50x13 je dosť ťažký prevod pri dajme tomu 30km/h. Ja rormýšľam nad takým mačkopsom na cyklokrosovom ráme kde by som mal kolesá do ľahkého terénu a druhé na cestu. Takže by som mal vpredu 50/34 a vzadu 11/28 a ak by to bolo málo tak nie je problém dať kazetu 11/32. Ale na to kadiaľ by som to jazdil , úplne postačí aj kazeta 11/28.
V cestnom setupe by to bolo niečo okolo 6,8kg a v terénnom do 7,5kg . To sú hmotnosti už aj s pedálmi a košíkmi na fľaše
Ja si svoj predstavujem nejako takto na tomto ráme, ale kúpim si ho z číny za 400eur a nie od čechov za 26 000Kč a pritom je to ten istý Na jednej foto je cestný a na druhej gravel setup. Od workswellbikes už mám aero cestný rám na kotúčové brzdy 2 roky (27 000km) a je perfektný
Toto je skôr cyklokros a pod predstavcom také 2cm podložiť veľký hriech nebude Ja som na takú polohu celkom zvyknutý. Tie endurance geo mi nejako nevyhovujú. Každému pasuje niečo iné a je dobré , že je z čoho si vybrať
Tak ako jasne, chcú zarábať... Otázkou ostáva, že keď som robil predobjednávku ešte začiatkom decembra v kamennom obchode, tak ceny boli o 50€ menšie... Bike aspoň môj by mal podľa vyjadrenia CTM doraziť v marci. Otázkou bude, akú sumu mi naúčtujú, keď dodajú bike. Lebo ak to do marca to narastie o 150€, môže to byť problém... Predsa len bez klamstva... Cena je podstatný faktor pri výbere pre značnú časť ľudí... Keďže potom som mohol za danú sumu kúpiť iný bike. Hlavne ak sa pohybujeme v kategórii bicyklov do 1500€. Ak si niekto v decembri objednal dajme tomu bike za 1100 a v auguste mu ho dodajú, že zdražel a teraz to je 1300€, tak je logické, že možno bude chcieť odmietnuť, ak má napnutý rozpočet, alebo za tie peniaze vie u iného výrobcu zohnať lepší bike.
Je to o serioznosti predajcu, že ak si robil objednávku a dával aj zálohu , tak má platiť tá cena , ktorá bola aktuálna v deň objednávky. Ale možné je všetko. Bohužiaľ
Zálohu som nedával, keďže predajca ju nepožadoval, len si ma poznačil, keďže daný typ biku chcel tak či tak objednávať a určite sa predá, aj keby som ho ja nezobral.
Tak Ti zostáva už len čakať. Ja osobne by som sa ho na to spýtal, že ako to on vidí. Nič za to nedáš a budeš vedieť ako to vlastne je , poprípade sa ešte vieš poohliadnuť po niečom inom .
keď som bol v local bike store tak zhruba zaciatkom decembra predavac hovoril ze im dodavatel specialized-u zdvihol ceny na uz objednane veci, bolo to aj cez sto eur. Cize oni su v tom zrejme nevinne. Otazne kolko znesu znizenie svojej marze v tomto covid case...
Ceny sú väčšinou odporúčané a predajcovia ešte vedia nimi hýbať. Boa teraz sa na bicykle čaká dlhšie ako na autá. Tiež mi minule kamarát vykladal ako chcel objednať treka a taká čakačka tam bola, že to zavrhol a keď sa na ten model ešte raz po týždni informoval, tak mu vraveli , že už sa ani nedá objednať
Ja som len sestre ukazoval, čo nám objednané na CTM stránke a tam som si všimol, že cena narástla a pozrel som si aj pár ďalších modelov, kde cena išla hore. V každom prípade, po sviatkoch sa stavím v predajni, že ako to bude. Chápem, že predajňa v tom môže byť nevinne, ako neobviňujem ju, ale príde mi neférové, že napríklad v októbri sa uzatvárali objednávky a bike majú dodať v máji a medzitým sa 3x zmení cena a vyššie. Výrobca predsa dopredu musel vedieť náklady, tak keď stanovoval cenu. Tak prečo má zákazník znášať zvýšenie ceny?
Mal by som jednu otázku. Ako sú na tom brzdy TRP SPYRE MD-C610C, FLAT MOUNT? Viem, sú to mechaniky, nie hydro, ale pre prípad, že by som menil bike. Predtým som mal na reklamovanom biku Shimano BRRS305, tiež mechaniky a brzdili dobre.
keď som bol v local bike store tak zhruba zaciatkom decembra predavac hovoril ze im dodavatel specialized-u zdvihol ceny na uz objednane veci, bolo to aj cez sto eur. Cize oni su v tom zrejme nevinne. Otazne kolko znesu znizenie svojej marze v tomto covid case...
Ale napr. v kaktus bike zdrazeli aj tie diverge, ktore mali v predajni.
A môžem Vám z prvej ruky potvrdiť že všetko čo tam je napísané je pravda. Aj napr to že kedysi som za krabicu rafkov platil fedexu 120USD a momentálne takmer 300USD ( všetci ostatní platia rovnaké rakety ). Plus dostupnosť vo výrobe a následne termíny čistá tragédia. A potom, keď Vám konečne nejaký tovar letecky pošlú, tak prejde mesiac a stále čakáte kedy to dorazí...
Pochybujem... 400€ stojí možno tak len samotný rám. K tomu treba prirátať clo a dph, náklady na prepravu a stále tu je riziko, že to bude zadržané na colnici pre podozrenie, že to je fake. Neviem ako samotné rámy, ale ázijský výrobcovia bicyklov sú extra zdaňovaní pri predaji na EU trhu, aby nepodliezali ceny (ide hlavne o low cost bicykle). Výnimku má GIANT myslím, ale ten veľmi low cost biky nerobí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V cestnom setupe by to bolo niečo okolo 6,8kg a v terénnom do 7,5kg . To sú hmotnosti už aj s pedálmi a košíkmi na fľaše
Inak čo som pozeral, tak CTM zdraželo bicykle o cca 50€ za model.
Mal by som jednu otázku. Ako sú na tom brzdy TRP SPYRE MD-C610C, FLAT MOUNT? Viem, sú to mechaniky, nie hydro, ale pre prípad, že by som menil bike. Predtým som mal na reklamovanom biku Shimano BRRS305, tiež mechaniky a brzdili dobre.
Ale napr. v kaktus bike zdrazeli aj tie diverge, ktore mali v predajni.
https://blog.kolasvorada.cz/aktuality/co-ceka-cyklobyznys-v-roce-2021-problemy/
A môžem Vám z prvej ruky potvrdiť že všetko čo tam je napísané je pravda. Aj napr to že kedysi som za krabicu rafkov platil fedexu 120USD a momentálne takmer 300USD ( všetci ostatní platia rovnaké rakety ). Plus dostupnosť vo výrobe a následne termíny čistá tragédia. A potom, keď Vám konečne nejaký tovar letecky pošlú, tak prejde mesiac a stále čakáte kedy to dorazí...
400 stoji so vsetkymi poplatkami?