Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
prosim vas potreboval by som radu svokor je uz zufaly zo svojej sedlovky reverb stealth...ostala zaseknuta v dolnej polohe, sla na repas vraj do bajky.sk, po navrate fungovala v garazi bez problemov, ale hned prvy vyjazd v teplote okolo nuly sa problem zopakoval....reklamacia servisu, ten to uz vraj poslal niekde do cz, opat v garazi OK, vonku vcera bolo tesne nad nulou...cca po hodine prve zasunutie a hore uz opat nesla...len silou aj to len cca do polovice...nevie niekto co mohli 2 servisy zanedbat? predtym bola normalne jazdena aj v zime bez problemov...sedlovka ma cca 4 roky..teraz nevie ci ju ma poslat znovu, opat s nejasnym vysledkom...
pri tych starsich reverboch to bolo normalne ze pri nizkej teplote sa vracali pomaly alebo nevracali vobec, nech ju skusi nafukat na maximalny povoleny tlak (tusim 250PSI) a nech si ju nastavi na najrychlejsie vysuvanie
to sme skusali, do povodneho stavu sa uz nedostane ani v teple (proste tam nieco prdne)...jazdil som ju predtym aj v mrazoch a nemal som snou nikdy problem....ja som to rozobrate nikdy nemal, tak neviem co vsetko sa meni resp. co vsetko sa ma menit pri repase a ci je mozne, ze nieco co mali nevymenili...
skoro 30e za zopar tesneni a par kvapiek oleja je celkom slusny naklad
Hej, máš pravdu, ja som to takisto zhodnotil, keď som to rozobral a vylúpol prve gumené tesnenie - bolo úplne vpohode aj napriek tomu, že to bolo to čo je na piestnici a je teda najviac exponované voči bordelu. Ale tak ja som tlmič aj vidlu po každom väčšom výjazde vyutieral do sucha a prestriekal Brunoxom a naozaj tie guferá boli ako nové (a to majú najazdené 280 hodín)....Po tejto skúsenosti rozmýšľam, že keď budem servisovať vidlu, či má význam vôbec meniť tie gumené tesnenia?
pol skor bude problem v ovladani,ako sedlovke.Netecie,je dobre odvzdusnene?
Mne nesla vonku uz tiez skoro vobec po roku,odvzdusnil som na novo ovladanie a ide ako ma.
Hej, máš pravdu, ja som to takisto zhodnotil, keď som to rozobral a vylúpol prve gumené tesnenie - bolo úplne vpohode aj napriek tomu, že to bolo to čo je na piestnici a je teda najviac exponované voči bordelu. Ale tak ja som tlmič aj vidlu po každom väčšom výjazde vyutieral do sucha a prestriekal Brunoxom a naozaj tie guferá boli ako nové (a to majú najazdené 280 hodín)....Po tejto skúsenosti rozmýšľam, že keď budem servisovať vidlu, či má význam vôbec meniť tie gumené tesnenia?
Nemyslim si.. pokial sa o to takto staras, tak nepocitis rozdiel..
S vidlou je to podobne ako s tym tlmicom - zhodis spodne nohy a uvidis ako budu vyzerat penove kruzky a povodny olej. Kup si izopropanol do kt.namocis penove a odmastis creva + vazelinu na gufera (napr sram butter). Napustis olejmi a jazdis Pokym toto robis pravidelne tak gufera vydrzia 3+ rokov. Jazdim tu istu vidlu co ty a chodi pekne aj bez vymenenych g
Je velmi jednoduché zistiť či su tesnenia v tlmiči ok napriklad, najazd cca 5000km cca 2sezony umňa potom som rozobral oleja samozrejme uz skoro vobec tak som vyčistil doplnil olej cca namiesto 3ml som dal 5ml a začal jazdiť po pár jazdach stále pustál olej čo by nemal to je náznak toho že tesnenia su určite uz nefunkčne. Jazdil som ďalej do 2mesiacoch tam už nebolo skoro nič. Mám to odskušané aj v letných podmienkach aj v zimných podmienkach .
ano ako vravim v garazi fungovala...potom uz odvzdusnenie nepomoze...
Problem je podla mna v tom ovladani. Tlacitko ako tak funguje aj v zime, ale ak mas packu X1 remote, tak v zime sa ovladanie zavzdusnuje. Asi ked sa packa vracia do vychodiskovej polohy. Tiez som sa s tym babral dve sezony na dvoch roznych sedlovkach. Neriesitelny problem. Dal som mechanicke ovladanie a je pokoj. Proste inzeniri nepocitali s tym, ze sa bude jazdit aj pod 10 stupnov
Ahojte, práve som dokoncil servi Fox Rhythm 34, 130mm travel. Výmena oleja + vybratá vzduchova patróna a vycistena guca vazeliny. Je možné že keď som všetko zložil ako ma byt, tak mi travel narástol na 135mm?
