mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
.. inak to nie je potrebne hned menit. Tie oringy vydrzia celkom vela pokial su namastene.
Ja napr. tak 2-3x za sezonu ho otvorim, skontrolujem, vycistim, namastim podla datasheetu..
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=755
skoro 30e za zopar tesneni a par kvapiek oleja je celkom slusny naklad
.. inak to nie je potrebne hned menit. Tie oringy vydrzia celkom vela pokial su namastene.
Ja napr. tak 2-3x za sezonu ho otvorim, skontrolujem, vycistim, namastim podla datasheetu..
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=755
skoro 30e za zopar tesneni a par kvapiek oleja je celkom slusny naklad
Hej, máš pravdu, ja som to takisto zhodnotil, keď som to rozobral a vylúpol prve gumené tesnenie - bolo úplne vpohode aj napriek tomu, že to bolo to čo je na piestnici a je teda najviac exponované voči bordelu. Ale tak ja som tlmič aj vidlu po každom väčšom výjazde vyutieral do sucha a prestriekal Brunoxom a naozaj tie guferá boli ako nové (a to majú najazdené 280 hodín)....Po tejto skúsenosti rozmýšľam, že keď budem servisovať vidlu, či má význam vôbec meniť tie gumené tesnenia?
Mne nesla vonku uz tiez skoro vobec po roku,odvzdusnil som na novo ovladanie a ide ako ma.
Nemyslim si.. pokial sa o to takto staras, tak nepocitis rozdiel..
S vidlou je to podobne ako s tym tlmicom - zhodis spodne nohy a uvidis ako budu vyzerat penove kruzky a povodny olej. Kup si izopropanol do kt.namocis penove a odmastis creva + vazelinu na gufera (napr sram butter). Napustis olejmi a jazdis
PS: mate niekto skusenosti s kruzkami z ali?
Problem je podla mna v tom ovladani. Tlacitko ako tak funguje aj v zime, ale ak mas packu X1 remote, tak v zime sa ovladanie zavzdusnuje. Asi ked sa packa vracia do vychodiskovej polohy. Tiez som sa s tym babral dve sezony na dvoch roznych sedlovkach. Neriesitelny problem. Dal som mechanicke ovladanie a je pokoj. Proste inzeniri nepocitali s tym, ze sa bude jazdit aj pod 10 stupnov
Ďakujem, skúsim. Mám to pozatlacat pri takom tlaku ako som mal pred servisom (110psi) alebo kúsok odpustiť? Vďaka.
Je to asi jedno, odporuca sa postupne nafukat, pozatlacat a opakovat kym nebudes mat taky tlak aky chces.
ak nepomoze, je mozne, ze sa ti vazelinou upchal port - v tom pripade treba rozobrat, precistit a dat jej menej
EDIT: je jedno pri akom tlaku to robis
ak nepomoze, je mozne, ze sa ti vazelinou upchal port - v tom pripade treba rozobrat, precistit a dat jej menej
EDIT: je jedno pri akom tlaku to robis
No skúšal som to a nepomohlo, zdvih ostal stále vyšší. Znamená to nejaký extra problém alebo s tým môžem jazdiť?Nechce sa mi velmo 2x rozoberať vidlu. Vďaka.
Rozobrať a šetriť vazelínou...
Kedze sa jedna len o 5mm, tak z hladiska bezpecnosti je to uplne jedno, len prides o trocha citlivosti na jemne nerovnosti.. ale pochybujem, ze to mas sancu citit pri realnom pouzivani..
OK, hej jednalo sa mi o bezpečnosť a hlavne aby sa vo vnútri dačo nepokazilo. Asi to teda nechám tak. Je nejaká šanca ze pri bikovani sa mi ten port odopcha?