento usek je v tomto asi najhorsi, spolu s BK - Svaty Jur.
Vcera som tuto asfaltku BK-Svaty Jur krizoval, presiel som po nej len par desiatok metrov medzi lesnymi cestami, no hned 3 auta. Tak neviem ci som mal taku smolu, alebo je to tam bezne.
teraz na jesen je to pre mna este ok, zdrzujem sa aj napriek blatu stale iba v terene. No ked viacej nasnezi, tak opat sa chvilku bude dat jazdit len po asfalte, a tak mozno zacnem blikat cez den tiez, teda aspon vzadu.
inak v lese v terene neblikam po zotmeni zadnou blikackou nikde, jedina vynimka je zlta znacka z BK k malemu slavinu, a to len preto ze aj v noci je dost frekventovana. Hned jak prejdem na cerovku, tak blikajdu znovu vypinam.
Osobne vozim silnejsi rezim az ked som sam na singloch. A mam ho na helme, takze ak niekoho oproti stretnem, nie je problem okamzite sklopit hlavu tak, aby ho to neoslepilo.
Minule som stretol dvoch bezcov, ci bezkyne v meste. Jeden nemal ziadne svetlo, druhy celovku, ale taku, ze podla mna mi vypalilo malu dierku do lebecnej kosti za mojimi ocami. Naozaj to v meste nie je potrebne...detto cyklisti, ktori maju vysokovykonne blikacky na hradzi a este blikaju tak, ze z toho dostanem skor epilepticky zachvat.
inak to oslnenie, nielen cyklisti (uz som zazil aj taku blikajku vpredu, co ma skoro zostrelila za bieleho dna
tie bolt kolobezky svietia strasne silno a mozno by stacilo svetlo len trochu naklonit k zemi