Kategórie
Bike-techCanyon - skúsenosti, reklamácie # MTB # rám # značky # skúsenosti # diskusia # záruka # technické otázky # kvalita
Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
Výpredaj -18% GHOST Riot Trail AL Essential 29 bicykel, grey/orange
od 2 449 €
-18%
MOC 3 299 €
-21% BMC Fourstroke 01 ONE 29 bicykel, flashfire orange/black
8 499 €
-21%
MOC 11 999 €
-22% Rocky Mountain Slayer Carbon 50 27.5 bicykel, zelená/zlatá
4 899 €
-22%
MOC 6 300 €
Výpredaj -20% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
3 599 €
-20%
MOC 5 299 €
Výpredaj savings CTM SCROLL Pro 29 bicykel, strieborná/čierna
2 599 €
savings
MOC 3 899 €
Výpredaj -16% Giant Anthem Advanced Pro 29 1 bicykel, chameleon saturn
5 399 €
-16%
MOC 7 499 €
-11% Transition Smuggler CB GX 29 bicykel, mechanical espresso
3 999 €
-11%
MOC 6 699 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
No to je tak plus mínus aj reálne 😁 Lebo to ešte, hento ešte,.. A toto ešte 🙃
pripadne https://www.cube.eu/en/2021/bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo-120/cube-stereo-120-pro-29-blueberryngreen/
Len chytit a jazdit.
Samozrejme, u rôznych direct sale značkách aj čosi pod.
Preto som ani nereagoval na teba
Canyon Stoic 2 a 4 mam vraj rovnaku geo, az a to ze nema.
SR vidla ma o 1 cm vacsiu dlzku os -korunka a Canyon sa to akosi rozhodol ignorovat .
Upozornil som ich na to, 2 tyzdne bez riesenia tak informujem.
- aj rozne modely vidlic toho isteho vyrobcu mozu mat roznu vysku + ludia jazdia s roznym sagom, atd.
Nevravim, ze sa to neda kompenzovat, da najjednoduchsie zmenou nastavenia vidlice zo 140 na 130mm. Lenze to uz nebude tak dobre vyzerat na letakoch. Ci to je alebo nie je problem sama rozhodnut zakaznik. Canyon ma o tom informovat!
- nevidim dovod u velkoserioveho vyrobcu udavat rozne udaje pre ten isty model v roznych vybavach...
- obcas ma clovek pocit ze tu 27% ludi jazdi WC
vela ludi je proti Canyonu a nakoniec načom jazdia Majstri ?
- nevidim dovod u velkoserioveho vyrobcu udavat rozne udaje pre ten isty model v roznych vybavach...
- obcas ma clovek pocit ze tu 27% ludi jazdi WC
Vidis to zo svojho pohladu, chapem.
Ale unikati, ze je to zaciatocnicky bike a bezny zakaznik na Stoic 2 bude rad ak pochopi stack a reach. To znamena ze nevie preco sa mu ten bike chova tak alebo onak, nepozna ze ma BB zdvihnute o 5mm, nepostrehne ze ma namiesto HZ 65 hz 64 stupnov. Vie len, ze sa mu dviha koleso vo vyslapoch. A nikto mu nepovie preco lebo ta geo je na papieri OK, len v realite nie. Keby nastavili tu vidlu na 130mm bolo by vsetko v poriadku. Takto 99% ich zakaznikov bude jazdit na biku o ktorom netusia co im na nom nesedi. A ak mi povies, ze nerozoznas, ze mas HZ 64 stupnov BB drop 50 miesto 55 (aj tych 55 je celkom dost malo), a sedlovu trubku 74 miesto 75 tak potom uz fak niet co dodat. Potom je pre teba cela evolucia trail HT za poslednye 3 roky uplne nepostrehnutelna.
Tym co su presvedceni ze "3,78mm" je rozdiel medzi vybornou na pokazenou geo odporucam papier a ceruzku na prepocitanie a velku Schieblehre so sebou k nakupu vidlice...
Zaroven by som tu odporucal nechat si premerat aj ram (ten ma tiez vyrobne tolerancie) a u vidlice offset (ten ma u Foxu tolerancne pole sirky 5mm)...