lapaloma 38-42 by ti na cestnych mali vliezt. Ja do gravelu dam 27.5x2.1 alebo 700x44. Teraz mam na cesntych kolesach 35ky a na 27.5 48mm plaste a ta 35ka je asi o 8mm blizsie v rame k sedlovej trubke
mne presne napadlo toto, ze ci je mozne z mojho lectora spravit drsnejsi gravel a v hlave mi to moc nedavalo zmysel aspon som rad ze sa o to nemusim pokusat lebo z toho vylezie takyto mackopes. na druhu stranu mozno v mojom pripade by som nemal az tak vysunute sedlo lebo mam 198cm pri XL rame som musel dokupovat 400mm sedlovku (base 350mm bola kratka)
uvazoval som nad tym lebo mozno raz v nejkej dimenzii by som rad isiel Great Divide. na obyc hlinikovom graveli by som tam asi umrel a obyc horak mi pride overkill, rozmyslal som nad niecim medzi tym ale nie uplne cestou noveho bicykla.
ta pokrivena spodna trubka je hrozna ale stylom ako jazdim moj gravel o 2-3 roky budem potrebovat aj tak novy ram. iba ze by ich fakt dimenzovali na riadne naklady vahy a naklady v terene.
Nema tu niekto z fora nahodou GRAVEL EDR OFFROAD VAN RYSEL GRX 1X z decathlonu https://www.decathlon.sk/bicykel-gravel-edr-offroad-cf-id_8601607.html? Neviem sa dopatrat k info, ake kolesa su na biku nahodene. Privital by som aj pripadne skusenosti s konkretnym modelom, na co si dat pozor, pripadne ci sa poobzerat po niecom inom v podobnej cenovej a vahovej kategorii (8,8kg). Rad by som upgradol z GT Grade comp 2018, trochu sa obavam tej 1 placky, mozno len preto ze na endure 11-42/32 mi nestacia prevody na rovine.. Budem vdacny za kazdu radu.
PatulozPat Nie je to skor cyklocrosska, nez gravel? Ked sa chvalia ramom schvalenym UCI a 5 rocnymi skusenostami zo zavodov. Pozri si pre istotu geometrie, porovnaj s tym co mas teraz. O info o kolesach sa mozes spytat v teme Decathlon, ale snad ti Jackob47 odpise aj tu.
bubbic spolu s tymto modelom predstavili cyklokrosku na rovnakom rame. Popravde sa v geometriach velmi nevyznam, neviem na co si dat pozor, ale dakujem za heads-up, najlepsie bude ako navrhujes, porovnat s tym co mam, aj ked tam budu rozdiely, kedze decathlon ponuka len 3 rozmery.
Na Hybridovi mam kolesa WTB speed disk 27,5", vnutorna sirka 19mm,plaste siroke 40mm. fukam max 3 bary,co mi na mix asfalt a polne cesty akurat vyhovuje.Avsak ak by som isiel cisto len asfalt,chcel by som ich nafukat viac,pripadne nahodit 28mm plaste.Akurat,ze neviem aky max tlak rafiky zvladnu.
Z WTB mi prisla sprava.
Hi Juraj,
Your rims can hold up to 100psi with tubes, or 90psi with tubeless tires.
