Zdravím, tiež si idem trošku po radu. Zháňam vidlicu na 27,5” (pôvodne mtb rám, kde bola vidlica so zdvihom 80 mm) s úchytom na kotúč, a aby bol dostatok miesta aj na 2.0” plášte a úchyty na vidlici. Nevedeli by ste, prosím, niečo vhodné odporučiť? Ďakujem
No to veru nemam,ale ak ti to pomoze,tak nohy su od seba vzdialene 8 cm.Teda pri 2,0" plasti este1,5cm miesta na oboch stranach. scarinko ved si to vyrataj.Priemer rafiku a 1,5"plast co mam je vysoky 3cm.Ja napr.do 26" odpruzenej vidlice dam to 27,5 koleso s plastom.
Hmm ja uz dlhsie rozmyslam ze by som chcel vyskusat ci sa do mojej 27,5 vidly zmesti 29tkove koleso s nejakym gravel plastom len teda neviem ako.
Najdi si vhodný plášť ku ktorému existuje údaj o obvode kolesa a vypočítaj si polomer. Alebo si ten plášť objednaj z e-shopu a ak sa nezmestí, tak ho vrátiš alebo vymeníš.
Kamarát na 26" mtb ráme mal postavený gravel . aké široké plášte tam mal neviem, ale 40mm určite boli normálne na 29" kolesách . Vidlu tam nejakú takú ako tá force čo tu na ňu je link povyše
Veď na zmeranie priemeru ti stačí ten plášť, pokiaľ nie je folding samozrejme. Alebo skoč do predajne si to zmerať. Alebo nájdi obvod plášťa ktorý chceš na internete ako som ti písal. 2πr
Npr. 29x2.1 má obvod 2288 mm
27.5x2.1 má obvod 2148 mm
To je rozdiel cca 23 mm. Ale do tej vidly vôjde istotne viac ako 27.5x2.1 a na gravel je 29x2.1 zase moc široké. Istotne tam dáš niečo ako 700x42C. https://www.cateye.com/data/resources/Tire_size_chart_ENG_151106.pdf
Aktualne tam mam 27,5x2,35
Ja len ci to niekto realne neskusal
Pripadne ak ma niekto gravel kolesa na TA 15x100 a 12x142 tak by som to vyskusal nasadit.
To by asi aj stacilo. Zvazujem zohnat nejaku druhu sadu kolies 29" s gravel plastami ked budem potrebovat jazdit nejake polnacky a s frajerkou po morave (dufam ze este budem) a nemusim tahat siroke plaste pripadne prezuvat.
Na gravel vozíte aj 24 š*****vé kolesá ? Žiadne hard jazdenie to nebude, šotolinky , poľné cesty a pekné lesné cestičky. Pri mojích 75 kg by to mohlo byť celkom v pohode. Aké s tým máte skúsenosti?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemusis striehnut. Staci si nastavit notifikacie v bazari a ked bude pridany novy inzerat v prislusnej teme budes automaticky vyrozumeny
Matejm222 ja na graveli pouzivam klasicke horske spd pedale.
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
56,99 € savings
MOC 90,99 €Ja mam tuto na Hybridovi,co bol povodne mtb s 26" kolesami a 130m vidlicou.Teraz tam mam 27,5" kolesa s 1,5" plastami a este mam 6cm miesta medzi plastom a vidlou.Mal som tam aj 27,5x2,1" plast a stale bolo dost miesta.Zmestilo by sa tam aj 29" koleso.Ma aj diery na uchytenie blatnikov.
Ja mam tuto na Hybridovi,co bol povodne mtb s 26" kolesami a 130m vidlicou.Teraz tam mam 27,5" kolesa s 1,5" plastami a este mam 6cm miesta medzi plastom a vidlou.Mal som tam aj 27,5x2,1" plast a stale bolo dost miesta.Zmestilo by sa tam aj 29" koleso.Ma aj diery na uchytenie blatnikov.
Ďakujem
A náhodou fotku s tými 2.1-kami, prosím, nemáš?
scarinko ved si to vyrataj.Priemer rafiku a 1,5"plast co mam je vysoky 3cm.Ja napr.do 26" odpruzenej vidlice dam to 27,5 koleso s plastom.
Najdi si vhodný plášť ku ktorému existuje údaj o obvode kolesa a vypočítaj si polomer. Alebo si ten plášť objednaj z e-shopu a ak sa nezmestí, tak ho vrátiš alebo vymeníš.
Veď na zmeranie priemeru ti stačí ten plášť, pokiaľ nie je folding samozrejme. Alebo skoč do predajne si to zmerať. Alebo nájdi obvod plášťa ktorý chceš na internete ako som ti písal. 2πr
Npr. 29x2.1 má obvod 2288 mm
27.5x2.1 má obvod 2148 mm
To je rozdiel cca 23 mm. Ale do tej vidly vôjde istotne viac ako 27.5x2.1 a na gravel je 29x2.1 zase moc široké. Istotne tam dáš niečo ako 700x42C.
https://www.cateye.com/data/resources/Tire_size_chart_ENG_151106.pdf
Ja len ci to niekto realne neskusal
Pripadne ak ma niekto gravel kolesa na TA 15x100 a 12x142 tak by som to vyskusal nasadit.
A náhodou fotku s tými 2.1-kami, prosím, nemáš?
Mal som v tej istej vidle 27.5" kolesa s 2.1" plastami Rapid Rob a je tam dost miesta ...