Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
hansol710 typ gumy ti viem povedat az na jar ked to prezuju. Myslim, ze Bridgestone. Skola smyku na Slovakia ringu. Mas pravdu, ze to nemam zmerane ale kedze som to brzdenie isiel aspon 5x (ostatni 2x) tak mozem zo svojho uhla povedat, ze to brzdilo vyrazne horsie ako minuly rok. V tejto discipline to bolo vyrazne horsie. Uz to nemusime riesit. Viem kde som dobrzdoval min.rok a kde tento. Najazd.rychlost a zaciatok brzdenia su dane.
Ja za životnosť oleja cca 50% náplne dolejem, to je 2l, takže mi netrhá žily, keď trochu prekročím 15000km či jeden rok. Však je to primitívny stroj a nie raketová technika
Zipsik Janka prístup že mením čo treba a kedy treba a gumy netreba, neviem čo tu pleties s olejmi, čo to má s tým spolocne.
Rissman oorovnavas po roku ... Ina teplota, asfalt, brzdy, .. milión faktorov, hovorím vek není šanca aby si videl rozdiel
Žerie, norma podľa dokumentácie je 6l/1000km takže ešte v pohode Má 15 rokov, tento rok asi bude aj 200 000km Odpozoroval som, že hlavne pri diaľničných rýchlostiach kedy dlhodobo točím cca 4000-4500/min...
Tiež som sa nad tým pozastavil a krútil hlavou, možno len tomu zle rozumiem, nie som autičkár, takže neviem...
Myslím, že to bola kolónka max. spotreba oleja
U mna olej vydrzi od vymeny do vymeny na 15K. Akurat ma trochu cuklo v lete po dovolenke najazd dialnicnych 4800km a doma reku ze skontrolujem. Na mierke bolo sucho ako v hube po chlastacke
Niektore auta su na dialnici proste smadne. Mondeo pilo vodu ak som isiel viac ako 1000km v kuse. Ak som si dal hodinku dve prestavku, tak uz nebol problem.
Hladina oleja na riske je veliky pruser. Neviem ake auto mas, ale pri Fordoch to tlacilo naftu to oleja, cim olej degradoval a mozes hadat ako sa motor tesil z toho, ze je nazany naftou...
olej sa mieša s naftou pri regeneracii dpf. je to vskutku postavené na hlavu, viac menej za 9 rokov a 125k km som nemal žiaden problém. v tomto prípade je životne nutné meniť olej tak ako výrobca stanovuje
Zipsik Janka prístup že mením čo treba a kedy treba a gumy netreba, neviem čo tu pleties s olejmi, čo to má s tým spolocne.
Rissman oorovnavas po roku ... Ina teplota, asfalt, brzdy, .. milión faktorov, hovorím vek není šanca aby si videl rozdiel
Hmm, beriem argument ale pocasie +- rovnake, je to priblizne v rovnakom datume. Asfalt myslim, ze nemenili To auto jazdim iba ja mes.najazd cca 1500-2000km. Teraz ma cca 50t a rozdiel v najazde letnych tak 12tis.medzi tymi akciami. Realne ta guma sa zacala zalostne spravat po 2r. Som to riesil aj na doprave ale na auto v operaku mi to nikto neschvali. Neviem, co sa im mohlo stat,zjazdene moc nie su ale mydla to su uz riadne. Je pravda, ze Mondeo nie je zrovna lahke auto... ale vyzeraju ako nove. Ak zacne mokro riadne musim prisposobit sa. Myslim, ze vsetkok tomuto.
Keby motor zral 6 litrov oleja na 1000km tak ho tam musis liat asi obden. To je cipovina podla mna. Ved 1000km spravim aj ja mesacne a to velmi nejazdim. Viem ze embecky su smadne na olej. Niektore stare auta mali spotrebu aj 1 liter na 1000km ale aj to uz znelo strasne. Keby si mal napln 4 litre tak to za rok vymenis ten olej tri krat ?
olej sa mieša s naftou pri regeneracii dpf. je to vskutku postavené na hlavu, viac menej za 9 rokov a 125k km som nemal žiaden problém. v tomto prípade je životne nutné meniť olej tak ako výrobca stanovuje
Asi mas z nejakeho dovodu castu,alebo dlhu regeneraciu.
Daj si to otestovat,mozno to je len hovadina(teplotne cidlo prip. snimac dif. tlaku),alebo aj plny dpf.
neviem, mám odsledovane, že to regeneruje každých cca 400 km, pričom nezáleží, aké trasy robim . nikdy mi žiadna varovna kontrolka nezasvietila. výhoda mojej Mazdy je, že aspoň viem, že regeneruje,a vtedy sa radšej vozim,a neukoncujem jazdu kým sa dpf nevypali. Je to trocha odveci, ale ako hovorím, nikdy som žiaden problém nemal.
Stanlee
Vodou co? To som tiez zazil. Tesnenie pod hlavou.
Benzinaky ano. Diesle nie, moje mondejko tiez pije vodu na dlhych trasach. Je tam dajaka tlakova ficurka na nadrzke co si na dlhych jazdach odfukuje. + zvycajne tecie takmer kazda hadicka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to ti tolko zožerie motor alebo ti tečie?
Žerie, norma podľa dokumentácie je 6l/1000km takže ešte v pohode
Oleja? To počas jazdy frituje a vypráža?
Myslím, že to bola kolónka max. spotreba oleja
Hladina oleja na riske je veliky pruser. Neviem ake auto mas, ale pri Fordoch to tlacilo naftu to oleja, cim olej degradoval a mozes hadat ako sa motor tesil z toho, ze je nazany naftou...
Hmm, beriem argument ale pocasie +- rovnake, je to priblizne v rovnakom datume. Asfalt myslim, ze nemenili
Asi mas z nejakeho dovodu castu,alebo dlhu regeneraciu.
Daj si to otestovat,mozno to je len hovadina(teplotne cidlo prip. snimac dif. tlaku),alebo aj plny dpf.
Benzinaky ano. Diesle nie, moje mondejko tiez pije vodu na dlhych trasach. Je tam dajaka tlakova ficurka na nadrzke co si na dlhych jazdach odfukuje. + zvycajne tecie takmer kazda hadicka