Vie mi niekto poradiť, kde na Slovensku robia lakovanie rámov? Ide mi o kvalitnú prácu - odstránenie starej farby, základná farba, lak, nalepky, vrchný lak. Mám síce úpne nový rám( som klasik- niet na CrMo ocel), ale chcem ho mať v inej farbe.
karbonovy ram ti prelakuju v autolakovni, pokial chces len zmenu farby, teda z farby A na farbu B. (komaxit, alebo praskova farba nie je cesta) Predpokladom je, ze ram pred lakovanim pripravis, teda aspon jemne prebrusis a zdrsnis povrch, nebudes davat dole povodnu farbu (usetris tym naklady, lebo si nemyslim, ze to lakyrnik bude robit). Kvalitny autolak s uzatvaracim cirym lakom ale vyjde na niekolko desiatok EUR (nieco stoji kvalitna farba s lakom a nieco praca lakyrnika), ja som sa dostal do 100EUR.
Ak vsak chces ist na cisty karbon a ten prestriekat cirym lakom (lesk alebo mat), to bude pracnejsie. Musis odstranit povodny lak (farbu) na cisty karbon. Mozes to robit rucne, robil som to a nikdy viac, ale chemicky, opat, robil som to a odporucam. Ale nie odstranovac starych naterov , ale prostriedky na to urcene. Kazdopadne, akokolvek sa rozhodnes, lak s UV filtrom je must. Ak chces nalepky pod lak, aj to je mozne. Ak mas predstavu k nalepkam, ozvi sa cez SS, viem pripravit. S lakovanim je to horsie, velmi sa mi do toho nechce.
Sprej nie
A určite by som si nestriekal sám bike...pokiaľ to neni olpran z tesca, ten som striekal
Striekanie je hotová veda...Neni to až také ľahké ako sa zdá, neodborný prístup sa odzrkadlý na výstupe
Ak ideš do toho sám určite zagoogli...
nic ma ako ze do toho ale striekal som si 4 bajky a vsetke su pekne
Mam otázku striekal som rám zakladom teraz schne,dam ešte asi 3 vrstvy laku a potom by som chcel dat bezfarebný lak a či mám pred tým bezfarebným lakom brúsiť povrch alebo nechať tak či tam nebudú škrabance?
Toto poznate https://spray.bike/ ? Ma to niekto vyskusane? Vsetky restore bikov co som videl clanky i videa na yt farbily prave tym. Na instagrame plno fotiek ktore vobec nevyzeraju zle. Na stary ram to nemusi byt az take zle.
Strieka sa s tym lahko, prilne to dobre a aj ked striekas blbo tak je vrstva farby rovna a nie su tam stekance. Podkladova farba aj ked pisu ze white cakaj sivu. Ine spreje som neskusala ale ta odolnost nie je ako pri namalovani od vyroby. Dazd, opretie biku o stlp zvlada ale kamienkami a opretim o druhy bike vznikaju skrabance skor. Ja som sa hrala so vzorom preto sprej, vyslo to asi na 40 e plus praca.
Mam stary ocelovy MTB ram, ktory ma poskrabany lak a este pozostatok nalapiek od vyrobcu. Hladam v BA-Raca(resp. okoli), kde by mi ho opieskovali a nalakovali. Stacil by mi jednofarebny lak. Vedeli by ste mi odporucit kde taku sluzbu ponukaju, s dobrymi referenciami a pokial mozno za ferovu cenu ? Dakujem
Volal som tam, cena priblizne od 51e, ale pani mi vedela dat termin az na januar. Rad by som zacal so skladanim bicykla este tento mesiac, takze hladam dalej.
Samozrejme, však je 2 týždne pred Vianocami.
Vyskúšaj ešte KPTeam v Malinove. Neviem, aké skúsenosti majú s bicyklovými rámami, ale striekanie iných vecí robia pekne.
Volal som tam, cena priblizne od 51e, ale pani mi vedela dat termin az na januar. Rad by som zacal so skladanim bicykla este tento mesiac, takze hladam dalej.
ahoj reakcia na to lakvanie
urcite bude zalezat aj v akom stave donesies ten ram bude ocisteny ,osmirglovany ?
ja si tieto veci robim sam v garazi a obyc sprejmi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak vsak chces ist na cisty karbon a ten prestriekat cirym lakom (lesk alebo mat), to bude pracnejsie. Musis odstranit povodny lak (farbu) na cisty karbon. Mozes to robit rucne, robil som to a nikdy viac, ale chemicky, opat, robil som to a odporucam. Ale nie odstranovac starych naterov
A určite by som si nestriekal sám bike...pokiaľ to neni olpran z tesca, ten som striekal
Striekanie je hotová veda...Neni to až také ľahké ako sa zdá, neodborný prístup sa odzrkadlý na výstupe
Ak ideš do toho sám určite zagoogli...
nic ma ako ze do toho ale striekal som si 4 bajky a vsetke su pekne
Vyskúšaj ešte KPTeam v Malinove. Neviem, aké skúsenosti majú s bicyklovými rámami, ale striekanie iných vecí robia pekne.
ahoj reakcia na to lakvanie
urcite bude zalezat aj v akom stave donesies ten ram bude ocisteny ,osmirglovany ?
ja si tieto veci robim sam v garazi a obyc sprejmi
ale samozrejme zalezi co od toho ocakavas