Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1347662.html#p1347662
No, ako by som to povedal ... to su tie uvodne poucky pre zacinajucich amaterov, aby vedeli, od coho sa odrazit. Myslel som, ze si uz pokrocily a vies trochu aj experimentovat ...
Ešte prednedávnom si si myslel, že niekedy stretneš cyklistu s rúškom
Skuste menej ironie lebo potom tomu nerozumiem 😉
Polopatisticky: Dalej uz navody koncia a zacina vlastne experimentovanie a skusenosti, bez pouciek a manualov...
Ked mi napisete ze po 30s je to uz skodlive tak to beriem ako fakt a drzim sa toho. Nemam dovod to spochybnovat, ani nema ako zistit ze to tak nie je.
E-čkam čo skonzumujeme v potravinách.
scarinko, vies preco clovek nema chvost? Povodne ho mal, ale nepouzival ho, tak mu casom atrofoval (kostrc je dokazom). A vies, co sa stane s rozumom, ked ho prestanes pouzivat?
sorry za OT.
Neporovnavaj sucasne auto s jednoduchou pripravou kavy a primitivnym mlyncom ci kavovarom, kde vlastne nic nie je. Ked som mal jednoduche auto (Favorit), tak som si aj ventily sam nastavoval, aj injekcie si sam picham, ked treba (Fraxiparine) a kludne pichnem komukolvek. Ale stejne nevidim suvislost so skusanim pri priprave kavy, kde pokus stoji hovno (teda max. 18 - 20g kavy) a ziskana skusenost ma cenu, alebo aspon hodnotu sebauspokojenia. Asi asi zbytocne plytvam svojim casom.
Dokončil som tvoju recnicku otazku co sa stane ked prestanes pouzivat rozum.
Chaby pokus o vtip 😁
Aby som nebol uplne mimo tak ma celkom zaujali tie dlhe shoty.
Na biance obcas spravim 60s+ shot ale tam zacinam so skoro minimalnym prietokom a prve kvapky v salke su az okolo 30-40s.
Neviem si uplne predstavit taky dlhy shot na klasickej masine. Odhadujem, ze bez dobrej preinfuzie bude velky problem s kanalikmi.
scarinko Nepasujem sa síce medzi ľudí, ktorí tomu rozumejú, ale aby som ťa upokojil, tak aj ja končím tam, kde iní začínajú (30”).
P.S. Aj keď súhlasím s názorom peterg na škodlivosť dlhšej extrakcie.