Thanks,
TechTeam
WTB Rider Support
Takze Detonator mozem v klude fuknut na 5 barov (max ma 5,5)
Tak už som sa konečne aj ja dočkal Nuroad Pro. Pôvodne som chcel kúpiť niekedy na jar ale keď som aj tu čítal ako to vyzerá s dostupnosťou bikov ,nebolo na čo čakať. Kupované 16.11. z bike-discount.de , predpokladal som že veľký nemecký shop bude mať nemecké biky zabezpečené prednostne. Na stránke bolo uvedené dostupnosť 9 týždeň 2021, 2 dni po kúpe mail že im príde od výrobcu už 2 týždeň. Čo aj celkom vyšlo, pár dní zdržanie kvôli problému s platbou mojou vinou a týždeň cesty z DE cez DHL. Zabalené myslím poctivo, žiadne poškodenie . Už len do soboty karanténa a potom môžme užívať si
Tiez som nad Nuroad Pro uvazoval, za tu cenu je to solidny bicykel a dizajnovo sa mi tiez paci. Vela stastnych km bez padov, ForestRunner! Moj prvy Cube bol Cross Race na Shimano 105 a bol som velmi spokojny, tak snad aj ty budes
Len preto sa pýtam , aby som si to vedel porovnať s tým, čo si idem ja upliesť na ráfikoch DT R470DB . Hmotnosť mi tam vychádza tesne pod 1500 g a nosnosť je pri ráfikochudaná 120kg. Tak pri mojích cca 75 je to v pohode.
Ja som vypletal db 460 , aj db 470 su lahke a dostatocne sturdy svoje mam db 511 vysoke ... su megaa
Od 10sp vyssie uz nie su MTB a Road rady vzajomne kompatibilne. Este pri 9sp. Shimano Sora by si mohol pouzit 9sp. MTB prehadzovacku.
11sp 11-42z kazeta je len pre 1x11 system.
Ja prdim rozsahy svihni tam kompatibilnu prehazku s pakami aby si nemal problem pri radeni / da sa dokupit taka vec co meni posun lanka ... ale tusim len v usa to maju kdesi na ebay/ a ked nema pottebny rozsah tak tam daj predlzovacku na kotvu ja to takto riesim vsade predlzovaciek mam nakupenych do zasoby a na gravel staci max 42 vacsie divociny nech si beru horskaci
Presne toto som riešil na cesťáku, na 110 BCD FSA kľuky som použil 33z prevodník od TA Specialites, čiže som sa s mojím prevodom 33/27 dostal asi na úroveň 34/28 .
33z prevodníky robí aj český Gebradt, ale napr. na Campu (kompakt) sa 33z nedá nahodiť, pretože piata skrutka ide priamo do kľuky a na tých 33z tam to už priestorovo nevydá.
chlapi ja to citam expost - nebol som tu 200 rokov . ani nevime ako sa veci maju - nasadil som tam fsa kluky 46-36 - ale taky zvlastny bcd ma ten mensi prevodnik a da sa tam ist az na 30z v pohode - gossamer bb386evo - tak mozno by to pomohlo -
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kolesá tam sú RX 570 od Shimana
Z WTB mi prisla sprava.
Hi Juraj,
Your rims can hold up to 100psi with tubes, or 90psi with tubeless tires.
Thanks,
TechTeam
WTB Rider Support
Takze Detonator mozem v klude fuknut na 5 barov
Ja som vypletal db 460 , aj db 470 su lahke a dostatocne sturdy svoje mam db 511 vysoke ... su megaa
11sp 11-42z kazeta je len pre 1x11 system.
Ja prdim rozsahy svihni tam kompatibilnu prehazku s pakami aby si nemal problem pri radeni / da sa dokupit taka vec co meni posun lanka ... ale tusim len v usa to maju kdesi na ebay/ a ked nema pottebny rozsah tak tam daj predlzovacku na kotvu ja to takto riesim vsade predlzovaciek mam nakupenych do zasoby a na gravel staci max 42 vacsie divociny nech si beru horskaci
33z prevodníky robí aj český Gebradt, ale napr. na Campu (kompakt) sa 33z nedá nahodiť, pretože piata skrutka ide priamo do kľuky a na tých 33z tam to už priestorovo nevydá.
chlapi ja to citam expost - nebol som tu 200 rokov . ani nevime ako sa veci maju - nasadil som tam fsa kluky 46-36 - ale taky zvlastny bcd ma ten mensi prevodnik a da sa tam ist az na 30z v pohode - gossamer bb386evo - tak mozno by to pomohlo -