Nazdar ludia, nedavno som kupil nove plaste od MAXXISu - Flyweight 330 a bol som velmi prijemne prekvapeny co to dokaze spravit s mojim bajkom. Preto som sa rozhodol, ze skusim do tejto oblasti trochu zainvestovat, preto ma zaujima co-kto by odporucil ohladom novych rafikov, pripadne celych kolies (vratane nabojov, vyplete). Osobne poskulujem po rafikoch Mavic, pripadne kolesach X-Treme - len tieto neviem ci sa v nasich koncinach daju zohnat. Cena nie je az taka dolezita, jedine podminky su aby to bolo LAHKE, kvalitne, rozmer kolesa 26.. a.. nemam kotucovky, takze obyc.
Doporucujem ale brat s nase nazory s miernym nadhladom kedze niktore komponenty co sme spominali su uz na normalne jazdenie trosku extremnejsie.
Jasne.. ved snad si dokazem spravit aky taky obraz. Rozhodne mam aspon nad cim premyslat - este raz vdaka.
Ozaj - neviete ci ma niektora renomovana znacka konstrukciu kostry identicku s tym mojim authorom? Ked som nad tym rozmyslal, tak pri nom fakt ostavam len preto, lebo mi sedi najlepsie z bajkov na ktorych som este sedel - a to boli niektore kategoriou a kvalitou uplne inde ako te ten moj a napriek tomu mi nesadli..
Vacsina vyrobcov ma na svojich strankach aj geometrie jednotlivych ramov. Skus pozret u Authoru geometriu svojhu alebo ho pomeraj a potom uz len porovnavaj. Podstatna je hlavne dlzka hornej a sedlovej trubky+ dlzka zadnej stavby a uhol vidlice a sedlovej trubky. Vacsina vzdialenosti sa meria vodorovne od osi po os.
Jasne, ja len ze ci uz niekto v minulosti neriesil podobny problem a nevie to nahodou vysypat z rukava Pomerat a porovnavat samozrejme nie je problem..
geometriu si kukni ako ti radia.. vyber cca rovnaku a skoc si do seriozneho shopu.. hlavne sa nenechaj odradit prvym sadnutim, kopec veci doladis sedlovkou, sedlom, predstavcom, rajdami..
porto: jasne, kaktus ma trosku pozdvihnute ceny, s tym ratam. Vsak nakoniec to nemusim od nich brat - len to sem hadzem ako jednu z navrhovanych alternativ (este sa pojdem popytat do biskupic a do extrem-bike)
dudo: nie je 717 velmi tazky? teraz hadzem od brucha, nemal som cas cekovat na webe..
CraObs: ked dojde na lamanie chleba, asi mi nic ine uz neostane.. jedine ze by mi vedeli bajk pred kupou pozicat na vyskusanie..
no mam pocit ze scott ma teraz nejake test centrum kde si mozes skusit bike.. v greenbiku na klincovej v BA ti myslim tiez nechaju previezt, a vobec vacsina predajni ta necha sa povozit po okoli.. neni to idealny test ako v lese ale pomoze aspon nieco..
len mam pocit ze ak tam kupis nove kolesa tak zdvojnasobis cenu svojho biku
hmm...co sa tohto tyka, myslim ze nielen ja, ale kazdy potrebuje trochu viac ako sa len povozit na bajku po okoli aby zistil co je zac.. v tom spociva cely problem.. z vlastnej skusenosti odhadujem ze by to chcelo min. 10km po rovinke a aspon 5 km po horach na odhadnutie toho ci je bajk na danu osobu usity alebo bude sposobovat trapenie..
Skus Sportservis, teraz tem je testovacie centrum Giant. Zlozis zalohu (plnu cenu biku!!!) a pozicaju ti ho na niekolko dni...
Este k tomu Kakacu: tie naboje su overene, spolahlive a trosku tahsie ako American Clasic, ale asi aj vydrzia viac.
A Mavicu 717 by som sa tiez nebal. Az taky narast hmotnosti to nebude.
Este k tomu Kakacu: tie naboje su overene, spolahlive a trosku tahsie ako American Clasic, ale asi aj vydrzia viac.
presne ako moj hovorca Porto vravi... daval som tip na lacnejsie a porovnatelne dobre
porto: hmm...ten sportservis znie zaujimavo - asi omrknem aky maju vyber
inak:
mavic 717: 429g / Sun UFO: 388g-438g [podla merani vaha dost kolise - to asi nesvedci velmi o kvalite]
a
AC MTB: 105g + 210g / DT 240s MTB: 90g + 240g (alebo centerlock verzia 136g + 257g)
..inak predpokladam ze poznate tuto stranku (nemam toto forum este cele preklikane, takze je vysoko pravdepodobne ze sa to tu uz objavilo), ale keby nahodou nie, tak vas urcite bude zaujimat tento link: Weight Weenies
quasko: fuuha - na zaklade doterajsieho prieskumu presne o kolesach v tom zlozeni najviac uvazujem - mozem sa opytat kde a za kolko si ich kupil/poskladal?
edit: akurat by som len miesto disc nabojov zobral obyc.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jasne.. ved snad si dokazem spravit aky taky obraz. Rozhodne mam aspon nad cim premyslat - este raz vdaka.
Ozaj - neviete ci ma niektora renomovana znacka konstrukciu kostry identicku s tym mojim authorom? Ked som nad tym rozmyslal, tak pri nom fakt ostavam len preto, lebo mi sedi najlepsie z bajkov na ktorych som este sedel - a to boli niektore kategoriou a kvalitou uplne inde ako te ten moj a napriek tomu mi nesadli..
- naboje (predny/zadny) DT 240 9.999,-
- raf SUN UFO 32 (2x) 3.398,-
- spice DT revolution (64x) 1.920,-
- niple DT ALU 2mm (64x) 256,-
------------------------------------------------
Spolu 15.573,-
Cele by to malo mat okolo tych 1500g plus-minus.. tak vam to sem hadzem, ze co na to poviete..
Dobre naboje, ale su aj lahsie. Celkova cena dost vysoka podla mna...
to ma za to, ze nenakupuje v Partizanskom...
a v ramci setrenia by som kupil radsej AC naboj a 717 rafik - obe lacnejsie a porovnatelne dobre...
dudo: nie je 717 velmi tazky? teraz hadzem od brucha, nemal som cas cekovat na webe..
CraObs: ked dojde na lamanie chleba, asi mi nic ine uz neostane.. jedine ze by mi vedeli bajk pred kupou pozicat na vyskusanie..
len mam pocit ze ak tam kupis nove kolesa tak zdvojnasobis cenu svojho biku
presne ako moj hovorca Porto vravi...
717 je hlavne neznicitelny
inak:
mavic 717: 429g / Sun UFO: 388g-438g [podla merani vaha dost kolise - to asi nesvedci velmi o kvalite]
a
AC MTB: 105g + 210g / DT 240s MTB: 90g + 240g (alebo centerlock verzia 136g + 257g)
..inak predpokladam ze poznate tuto stranku (nemam toto forum este cele preklikane, takze je vysoko pravdepodobne ze sa to tu uz objavilo), ale keby nahodou nie, tak vas urcite bude zaujimat tento link:
Weight Weenies
edit: akurat by som len miesto disc nabojov zobral obyc.
drcain - som ti vravel nakupuj v PE, tam ti aj poradia
Dakujem vsetkym zucastnenym za ich prispevky (quaskovi za XRC 1250, ktory mi dal chrobaka do hlavy, hehe) a samo za tip na Matta