zase na druhej strane sa mi kladie otázka, napr. prečo výrobca kvalitnej 90% kvalitnej kakaovej čokolády, začína kvalitné kakao nahrádzať arašídmi a vzniká z toho arašídova čokoláda s nižším obsahom kakaa...pričom mnoho konzumentov kakaovej čokolady arašídy aj tak vypľuje, alebo má na ne alergiu...???
skúsim si odpovedať: výrobca ráta s tým, že síce stratí niekoľko zákazníkov ktorí nemajú radi arašídy, no na druhej strane získa mnoho zákazníkov ktorí ich ale majú radi... v konečnom dôsledku zákaznici oboch táborov konzumujú iba mačkopsa, alebo v duhom prípade sú konzumenti nútení jeden či druhý obsah vypľúvať, v prípade že ho nechcú... je len na výrobcovi čokolády ktorou cestou pojde... zase naopak, zákazník má možnosť voľby kúpy iného tovaru, ktorý bude vyhovovať jeho požiadavkám... je aj možnosť že konzumentom vyhovujú obidva produkty, otázka je ktorých je koľko...
Nešťastné prirovnanie.
Z môjho pohľadu, ideš ku pokladi s 90% čokoládou a predavačka Ti povie: "ku tejto kvalitnej čokoláde dostávate, keď máte záujem, ako bonus kilo arašidov. Ak záujem o arašidy nemáte nechajte pre druhých".