nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Tiez si nepamatam ze by v tejto polohe niekto mal nejaku vaznu nehodu.
Alebo budu regulovat len cestnych cyklistov aby nerobili nebezpecne prvky?
Problem vidim skor v tom, ze cyklistika je masovy sport, ktory je lahko dostupny komukolvek (narozdiel napr. od spominanej F1) a da sa robit kdekolvek (to zas narozdiel od napr. zjazdoveho lyzovania, tenisu a pod.), ba co viac, miliony ludi ho robia priamo medzi autami v cestnej premavke. Preto za uplne validny argument pri tvorba podobnych regulacii vidim to, ze cestni cyklisti by mali ist svojim spravanim istym sposobom vzorom sirokej verejnosti, a vseobecne pokladam "super tuck" pri amaterskej jazde, v skupine ludi, kdesi v zjazde na asfaltovej okreske, za mimoriadne rizikovu zabavu.
Pejo, mohol by si vedieť, že Redbul rampage sa nerobia pod hlavičkou UCI a UCI im do toho nemá čo hovoriť...
Pred dvomi (tromi?) rokmi sa v poslednej kopcovitej etape na TdF vytrieskal Sagan v zjazde v zákrute. Nikto to nevidel, žiadny záber, len keď sa už zbieral v lese. Myslíš, že v zjazde, keď naháňal skupinu, nešiel poskladaný?
A ešte raz Sagan - pred rokmi na Okolo Švajčiarska, poskladaný unikal balíku, zrazu retardér a skoro si ustlal. Len tak-tak to ustál. Ritku mal určite na tenko, zastrúhaný vlas by si do nej nestrčil... 90% cyklistov a 100% hobíkov by to neustálo. A takých prípadov bolo určite viac, len sa odohrávajú mimo záberov kamier, mimo divákov (kto by už čakal na pretekárov v zjazde), mimo sprievodných áut (lebo baráž). A samozrejme, čím nižšieho ratingu preteky, tým viac. Pred dvomi rokmi na pretekoch V4 v zjazde z Baby ma predbiehal zbalený pretekár (bol som v aute, vozil som doktora pretekov), a zákrutu prešiel len tak-tak... Doktor sa už naťahoval dozadu pre pohotovostnú brašnu.
KoJo to ja samozrejme viem ale ked chcem ist robit nejake upravy koli vplyvu na beznych cyklistov tak to robim celkovo a nie len na jednej skupine inak to nema vyznam.
Ak na druhych nemam dosah tak sa dohodnes s organizaciou ktora na nich dosah ma a ak ma poalu do matere tak toto neuplatnujem na tu svoju skupinu.
Myslim ze ovela viac profikov sa vytrieskalo ked sli dole na sedle ako na tycke?
The Superman's Return - Michael Guerra is back on bike to fight road cyclists' crimesOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A ešte raz Sagan - pred rokmi na Okolo Švajčiarska, poskladaný unikal balíku, zrazu retardér a skoro si ustlal. Len tak-tak to ustál. Ritku mal určite na tenko, zastrúhaný vlas by si do nej nestrčil... 90% cyklistov a 100% hobíkov by to neustálo. A takých prípadov bolo určite viac, len sa odohrávajú mimo záberov kamier, mimo divákov (kto by už čakal na pretekárov v zjazde), mimo sprievodných áut (lebo baráž). A samozrejme, čím nižšieho ratingu preteky, tým viac. Pred dvomi rokmi na pretekoch V4 v zjazde z Baby ma predbiehal zbalený pretekár (bol som v aute, vozil som doktora pretekov), a zákrutu prešiel len tak-tak... Doktor sa už naťahoval dozadu pre pohotovostnú brašnu.
Otazka je ci nebezpecenstvo spocivalo v supertuck polohe alebo v zle / vobec oznacenom retarderi...myslim, ze skor v takychto nedostatkoch je viac nebezpecenstva, ako ked jazdec dokonale zzity s bajkom jazdi v aeropolohe..
https://twitter.com/LesoirSports/status/1357974841253584900/photo/1
Čiže ani ty si nevidel ani jediný pád (iba dva skoro pády) v super-tuck, ale myslíš, že možno ich mohlo byť veľmi veľa, akurát mimo zábery kamier. Bolo by fajn, ak by UCI oprela svoje pravidlá o konkrétne dáta a prípady. Ale už sme tu mali úplne absurdné nevystelené pravidlo napríklad o ponožkách, najmä v kontexte toho, že návleky môžeš mať takmer ľubovoľné - aj na jednej nohe áno a druhej nie. Apropo dôvody pádov, len za minulú sezónu som videl aspoň poltucet pádov, kedy sa cyklista zohýbal po bidon, rozpaľoval si tyčinku, alebo si obliekal bundu.
Jeden za všetky, aspoň na odlahčenie:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tie svoje motorky v pelotóne kt. spôsobili Yx viac nehôd než super tuck ich zrejme zatiaľ nenapadlo riešiť..
//
BORAkom želám ľahký priebeh a hlavne bez následkov..