to vyzera, ze tu sedlovku velmi v rame nemal zasunutu, ale mozno foto skresluje a je to vysoky ram, ale ak by presahovala cez ten zvar, tak to imho neulomi
Moze ale u Langeho je momentalne nedostupny XT beriem ako zlatu strednu cestu, ale ako som pisal 10sp shimano menic s 9 sp sram radenim bude fungovat. Mam tak uz cca 3 roky.
Dva mesiace dozadu, keď sa mi dostal do prehadzovačky konár a musel som dať novú patku a vyrovnávať reťaz a prehadzovačku, reku dám teda hneď novú reťaz a nový prevodník - dve hodiny som to šteloval a i tak mi to celé neustále strielalo. Tak som sa na to vykašlal, dal naspäť starú reťaz, starý prevodník a všetko ide ako má Nové diely mám nakúpené, budem musieť vymeniť reťaz, kladky a prevodník (možno i kazetu), ale pokiaľ nič preskakuje, nič nestrieľa, nechám to tak.
Ja by som na tom nejazdil nic seriozne, max tak na postu. Uz som zazil roztrhnutie retaze za jazdy v plnom zabere v stoji, na stastie na rovnej lesnej ceste, nie v technickom stupani. Kazdopadne od vtedy sa tomu snazim vyhnut za kazdu cenu. Podla stavu kazety a kladiek, si to mal mat vymene uz davno cele. Samozrejme, ze ti nova retaz nefunguje na pastorkoch, ktore su zordae tak, ze tam proste nemoze zapadnut a drzat. Mal by si byt tomu konaru vdacny, ze ta donutil tomu venovat pozornost.
kleine kladky mas este pekne - mne kamarat vravi - to co mas za ihlicky? vcera som zhadzoval retaz mala 136mm a uz nepasovala na prevodnik
kazdopadne ak stym chcem vydrzat do jari asi budem musiet od niekoho zohnat 11sp. kazetu ktora je na vyhodenie, mam poslednu retaz pod 135mm a ta mi na kazete skace
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem
Ja by som na tom nejazdil nic seriozne, max tak na postu. Uz som zazil roztrhnutie retaze za jazdy v plnom zabere v stoji, na stastie na rovnej lesnej ceste, nie v technickom stupani. Kazdopadne od vtedy sa tomu snazim vyhnut za kazdu cenu. Podla stavu kazety a kladiek, si to mal mat vymene uz davno cele. Samozrejme, ze ti nova retaz nefunguje na pastorkoch, ktore su zordae tak, ze tam proste nemoze zapadnut a drzat. Mal by si byt tomu konaru vdacny, ze ta donutil tomu venovat pozornost.
Link od Zigo je na stredne ramienko. Shimano to ma ako SS-kratke, GS-stredne, SGS-dlhe.
kazdopadne ak stym chcem vydrzat do jari asi budem musiet od niekoho zohnat 11sp. kazetu ktora je na vyhodenie, mam poslednu retaz pod 135mm a ta mi na kazete skace
posledny v ponuke smajlikov
Prehadzovacka X7 (Stredne ramienko 75mm) ----- KO
radiaca pačka SRAM X9 --------- OK
kazeta Shimano CS-HG200 9/11-34 (1x9) --- OK prevodnik FSA 32t ---------- OK
Bude na 100% pasovat tato DEORE m6000gs prevody atd ? Dlzka ramienka je takisto cca 75mm ? Vaha pri deore cca polkila, pri X7 to bolo cca 250G , niesom ztych co riesia vahu predsa bike ma cca 15-16kg jazdim prevazne DH ale kazdy kopec treba vyslapat, takze nieje premna lepsia moznost X5 ? ak je to koli tej brzde tak zase to premna nieje take podstatne.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-prehadzovacka-deore-m6000-gs-10-k-cierna-dlhe-ramienko-shadow.html
SramX5 bude zrejme downgrade , ale mam moznost to poriesit lacnejsie...
Vdaka .
-9% Shimano Deore RD-M6000 prehadzovačka, 10-kolo, dlhé ramienko (GS), Shadow+
49,90 € -9%
MOC 78,99 €https://www.soof.sk/prehadzovacka-shimano-zee-rd-m640-fr