Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Inak v pohode, tiež som si niekedy vyrábal z kávy aj čaju sladkú žbrndu.
Zasa do takého Darjeelingu na indický spôsob cukor proste patrí. Ono to ale potom chutí trochu ako sladká káva.
Káva bez cukru je ako žuť cukrík v obale
Inak denne vypijem od 5 do 7 káv. Je mi úplne jedno aká je to káva , či zrnková alebo instantná, či 3v1 alebo klasická. Občas bez mlieka , ale častejšie s mliekom.....ale cukor musí byť vždy. Nie veľa, ale musí byť.
Vraj čím je krajina severnejšie od stredozemného mora, tým je v nej horšia kultúra pitia kávy. Keď to tu čítam, bojím sa predstaviť, čo sa asi deje napríklad v Nórsku.
Vraj čím je krajina severnejšie od stredozemného mora, tým je v nej horšia kultúra pitia kávy.
Smeti z okna ?? Samozrejme. Však už nech k tej horšej kultúre pitia kávy pridáme (my severania) aj čosi navyše.
V podstate niet co dodat, ked tak iba to, ze ak je ti jedno aka kava tak by si nemal mat odvahu kritizovat kavu bez cukru.
Za seba kava ma mat chut kavy a vsetky doplnky ako mlieko, smotana, slahacka, cukor, whisky, konak ... to su ine napoje - mozu byt chutne ale nie je to kava.
Inak denne vypijem od 5 do 7 káv. Je mi úplne jedno aká je to káva , či zrnková alebo instantná, či 3v1 alebo klasická. Občas bez mlieka , ale častejšie s mliekom.....ale cukor musí byť vždy. Nie veľa, ale musí byť.
presne tak, prebit pachut levne kavy je potreba jinak to nejde pit.
ja v kave hledam chut kavy a ze jsou tam krasne a zajimave chute
No, teraz po prečítaní názorov tuto vyššie, začínam pochybovať či to vlastne káva je
Ale fakt, občas je to aj viac než tých 7. Večer pustím nejaký film na PC, uvarím kávu ktorú chlípem počas filmu....film sa skončí, zalahnem do postele a normálne zaspím.
U mna zasa pôsobí ako životabudič obyčajne pivo
Problém nebude v pive, ale v tých siedmich kvázi kávach, s ktorými sa to pobije.
odporúčam! v práci berieme 100% arabicu Rebeldia a u zákazníkov (no hl.u personálu
Ani sa necudujem, ze si musis davat cukriček do kavicky ked dokazes kavu vylievat von oknom... ty musis byt niaky pošahany