Viac zdvihu nez je default, znamena vyssi tlak v pozitivnej komore ako v negativnej, takze ako Mobius pise, len ju parkrat zatlac (kludne staci prvych cca 10%, priblizne tam sa nachadza vyrovnavaci port) a mal by si pocut aj jemne zasycanie..
ak nepomoze, je mozne, ze sa ti vazelinou upchal port - v tom pripade treba rozobrat, precistit a dat jej menej
EDIT: je jedno pri akom tlaku to robis
Viac zdvihu nez je default, znamena vyssi tlak v pozitivnej komore ako v negativnej, takze ako Mobius pise, len ju parkrat zatlac (kludne staci prvych cca 10%, priblizne tam sa nachadza vyrovnavaci port) a mal by si pocut aj jemne zasycanie..
ak nepomoze, je mozne, ze sa ti vazelinou upchal port - v tom pripade treba rozobrat, precistit a dat jej menej
No skúšal som to a nepomohlo, zdvih ostal stále vyšší. Znamená to nejaký extra problém alebo s tým môžem jazdiť?Nechce sa mi velmo 2x rozoberať vidlu. Vďaka.
No skúšal som to a nepomohlo, zdvih ostal stále vyšší. Znamená to nejaký extra problém alebo s tým môžem jazdiť?Nechce sa mi velmo 2x rozoberať vidlu. Vďaka.
Kedze sa jedna len o 5mm, tak z hladiska bezpecnosti je to uplne jedno, len prides o trocha citlivosti na jemne nerovnosti.. ale pochybujem, ze to mas sancu citit pri realnom pouzivani..
Kedze sa jedna len o 5mm, tak z hladiska bezpecnosti je to uplne jedno, len prides o trocha citlivosti na jemne nerovnosti.. ale pochybujem, ze to mas sancu citit pri realnom pouzivani..
OK, hej jednalo sa mi o bezpečnosť a hlavne aby sa vo vnútri dačo nepokazilo. Asi to teda nechám tak. Je nejaká šanca ze pri bikovani sa mi ten port odopcha?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
.. inak to nie je potrebne hned menit. Tie oringy vydrzia celkom vela pokial su namastene.
Ja napr. tak 2-3x za sezonu ho otvorim, skontrolujem, vycistim, namastim podla datasheetu..
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=755
.. inak to nie je potrebne hned menit. Tie oringy vydrzia celkom vela pokial su namastene.
Ja napr. tak 2-3x za sezonu ho otvorim, skontrolujem, vycistim, namastim podla datasheetu..
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=755
Mne nesla vonku uz tiez skoro vobec po roku,odvzdusnil som na novo ovladanie a ide ako ma.
Nemyslim si.. pokial sa o to takto staras, tak nepocitis rozdiel..
S vidlou je to podobne ako s tym tlmicom - zhodis spodne nohy a uvidis ako budu vyzerat penove kruzky a povodny olej. Kup si izopropanol do kt.namocis penove a odmastis creva + vazelinu na gufera (napr sram butter). Napustis olejmi a jazdis
PS: mate niekto skusenosti s kruzkami z ali?
Problem je podla mna v tom ovladani. Tlacitko ako tak funguje aj v zime, ale ak mas packu X1 remote, tak v zime sa ovladanie zavzdusnuje. Asi ked sa packa vracia do vychodiskovej polohy. Tiez som sa s tym babral dve sezony na dvoch roznych sedlovkach. Neriesitelny problem. Dal som mechanicke ovladanie a je pokoj. Proste inzeniri nepocitali s tym, ze sa bude jazdit aj pod 10 stupnov
Ďakujem, skúsim. Mám to pozatlacat pri takom tlaku ako som mal pred servisom (110psi) alebo kúsok odpustiť? Vďaka.
Je to asi jedno, odporuca sa postupne nafukat, pozatlacat a opakovat kym nebudes mat taky tlak aky chces.
Rozobrať a šetriť vazelínou...
OK, hej jednalo sa mi o bezpečnosť a hlavne aby sa vo vnútri dačo nepokazilo. Asi to teda nechám tak. Je nejaká šanca ze pri bikovani sa mi ten port odopcha?